پرخواننده ترین مقاله ایرانی در پایگاه اطلاعاتی Elsevier

این مقاله با عنوان "Extraction of essential oils from Mentha piperita using advanced techniques: Microwave versus ohmic assisted hydrodistillation.”  که توسط دکتر محسن گواهیان، دکتر عسگر فرحناکی، دکتر رضا فرهوش، دکتر کتایون جاویدنیا و دکتر فخری شهیدی به صورت مشترک توسط گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه شیراز و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز منتشر شده است، بیانگر دستاوردهای این گروه تحقیقاتی در رابطه با معرفی و مقایسه دو روش نوین استخراج (استفاده از حرارت دهی مقاومتی و امواج مایکروویو) جهت استخراج اسانس از گیاه نعناع فلفلی است. 

این بررسی برای اولین بار در دنیا انجام شده و هر دو روش به عنوان جایگزینی برای روش های سنتی توسط این گروه تحقیقاتی مطرح شده است.

دکتر گواهیان بیان داشت: در این پژوهش که در بخش علوم و صنایع غذایی دانشگاه شیراز و دانشگاه فردوسی مشهد به انجام رسیده است، از قابلیت تکنولوژی حرارت دهی مقاومتی و همچنین روش مایکروویو جهت استخراج اسانس از گیاه نعناع  استفاده شد و نتایج حاصله با روش مرسوم اسانس گیری به روش تقطیر با آب مقایسه گردید. سرعت و کنتیک جداسازی اسانس، ترکیب شیمیایی و خصوصیات فیزیکی اسانس های حاصله و مکانیسم استخراج از جمله  پارامترهایی بررسی شده در این مطالعه می باشد. نتایج حاصله می تواند مقدمه ای بر تجاری سازی این دو روش نوین باشد.گفتنی است مقاله ای دیگر از این گروه تحقیقاتی با عنوان Comparison of ohmic-assisted hydrodistillation with traditional hydrodistillation for the extraction of essential oils from Thymus vulgaris L نیز در سال 2012 از سوی همین پایگاه در لیست پرخواننده ترین مقالات قرار گرفته بود. 
 
No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا