کاهش پوشش‌های گیاهی باعث بروز وقوع سیل می شود

محمد امین کیاپاشا در کارگروه آب چهارمین گردهمایی دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی کشورکه در بابلسر برگزار شد، اظهار کرد: منابع و ذخایر طبیعی و پوشش گیاهی در اقتصاد امروز دنیا بسیار اهمیت دارد. کشور ما در شرایط حاضر با معضلات متعدد مثل تغییر اقلیم، گرمایش جهانی، بروز آفات و امراض در جنگل‌ها، افزایش جمعیت و در نتیجه افزایش فشار بر طبیعت مواجه است. 

کیاپاشا با اشاره به کمبود بارندگی در مناطق مختلف کشور گفت: در حال حاضر با کمبود بارش ناشی از تغییر اقلیم روبه رو هستیم و در سال‌های اخیر وضعیت بارشی بدتر هم شده است البته همین میزان بارش هم با سرعت بالا و در مدت زمان کوتاه انجام می‌شود. 

وی تاکید کرد: طی سال‌های گذشته بر اثر تغییر اقلیم پوشش‌های گیاهی نیز دچار تغییر شده است البته قطع درخت در جنگل‌های شمالی کشور ممنوع اعلام شده و سازمان جنگل‌ها در صدد افزایش پوشش گیاهی در قالب درختچه و درخت است و سعی دارد تعادل دام را در مراتع اجرایی کند. 

کیاپاشا در مورد تاثیرگذاری پوشش گیاهی بر کنترل سیلاب‌ها تاکید کرد: اگر میزان پوشش گیاهی بالا باشد، باران‌های شدید و با سرعت بالا تبدیل به سیل شود و پوشش گیاهی از وقوع سیل جلوگیری می کند. متاسفانه در حال حاضر بارش‌ها باعث سیل، ایجاد خسارت در پایین دست و از بین رفتن خاک‌های سطحی می‌شود. 

معاون جنگلداری سازمان جنگل‌ها در ادامه با اشاره به نادیده گرفتن قانون حفظ حریم رودخانه ها تصریح کرد: رعایت نکردن قوانین موجود در حوزه حفظ حریم رودخانه‌ها و ساخت و ساز در بستر رودخانه‌ها منجر به وقوع سیل و ایجاد خسارت‌های متعدد می‌شود. 

کیاپاشا همچنین خطاب دانشجویان حامی محیط زیست تاکید کرد: دانشجویان باید قوانین حوزه آب را بشناسند و ضمن آگاهی از این قوانین مطالبه‌گری داشته باشند. 

وی در بخش دیگر جلسه اظهارکرد: باید فعالیت‌های فرهنگسازی در دو بخش افزایش سطح پوشش گیاهی و استفاده بهینه آب اجرایی شود البته دقت داشته باشیم که افزایس سطح پوشش گیاهی بدون توجه به منافع ذی‌نفعان امکان‌پذیر نیست و باید قبل از اجرای هر پروژه مسائل اجتماعی و اقتصادی هر منطقه مورد بررسی قرار گیرد. 

معاون جنگلداری سازمان جنگل‌ها ادامه داد: تسهیل گران باید گروه های ذی‌نفع هر منطقه وارد گفت و گو شوند. به‌طور کلی در تهیه پروژه و اجرا باید با همکاری ذی‌نفعان به ویژه افراد با نفوذ هر منطقه انجام شود. 

کیاپاشا اظهار کرد: برای استفاده بهینه آب تغییر الگوی مصرف در حوزه کشاورزی و مصارف شهری ضروری است. برای مثال درست نیست که برای صادرات،هندوانه تولید شود. در این کارگروه ایده‌های شوراهای مرکزی مناطق در مورد آب در قالب کمیته‌های آموزشی، مطالعات و تولید محتوا و اطلاع رسانی بحث و بررسی شد.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا