تحویل نخستین هواپیماهای آتش نشان به محیط زیست در آبان ماه

 معصومه ابتکار در دیدار با معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ضمن تشکر از همکاری های سازنده این دو معاونت و گام های عملی در راستای اجرایی شدن تفاهم نامه دو جانبه منعقد شده در سال 92، گفت: امضای تفاهم نامه جدید و آغاز همکاری در زمینه پهپادها و فناورهای مختلف سبز به ویژه در حوزه پسماند نشان دهنده عزم مجموعه دولت برای رفع بحران های محیط زیستی و حفظ محیط زیست کشور است.

معاون رییس جمهوری با یادآوری معضلات گسترده و فراوان ناشی از انباشت پسماند در استان های مختلف افزود: استفاده از فناوری های نوین در این حوزه با استفاده از ساز و کار و ظرفیت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می تواند کمکی موثر برای رفع این معضل باشد.

 ضرورت حمایت دولت از بخش خصوصی در حوزه تکنولوژی های پسماند

رییس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تاکید بر لزوم بومی سازی و تطبیق تکنولوژی و فناوری های حوزه پسماند با شرایط اقلیمی و آب و هوایی ایران، تصریح کرد: این اقدام به لحاظ زمان و هزینه مورد نیاز ممکن است در مرحله نخست با استقبال بخش خصوصی داخلی یا بین المللی برای سرمایه گذاری در این حوزه مواجه نشود و از این رو نیاز به حمایت دولت و شهرداری ها از بخش خصوصی برای گسترش فناوری های نوین در این حوزه است.

ابتکار یکی از مهمترین راهبردهایی که می تواند در حل و فصل معضلات گسترده و متنوع محیط زیست کشور موثر واقع شود را استفاده از فناوری های سبز دانست و افزود: استفاده ظرفیت معاونت علمی و فناوری برای پیش گامی در بهره گیری از فناوری های نوین و سبز، نقشی مهم در حل و فصل معضلات محیط زیست کشور دارد.

وی اشاره ای هم به همکاری ها میان سازمان حفاظت محیط زیست و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نمایشگاه های تخصصی مختلف داشت و ابراز امیدواری کرد: این همکاری ها در پانزدهمین نمایشگاه بین المللی که اسفندماه سالجاری برگزار خواهد شد، بیش از پیش ادامه داشته باشد و منجر به تبادل فن آوری های نوین در عرصه محیط زیست کشور شود.

معاون رییس جمهوری اظهار کرد: به منظور تبادل فناوری های سبز به ایران، مذاکراتی نیز با سایر کشورهای دنیا از جمله فرانسه، ایتالیا و نروژ انجام شده و حضور معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این مذاکرات می تواند به غنای اطلاعات و تکنولوژی های نوین سبز که مورد تبادل قرار می گیرد، کمک کند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به برنامه ریزی های صورت گرفته به منظور بهره گیری از فناوری های سبز در عرصه نفت و گاز به صورت پایلوت در عسلویه، گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می تواند مشورت دهی و انتقال تجربیات و دانش خود را از همین طرح پایلوت آغاز کند زیرا هم افزایی، حضور و همراهی این معاونت نقشی مهم در رفع بحران های متعدد محیط زیست کشور دارد.

ابتکار همچنین با استقبال از تشکیل کارگروه مشترک برای توسعه بهره گیری از فناوری های سبز در زمینه حفاظت محیط زیست، گفت: تشکیل این کارگروه، گامی مهم در ارتقای فنی حوزه محیط زیست کشور است.

بنابراین گزارش، منوچهر منطقی مدیرعامل سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح نیز در این جلسه با اشاره به توانمندی های مجموعه تابعه خود در زمینه خدمات پروازی و خدماتی که این مجموعه می تواند در قالب مختلف به محیط زیست ارایه کند، گفت: بر اساس درخواست های موجود در حوزه محیط زیست، خدمات پروازی مناسب ارایه خواهد شد.

 تحویل نخستین هواپیماهای آتش نشان در آبان ماه سال جاری

همچنین سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ، آموزش را یکی از مهمترین زیربناهای ارایه خدمات پروازی برشمرد و اظهار کرد: استفاده مناسب و درست از فناوری های نوین نیاز به آموزش های تخصصی دارد.وی اشاره ای هم به پروژه هواپیماهای آتش نشان به منظور امداد رسانی در اطفای حریق جنگل ها داشت و گفت: این طرح با همکاری سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح در حال پیگیری است و آبان ماه سال جاری، نخستین هواپیماهای آتش نشان آماده تحویل خواهد بود.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اعلام حمایت از پروژه های مربوط به فناوری های نوین، حوزه های پسماند، پساب و شیرابه و به طور کلی تجاری سازی طرح های زباله را از جمله پروژه های مورد حمایت مجموعه تابعه خود برشمرد.

ستاری اشاره ای هم به اقدامات صورت گرفته در خصوص مالچ پاشی با 6 فناوری متفاوت و نوین در 500 هکتار از کانون های تولید گرد و غبار داخلی به صورت پایلوت داشت و اضافه کرد: به لحاظ اهمیت بهره گیری از انرژی های نوین در کشور، فناوری های این حوزه نیز در اولویت حمایت قرار دارند.اسماعیل مهاجر مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان نیز با شرح سیستم زباله سوز نوینی که به دست متخصصان داخلی در گلستان ایجاد و در حال فعالیت است، خواستار حمایت از این پروژه شد که مقرر شد پس از بازدید و بررسی تیم کارشناسی از این پروژه در این خصوص اعلام نظر شود.

در این نشست تفاهم نامه همکاری سه جانبه میان سازمان حفاظت محیط زیست، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان هوایی نیروهای مسلح عصر دوشنبه در محل سازمان حفاظت محیط زیست به امضای معصومه ابتکار، سورنا ستاری و منوچهر منطقی رسید.
این تفاهم نامه به منظور همکاری در حوزه 'حفاظت از محیط زیست' در قالب ارائه خدمات پروازی و انجام عملیات شناسایی، پایش منظم در مناطق موردنظر سازمان حفاظت محیط زیست در سراسر کشور و اجرای عملیات متناسب با هر یک از نیازمندی های اعلام شده در طرح جامع سازمان حفاظت محیط زیست تنظیم شده است.

از این رو، در گام نخست استان های گلستان، فارس و آذربایجان غربی و خراسان رضوی به عنوان استان های پایلوت انتخاب و خدمات هوایی و استفاده از تجهیزات مناسب جهت خدمات مورد نیاز در این استان ها مورد استفاده قرار می گیرد.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا