پرتاپ شانزدهمین گروه از ماهواره‌های استارلینک به فضا

راکت «فالکون ۹» شرکت اسپیس ایکس که حامل ۶۰ ماهواره استارلینک بود ساعت ٩ و ١٣ دقیقه بعدازظهر سه شنبه ۲۴ نوامبر (۴ آذر)  به وقت شرق آمریکا از «مجموعه پرتاب فضایی ۴۰» در «ایستگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال» در فلوریدا به فضا پرتاب شد.

طبقه اول راکت فالکون ۹، حدود ۱۵ دقیقه پس از پرتاب محموله باری خود را که حاوی ۶۰ ماهواره استارلینک بود در مدار پایین زمین رها کرد و سپس بر روی یک قایق بدون سرنشین به نام «البته من هنوز عاشق تو هستم» که در اقیانوس اطلس واقع شده بود، فرود آمد.

 به این ترتیب طبقه اول راکت فالکون ۹ رکورد هفتمین پرتاب خود را به ثبت رساند.  

تقویت کننده طبقه اول راکت فالکون ۹ که از این ماموریت پشتیبانی می کند، پیش از این در ٦ ماموریت دیگر نیز پرواز کرده بود.  این ماموریت ها عبارتند از ماموریت Telstar ۱۸ VANTAGE در سپتامبر ۲۰۱۸، ماموریت Iridium-۸ در ژانویه ۲۰۱۹ و چهار ماموریت استارلینک در ماه های مه ۲۰۱۹، ژانویه ۲۰۲۰، ژوئن ۲۰۲۰ و اوت ۲۰۲۰.

این پرتاب همچنین صدمین پرتاب راکت فالکون ۹ شرکت اسپیس ایکس محسوب می شود.  

شرکت فضایی اسپیس ایکس هم اکنون ۹۵۵ ماهواره استارلینک به فضا پرتاب کرده است که از این تعداد ۸۹۵ ماهواره آن در مدار زمین قرار دارند.  این شرکت «آزمایش بتا سرویس اینترنت باند پهن» را که توسط ماهواره ها در شمال آمریکا و جنوب کانادا ارائه می شود، آغاز کرده است.

اسپیس ایکس در جریان پخش اینترنتی این پرتاب اعلام کرد که آزمایش بتا را «به طرز قابل توجهی»  در اواخر ژانویه یا اوایل فوریه گسترش می دهد.

این شرکت تا به امروز ماهواره های استارلینک را با شیب ۵۳ درجه به مدارهای زمین پرتاب کرده است؛ این شیب پوشش اینترنتی را در مناطقی با عرض جغرافیایی متوسط به حداکثر می رساند اما مناطقی ی عرض های جغرافیایی بالاتر از جمله آلاسکا، شمال کانادا و شمال اروپا را پوشش نمی دهد.

ماهواره‌ های «استارلینک»  بخشی از برنامه اسپیس ‌ایکس برای خدمات جدید و پرسرعت اینترنت است.

این طرح اوایل سال ۲۰۱۵ میلادی با درخواست «الون ماسک»، مدیرعامل این شرکت از کمیته ارتباطات فدرال برای کسب اجازه آزمایش ایده خود برای تأسیس یک پهنای باند جهانی آغاز شد. وی در سال ۲۰۱۷ برنامه استارلینک را به عنوان یک سیستم پهنای باند ارزان‌ قیمت که می‌تواند دسترسی به اینترنت را در سراسر جهان فراهم کند، به ثبت رساند.

البته اسپیس ایکس تنها شرکتی نیست که در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده و در این میان، آمازون و فیسبوک نیز طرح‌هایی را برای اینترنت‌رسانی دنبال می‌کنند.

منبع:ایرنا

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا