شیوه درمان زنان مبتلا به مشکلات قلبی با مردان متفاوت است

به گزارش سیناپرس، در یک تحقیق جالب که توسط پژوهشگرانی از دانشگاه سیدنی، بیمارستان وست مد و یک بیمارستان عمومی در این کشور انجام شده است، تفاوت های موجود در درمان مبتنی بر شواهد دریافت شده از سوی مردان و زنان دچار سندروم های کرونری حاد و نتایج آن ها مورد ارزیابی 6 ماهه واقع شده و نتایج جالبی از آن ها به دست آمده است.

در این تحقیق همچنین این تفاوت ها به صورت جداگانه در بیماران دچار بیماری عروق کرونری (CAD) ثبت شده نیز بررسی گردیده اند.

به گفته این محققان، طبق بررسی های ما، نسبت زنانی که تحت کاتتریزاسیون قلبی قرار گرفتند، کمتر بود و همچنین، میانگین زمان کاتتریزاسیون در زنان نیز طولانی‌تر از مردان بود.

آن ها می افزایند: «علاوه بر این، بیماری قلبی عروق کرونری غیرانسدادی (NOCAD) حین کاتتریزاسیون در نسبت بزرگ‌تری از زنان درمقایسه با مردان شناسایی شد».

یافته های این تحقیق همچنین نشان می دهند که هنگام ترخیص، داروهایی نظیر آسپرین، داروی ضدپلاکت ثانویه، بتا بلاکرها و یا استاتین ها به میزان کمتری برای زنان تجویز شده اند. ضمن آن که میزان ارجاع زنان به واحد توانبخشی قلبی نیز کمتر از مردان بوده است.

مجریان این تحقیق می گویند: در پژوهش ما، در مجموع 4676 بیمار مبتلا به بیماری عروق کرونری ثبت شده بودند که نزدیک به 24 درصد آن ها یعنی 1108 نفر زن بودند. به گزارش سیناپرس، طبق بررسی ها، نسبت‌های کوچک‌تری از زنان دچار CAD در مقایسه با مردان تحت عمل بای‌پس عروق کرونر قرار گرفتند.

بنا بر این نتایج، تنها در خصوص بیماری NOCAD بوده که تعداد زنان تحت درمان نسبت به مردان بیشتر بوده است. این مشکل هم، اگرچه یک بیماری بی‌خطر نیست، ولی بیماران می‌توانند از درمان‌های پیشگیرانه ثانویه بهره ببرند.

نتایج این فعالیت پژوهشی که باعث شده اند محققان با دقیق شدن در شیوه های درمانی اعمال شده برای زنان و مردان، وضعیت سیستم درمانی را مورد بازبینی قرار داده و از این طریق سعی در بهبود آن نمایند، در نشریه Medical Journal of Australia (MJA) منتشر گردیده اند.

نویسنده: محمدرضا دلفیه
 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا