انقراض گونه های جانوری طی 50 سال

بررسی های انجام شده توسط پژوهشگران حاکی از آسیب دیدگی شدید محیط زیست گونه های مختلف آبزیان و جانوران خشکی توسط انسان طی چهار دهه گذشته است که منجر به انقراض بسیاری از این گونه ها شده است . در این میان بیشترین آسیب دیدگی و مشکلات زیستی گریبانگیر جانوران آبزی بوده که دلیل اصلی آن آلودگی های انسانی مختلفی است که وارد رودها و دریاها می شود. از سوی دیگر ساخت سدها و تغییرات مصنوعی ایجاد شده در رودخانه ها سبب شده تا دست کم یک چهارم گونه های دوزیستان ، ماهی های و پستانداران این اکوسیستم های رودخانه ای  از سال 1970 تا کنون منقرض شوند.

پژوهش هایی که بازه زمانی 40 ساله معاصر را بررسی می کند حاکی از انقراض 40 درصد از جانوران خشکی های کره زمین و دریا ها است . در این میان بسیاری دیگر از گونه های جانوری مانند ساردین ها و برخی گونه های فیل نیز در خطر انقراض جدی قرار دارند.

متاسفانه عمق فاجعه زیست محیطی که در سیاره ما در حال وقوع است و تنها عامل اصلی آن نیز فعالیت های انسانی محسوب می شود، منحصر به رودخانه ها نبوده و شرایطی تقریبا مشابه را در دریاها و مناطق خشکی شاهد هستیم .

پژوهش های جدید که بازه زمانی 40 ساله معاصر را بررسی می کند حاکی از انقراض 40 درصد از جانوران خشکی های کره زمین و دریا ها است . در این میان بسیاری دیگر از گونه های جانوری مانند ساردین ها و برخی گونه های فیل نیز در خطر انقراض جدی قرار دارند. این اطلاعات توسط یک تیم پژوهشگر بین المللی با عنوان گروه حفاظت از حیات وحش دنیا  the conservation group World Wildlife  جمع آوری شده است.

متاسفانه شواهد و مدارک نشان می دهد در بیشتر مواقع ، محیط زیست این گونه های جانوری توسط انسان ها یا حیوانات اهلی مورد استفاده انسان ها مانند گاو ، گوسفند ، مرغ ، خوک و ….  تصرف شده است. در طی این چهار دهه بسیاری از مناطق جنگلی نیز نابود شده و مزارع و دامداری های به جایشان ساخته شده است. از سوی دیگر در بسیاری از مواقع جمعیت های حیوانات در حیات وحش به طور مستقیم مورد تهاجم و شکار انسان ها قرار می گیرند و ماهیگیری های صنعتی و تجارت حیوانات جنگلی عامل دیگری در نابودی گونه های مختلف جانوری در سراسر دنیا محسوب می شوند. متاسفانه گزارش های پژوهشگران نشان می دهد شرایط حیوانات و گونه های جانوری که هنوز در کره زمین باقی مانده اند نیز چندان مساعد نبوده و  از بین سه هزار گونه جانوری عمده و ده هزار جمعیت عمده باقی مانده حیوانات، گروه زیادی از آن ها در خطر انقراض قرار دارند.

در این میان تنها خبر امیدوار کننده ، روند صعودی اندک رشد گونه های در خطر انقراض در برخی کشورهای پیشرفته مانند کشورهای اروپائی ، ژاپن و آمریکا است که این موضوع به دلیل توجه دولت ها و مجامع محیط زیست و فرهنگ سازی صورت گرفته در باره لزوم حفظ گونه های جانوری در دنیا بهبود یافته است.

 

مترجم: فاطمه کردی

 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا