طراحی نانوزیست پوشش های چندمنظوره برای چادرهای اورژانسی

این پوشش ها، چادر را قادر می سازند تا آب را مدیریت، از گسترش باکتری ها جلوگیری و انرژی خورشید را دریافت و نگهداری کنند. 
محققان این طرح پژوهشی از دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا شامل راشل کامپوستو پروفسور بخش مهندسی و علم مواد، زهرا فخرایی استادیار بخش شیمی، دائیون لی استادیار مهندسی شیمی و زیست مولکولی و کریستین فیلد مدیر برنامه مرکز نانوزیست هستند.
لی، در رابطه با آینده این پروژه و امکان گسترش آن به ساختمان ها اینگونه توضیح می دهد: این نوع پوشش ها می توانند اثرات وسیع تری نیز داشته باشند؛ از آنجایی که می توانند روی مواد متنوعی قرار داده شوند، می توان از آنها برای نوسازی ساختمان های موجود استفاده کرد تا آنها به لحاظ سازگاری با محیط زیست و بازدهی انرژی ارتقا یابند. 
فخرائی نیز اهداف پروژه را اینگونه توضیح می دهد: ایده اصلی، دستیابی به لایه های جمع کننده انرژی و آب و نیز لایه های آنتی بیوتیک است؛ ما می توانیم آنها را به صورت شفاف و پرمنفذ طراحی کنیم تا بر اساس نیاز به صورت های مختلف روی هم انباشته شوند. چالش برانگیزترین قسمت کار این است که آنها را به نحوی بسازیم تا ویژگی های آنها با هم تداخل نداشته باشند.
به گزارش ایرنا از بخش فناوری های همگرای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محققان برای ساخت این ماده به منظور استفاده در پوشش چندمنظوره در چادرهای اورژانسی یک حمایت مالی به مبلغ 3.6 میلیون دلار برای مدت پنج سال از بنیاد ملی علوم آمریکا دریافت کرده اند. 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا