شنبه آسمان شهاب باران می‌شود

علی آزادگان گفت: بارش شهابی جوزایی در این چند دهه اخیر گوی سبقت را از بارش برساووشی ربوده است.

این کارشناس نجوم ادامه داد: هرچند بارش برساووشی به دلیل وقوع در نیمه تابستان توجه بیشتری را به خود جلب می کند اما بارش جوزایی تعداد شهاب های بیشتری دارد.

وی تاکید کرد: بارش های جوزایی و برساووشی همواره جزء بارش های مهم به شمار می روند.

وی با بیان اینکه فردا شنبه ٢٣آذرماه بارش شهابی در آسمان ایران قابل رویت است، عنوان کرد: ارتفاع نسبتا بالای کانون بارش شهابی موجب می شود که برخلاف دیگر بارشهای شهابی قبل از نیمه شب نیز شهاب هایی از این بارش را بتوان دید.

وی تاکید کرد:همواره بارش های شهابی بعد از نیمه شب وضعیت رصدی بهتری دارند اما ویژگی منحصر به فرد بارش جوزایی این است که قبل از نیمه شب هم امکان رصد دارد.

کارشناس نجوم با بیان اینکه می توان صد شهاب این بارش شهابی را در ساعت رصد کرد بیان کرد: اوج بارش جوزایی در سال ۱۳۹۸ پیش بینی می شود که حدود ساعت ۴ عصر شنبه ۲۳ آذر رخ دهد.

وی ادامه داد: گذشت ۳ روز از ماه بدر موجب می شود که ماه ساعتی پس از غروب خورشید، طلوع کند و تمام شب در آسمان و در حدود ۹ درجه ای کانون بارش بماند؛البته این کمی باعث سختی رصد شهابها می شود ولی بعد از نیمه شب این وضعیت بهبود می یابد.

وی گفت: این بارش شهابی بیشتر در آسمانهایی بدون آلودگی نوری قابل رویت با چشم غیر مسلح است.

این کارشناس نجوم افزود: منشا بارش شهابی جوزایی بسیار متفاوت از دیگر بارشها است. اغلب بارشهای شهابی از دنباله دارها سرچشمه می گیرند اما بارش جوزایی از سیارک ۳۲۰۰ فایتون قدرت خود را اخذ می کند.

آزادگان گفت: حضیض مداری سیارک فایتون کمترین مقدار را در بین سیارک شناخته شده دارد و فقط برابر با ۰.۱۴ واحد نجومی یا ۲۱ میلیون کیلومتر است.

منبع: مهر

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا