رژیمی برای کنترل افسردگی

به گزارش سیناپرس، نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که استفاده از یک رژیم غذایی مدیترانه ای سالم می تواند به معکوس کردن علائم افسردگی کمک کند.

طی این تحقیقات، مردان جوان مبتلا به افسردگی متوسط تا شدید در کارآزمایی بالینی، مصرف گوشت قرمز فرآوری شده، شکر و فست فودها را متوقف کرده و در عوض، سبزیجات رنگارنگ، غلات سبوس دار، ماهی و آجیل خام و بدون نمک خوردند .

در این مطالعه ۷۲ مرد جوان افسرده در یک گروه تغییر رژیم غذایی یا یک گروه کنترل قرار گرفتند.  جسیکا بیز، پژوهشگر ارشد این مطالعه، در مورد یافته های این مطالعه گفت: ما از اینکه مردان جوان چقدر مشتاق به پیروی از یک رژیم غذایی جدید بودند شگفت زده شدیم. افرادی که رژیم مدیترانه ای را دنبال کردند توانستند رژیم غذایی اصلی خود را تحت راهنمایی یک متخصص تغذیه در مدت زمان کوتاهی تغییر دهند.

این موضوع نشان می دهد که پزشکان و روانشناسان باید ارجاع مردان جوان افسرده به یک متخصص تغذیه یا رژیم درمانی را به عنوان یکی از اجزای مهم درمان افسردگی بالینی در نظر بگیرند.به گزارش سیناپرس، پس از ۱۲ هفته، نتایج نشان داد که تغییر به رژیم غذایی مدیترانه ای افسردگی را به میزان قابل توجهی نسبت به گروه کنترل کاهش می دهد. به گزارش سیناپرس، مردان جوان همچنین کیفیت زندگی خود را پس از تغییر رژیم غذایی، در سطح بالاتری ارزیابی کردند.

گفتنی است تمرکز اولیه بر افزایش کیفیت رژیم غذایی با غذاهای کامل تازه و در عین حال کاهش مصرف غذاهای فست فود، شکر و گوشت قرمز فرآوری شده بود. محققان در این رابطه می گویند:‌دلایل زیادی وجود دارد که چرا از نظر علمی فکر می کنیم غذا بر خلق و خو تأثیر می گذارد.

به عنوان مثال، حدود ۹۰ درصد سروتونین، ماده شیمیایی که به ما کمک می کند احساس شادی کنیم، توسط باکتری ها در روده ما ساخته می شود.  شواهد جدیدی وجود دارد که نشان می‌دهد این میکروب‌ ها م ی‌توانند از طریق عصب واگ، در بخشی که محور روده – مغز نامیده می ‌شود، با مغز ارتباط برقرار کنند. برای داشتن میکروب‌های مفید، باید به آنها فیبر بدهیم که فیبر عموما در حبوبات، میوه‌ها و سبزیجات وجود دارد.

پیروی از رژیم غذایی برای کنترل افسردگی بسیار مهم است زیرا حدود ۳۰ درصد از افراد به درمان های استاندارد افسردگی، مانند دارو درمانی و یا درمان شناختی-رفتاری پاسخ نمی دهند.

به گزارش سیناپرس، بر اساس نتایج این مطالعه می توان ادعا کرد کاهش مصرف غذاهای التهابی رایج از جمله فست فودها، کیک و گوشت های فرآوری شده خطر ابتلا به افسردگی را کاهش می دهد. علاوه بر این موارد، کاهش کربوهیدرات های تصفیه شده، مانند نان سفید، برنج سفید و نوشابه نیز ممکن است خطر افسردگی را کاهش دهد.

شرح کامل این مطالعه در شماره اخیر مجله آمریکایی تغذیه بالینی (The American Journal of Clinical Nutrition) منتشر شد.

مترجم: فاطمه کردی
 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا