افزایش خطر سرطان پستان با نوشیدن شیر

به گزارش پایگاه اینترنتی «ساینس دیلی»، به استناد نتایج این تحقیق، مصرف تنها یک چهارم تا یک سوم فنجان شیر در روز خطر ابتلا به سرطان پستان را در بانوان تا ۳۰٪ و نوشیدن حداکثر یک فنجان شیر در روز، این خطر را تا ۵۰٪ افزایش می‌دهد. به علاوه، در خانم‌هایی که روزانه دو تا سه فنجان شیر می‌نوشند، این خطر بین ۷۰ تا ۸۰٪ افزایش می‌یابد.

در این پژوهش رژیم غذایی حدود ۵۳ هزار خانم از آمریکای شمالی به مدت ۸ سال مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. در پایان دوره تحقیق، یک هزار و ۵۷ نفر از این جامعه آماری به سرطان پستان دچار شده بودند.

محققان با مقایسه وضعیت زنانی که اصلا شیر نمی‌نوشیدند یا کم می‌نوشیدند، با آن‌ها که مصرف بالایی داشتند به ارتباط میان مصرف شیر و افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان پی بردند.

محققان معتقدند که دلیل احتمالی این موضوع در محتوای هورمون جنسی موجود در شیر نهفته است، زیرا گاوها شیردهی می‌کنند و در اغلب موارد حدود ۷۵٪ گله گاوهای شیری باردار هستند. مهم ترین عواملی که باعث ایجاد سرطان پستان می شود، هورمون های جنسی هستند. به علاوه، در برخی موارد به ارتباط میان مصرف لبنیات و سایر پروتئین‌های حیوانی با افزایش سطح فاکتور رشد شبه انسولین نوع یک (IGF-۱) همراه است، که گمان می‌رود عامل افزایش خطر بروز برخی سرطان‌های خاص باشد

به گفته «گری فریزر» (Gary Fraser) مولف ارشد این پژوهش، اگرچه توصیه‌های کنونی بر مصرف روزانه سه فنجان شیر است، شواهد حاصل از این مطالعه نشان می‌دهد که افراد باید در این باره محتاط باشند. 

گزارش کامل این مطالعه در مجله Epidemiology منتشر شده است.

منبع:ایرنا

 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا