انتقال کربن اتمسفر به اعماق دریا توسط کریل ها

به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا، کریل‌ها نوعی پلانکتون شبیه به میگو هستند که در دومین طبقه از زنجیره غذایی اقیانوس قرار گرفته‌اند و به‌گونه‌ای در اعماق اقیانوس حرکت می‌کنند که تاثیر مهمی بر آب و هوای زمین باقی می‌گذارند.

بر اساس این تحقیقات کریل‌ها همواره در عمق مشخصی از اقیانوس حرکت نمی‌کنند و مانند سایر پلانکتون‌ها برای تغذیه به آب‌های کم عمق می‌آیند و پس از آن به عمق اقیانوس باز می‌گردند. در واقع کریل‌ها این چرخه حرکتی را به طور مستمر انجام می‌دهند. کریل‌ها هنگام حرکت در آب‌های عمیق مواد غذایی هضم شده را که حاوی مقادیر زیادی کربن است، دفع می‌کنند بدین ترتیب حدود 23 میلیون تن کربن را به عمق اقیانوس‌ها می‌فرستند و از چرخه خارج می‌کنند. این میزان کربن معادل کربنی است که سالانه توسط کشور انگلیس تولید می‌شود.
با وجود این که اندازه بزرگترین کریل‌های بالغ از دو سانتیمتر تجاوز نمی‌کند، تجمع کریل‌ها در اقیانوس یک توده زیستی عظیم ایجاد می‌کند. وزن کریل‌های موجود در هر اقیانوس به 40 میلیون تن می‌رسد. کریل‌ها از فیتوپلانکتون‌ها و زئوپلانکتون‌ها تغذیه می‌کنند و خود به غذای گونه‌های مختلفی از ماهیان از جمله نهنگ آبی تبدیل می‌شوند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Proceedings of the Royal Society B منتشر شده است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا