گزارش تصویری از شهر باستانی تروا

داستان های کهن بسیاری در  میان ملل مختلف به عنوان افسانه شناخته می شوند ولی برخی از این افسانه ها در میان تمامی کشورهای جهان شناخته شده اند، از این دست می توان به کتاب عظیم ایلیاد اثر نویسنده کهن یونانی با نام هومر اشاره نمود که در میان کشورهای مختلف مشهور است .  

بر اساس روایات اساطیری یونان باستان ، در دورانی دور پسر پادشاه تروا در سفر به سرزمین یونان اقدام به دزدیدن همسر برادر پادشاه نموده  و به سرزمین خود گریخت ، در ادامه پادشاه یونان به تروا لشگر کشی نمود ولی دیواره های این شهر به قدری مستحکم بودند که هیچ کاری از پهلوانان یونان بر نمی آمد، در ادامه  ارتش یونان دست به دامن اسطوره رویین تن  خود یعنی آشیل شدند . آشیل بر اساس روایات یونانی در هنگام کودکی توسط مادرش در آبی مقدس شستشو داده شده بود که تماس این آب با بدن موجب می شد که بدن در برابر همه سلاح ها مقاوم و تاثیر ناپذیر باشد ولی متاسفانه مادر آشیل وی را از پاشنه پا گرفته و به آب فرو برده بود و به همین دلیل این بخش از بدن وی با آب تماس نداشته و مانند سایر انسان ها ؛ آسیب پذیر بود .  اشیل در مبارزه ای تن به تن پهلوان اول و اسطوره تروا که پسر ارشد پادشاه بود را کشت و جنازه اور ا به ارابه ای بسته و شروع به جولان دادن کرد تا اینکه دیگر پسر پادشاه که مسبب تمام این جنگ بود از بالای دیوار تیری پرتاب نمود که به پاشنه پای آشیل( تنها نقطه ضعف بدن او) برخورد نمود و آشیل کشته شد ، در ادامه یکی از پهلوان های باهوش یونان با نام ادیسه یک ایده ویژه داد ، یونانی ها یک شبه اسبی چوبی ساخته و از مسیر دریا عقب نشینی کردند، مردم تروا نیز اسب را به نشانه هدیه پیروزی به داخل شهر بردند ولی داخل اسب پر از سرباز بود و سربازان شبانه دروازه را بر روی ارتش یونان که مخفیانه بازگشته بود گشودند تا تروا فتح شود. چند سال پیش بود که فیلمی با اقباس از این افسانه با نام تروی ساخته شد و فروش بسیار بالایی در گیشه داشت، هرچند که داستان این افسانه باستانی در این فیلم به شدت تغییر یافته بود . 

امروزه خرابه های تروا در ترکیه قرار گرفته اند و سالانه تعداد زیادی از گردشگران برای دیدن این خرابه های باستانی روانه این محل می  شوند ، ولی اکتشاف این آثار نیز در نوع خود دارای تاریخ طولانی و ویژه ای است، نخستین اکتشافات در سال 1870 میلادی توسط باستان شناس شهیر، هانریش شیلیمان  صورت پذیرفت که به کشف یک نقاب  باستانی منجر شد که به اعتقاد این باستان شناس متعلق به آگاممنون( پادشاه فاتح تروا) بود ولی شک و تردید ها در باره این اکتشاف به حدی بالا بود که شیلیمان تصمیم به ادامه کاوش خود گرفت . شهر اصلی تروا در سال 3000 پیش از میلاد  به صورت یک قلعه کوچک بنا شده بود و در طول متون تاریخی بارها به تزئینات زیبای دروازه جنوبی شهر اشاره شده بود و حتی در آن زمان نیز گردشگران برای دیدن این تزئینات به این شهر می رفتند، ولی این آثار در سال 2500 پیش از میلاد در یک آتش سوزی نابود گردیدند تا شهر جدید تروا در روی یک تپه و به سادگی ساخته شد، خانه های افراد عادی در این شهر از جنس گل بودند و افراد متمول نیز خانه هایی سنگی داشتند ولی این شهر که به تروای دوم مشهور است در سال 2300 پیش از میلاد مجددا در یک آتش سوزی از بین رفت . در بازه زمانی 2300 تا 1700 پیش از میلاد بود که تروای چهارم و پنجم نیز ساخته شدند ولی یافته های کمی در باره دوره های سوم و چهارم به جای ماند و به این ترتیب  شرایط فعلی به نحوی شکل گرفت که بیشترین میزان اطلاعات فعلی از دوره هفتم  در اختیار گردشگران قرار گرفته است و بیشترین یافته های باستان شناسی نیز از این دوره هستند، هرچند که تروای هفتم نیز در سال 85 پیش از میلاد توسط رومی ها فتح گردید.

امروزه مهمترین  اثار مشهور به جای مانده از تروای باستانی شامل موارد زیر هستند:

دیوار مشهور تروا امروزه بسیاری از گردشگران و علامندان آثار تاریخی و افسانه های باستانی را به دیدن خود دعوت می کند هرچند که به هیچ عنوان ابهت سابق این دیوار را در ک نخواهید کرد زیرا بخش زیادی از آن تخریب شده است.

تئاتر تروا: این محل به نوعی شباهت زیادی به سالن های نمایش فضای باز امروزی دارد و شاید در نگاه اولیه چندان به عنوان اثر باستانی و گردشگری محسوب نگردد  ولی با توجه به اینکه این محل از زمانی بیش از چند هزار سال پیش محل اجرای نمایش بوده است می توان محو تماشای این اثر گردید.

اسب نمادین تروا که بر سر در سایت باستانی تروا قرار گرفته است تنها یک نشانه از این اسب چوبی است ولی بازهم دیدن این اثر به خوبی می تواند هر انسانی را به خود جذب نماید.

شهر هفتم تروا: دیدن اثار این شهر می تواند برای ساعت ها شما را به خود مشغول دارد و برای مدت طولانی سرگرم نماید، وسعت این منطقه  به حدی است که شاید در میان دیدن آثار باستانی ان خسته شوید بنابراین پیشنهاد می کنم تا برای زمان خود برنامه ریزی نمایید.

در طول سفر به هیچ عنوان امکان ماندن در این شهر را نخواهید داشت و بهترین کار رفتن به شهر چاناک کاله در دو کیلومتری این سایت باستانی است و در این شهر نیز امکاناتی برای تورهای یک روزه به تروا وجود خواهد داشت.

در نزدیکی این منطقه نیز جزیره باستانی بوزاکادا وجود دارد که به راحتی به کمک قایق می توانید به دیدن آن بروید. 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا