ماهواره امید در مدار قرار گرفت

  • ماهواره امید در مدار قرار گرفت

ماهواره امید، نخستین ماهواره ساخت کشور ایران است که تمام تجهیزاتش در سازمان فضایی ایران طراحی و تولید شده‌است. ساخت ماهواره تحقیقاتی «امید» از ۱۵ اسفند ۱۳۸۴ آغاز گردید و طی ۲ سال آماده انجام تست‌های مشترک شد. ماهواره «امید» بامداد ۳ فوریه ۲۰۰۹ میلادی (۱۵ بهمن ۱۳۸۷) و در سی‌امین سالگرد پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ در مدار فضا قرار گرفت. و در ۵ اردیبهشت ۱۳۸۸ با جو غلیظ مناطق غربی آمریکای جنوبی و اقیانوس آرام برخورد کرد و به کار ۸۲ روزه خود پایان داد.
در سال ۲۰۰۸ میلادی ابتدا ستاد کل نیروهای مسلح ایران اعلام کرد که ماهواره امید با یک «موشک ایرانی» به فضا فرستاده شده‌است اما ساعاتی بعد خبر پرتاپ ماهواره امید تکذیب و تأکید شد که تنها موشک ماهواره بر سفیر امید، که قرار است در آینده ماهواره امید را به فضا منتقل کند، آزمایش شده‌است. ناسا تأیید کرد که این پرتاب موفقیت‌آمیز بوده‌است.
امید دومین ماهواره ایران در مدار بود. اولین ماهواره سینا ۱ است که توسط روسیه در سال ۲۰۰۵ ساخته و برای ایران به فضا پرتاب شده‌است.

  • فرود لونا۹

لونا ۹  یک فضاپیمای بدون سرنشین برنامه لونا ساخت اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی است. این فضاپیما، نخستین فضاپیمایی است که به صورت نرم در تاریخ ۳ فوریه ۱۹۶۶ بر روی کره ماه یا هر سیاره دیگری فرود آمد و عکس‌های زیادی از ماه به کره زمین ارسال کرد.

  • آغاز استفاده از فلز مس به عنوان بهترين رساناي جريان برق

مس یکی از عناصر جدول تناوبی است که نشان آن Cu و عدد اتمی آن ۲۹ می‌باشد. مس فلز نسبتاً قرمز رنگی است که از خاصیت هدایت الکتریکی و حرارتی بسیار بالایی برخوردار است.(در بین فلزات خالص، تنها خاصیت هدایت الکتریکی نقره در حرارت اتاق از مس بیشتر است) چون قدمت مصنوعات مسی کشف شده به ۸۷۰۰ سال قبل از میلاد برمی گردد، احتمالاً این فلز قدیمی‌ترین فلز مورد استفاده انسان است.
مس علاوه بر اینکه در سنگهای معدنی گوناگون وجود دارد، به حالت فلزی نیز یافت می‌شود.(مثلاً مس خالص در بعضی مناطق). این فلز را یونانیان تحت عنوان Chalkos می‌شناختند. چون مقدار بسیار زیادی از این فلز در قبرس استخراج می‌شد رومیان آنرا aes Cyprium می‌نامیدند. بعدها این واژه به فرم ساده تر cuprum درآمد و در نهایت انگلیسی شده و به لغت Copper تبدیل شد.

  • پرواز اس‌تی‌اس-۴۱-بی

اس‌تی‌اس-۴۱-بی دهمین مامورت شاتل فضایی ناسا بود، که در تاریخ ۳ فوریه ۱۹۸۴ پرواز و در ۱۱ فوریه به زمین نشست. این چهارمین پرواز شاتل چلنجر بود. این ماموریت پس از اس‌تی‌اس-۹ انجام شد اما به دلیل تغییر سامانه شماره‌گذاری به ۴۱-بی تغییر کرد.
بنابراین روش شماره‌گذاری سابق، ماموریت پروازی فعلی می‌بایست بجای اس‌تی‌اس-۱۱ به اس‌تی‌اس-۴۱-بی تغییر نام یابد. ماموریت اصلی اس‌تی‌اس-۱۰ بود که به دلیل تاخیرات در بارِ شاتل، لغو شد.

  • تولد مایکل مارتین

مایکل مارتین متولد ۳ فوریه ۱۹۳۲بود.وی فیلسوف آمریکایی و استاد بازنشسته دانشگاه بوستون است. او دکترای خود را در سال ۱۹۶۲ از دانشگاه هاروارد کسب کرد. گرایش تخصصی مارتین فلسفه دین بوده اگر چه او همچنین در فلسفه علم، قانون، و علوم اجتماعی نیز کار کرده‌است. مارتین خداناباور بوده و در دفاع از خداناباوری کتاب‌هایی نوشته است.او۲۷ می ۲۰۱۵ در گذشت.

  • تولد جو فرانک ادواردز جونیور

جو فرانک ادواردز جونیور فضانورد اهل کشور ایالات متحده آمریکا است که در ۳ فوریهٔ ۱۹۵۸ میلادی در ریچموند، ویرجینیا زاده شد. وی در مأموریت اس‌تی‌اس-۸۹ حضور داشته است.

  • درگذشت الیور هویساید

الیور هویساید متولد ۱۸ مهٔ ۱۸۵۰بود. وی  مهندس برق ،ریاضی‌دان و فیزیک‌دان خودآموخته انگلیسی بود. وی اعداد مختلط را وارد مطالعه مدارهای الکتریکی کرد، روشی برای حل ساده معادلات دیفرانسیل ابداع کرد (که مدتی بعد مشخص گردید که با تبدیل لاپلاس هم ارز است)، معادلات ماکسول را بر حسب نیرو‌های الکتریکی و مغناطیسی و شار مغناطیسی فرمول بندی کرد و نیز نمادگذاری حساب برداری را به شکلی نو درآورد.او۳ فوریهٔ ۱۹۲۵ (۷۴ سال) درگذشت.

  • درگذشت يوهان گوتنبرگ

يوهان گوتنبرگْ مبتكر آلماني و مخترع ماشين حساب در 1398م در آلمان متولد شد، اما پس از چندي به استراسْبورگ در فرانسه رفت و به كارهاي فني و صنعتي پرداخت. گوتنبرگ تمام توان خود را در راه تكميل نقشه خود براي عملي ساختن فن چاپ مصروف داشت و پس از يافتن فلز مورد نظر و مركب مناسب، در سال 1444م ماشين چاپ سنگي و سپس سُربي را اختراع كرد و گام مهمي درراه ثبت، انتشار و ترويج علوم و معارف در ميان مردم برداشت.
گوتنبرگ در اولين كار خود، در 25 ژانويه 1456م انجيل را در 1282 صفحه به چاپ رساند و تحولي عظيم در اين فن ايجاد كرد. هرچند در اين ميان گوتنبرگ مقروض و ورشكسته شد و ديگران كار او را ادامه دادند، با اين حال، اين اختراع بزرگ در سراسر جهان مورد استقبال قرار گرفت و نام او را بلندآوازه گردانيد. يوهان گوتنبرگ سرانجام در 3فوريه 1468م در 70 سالگي درگذشت.

  •  تولد لطفی زاده

لطف‌علی رحیم‌اوغلو عسکرزاده متولد  ۱۵ بهمن ۱۲۹۹، برابر با ۴ فوریه ۱۹۲۱ در باکوبود. وی مشهور به لطفی زاده یا لطفی ع. زاده ریاضی‌دان، دانشمند کامپیوتر، مهندس برق و استاد بازنشسته علوم رایانه در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، دانشمند سرشناس ایرانی و مبدع نظریه منطق فازی و شاخه‌های متنوع آن بود.وی  ۱۶ شهریور ۱۳۹۶، برابر با ۶ سپتامبر ۲۰۱۷ در برکلی درگذشت.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا