رشد بافت کبد از سلول های مهندسی شده

 به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا توانایی رشد اندام های جدید از بافت مهندسی شده نیاز به پیوند کل اندام را کاهش می دهد، اما رشد اندام های جدید با ساختاری درست برای اندام های پیچیده و بزرگی مانند کبد دشوار است.

سانگیتا باهیتا و کلی استیونس از موسسه فناوری ماساچوست ام آی تی و کریستوفر چن از دانشگاه بوستون و همکاران آنها، سه نوع سلول کبدی را به شکل بذرهای مهندسی شده برای کاشت و رشد بافت جدید کبد طراحی کرده اند.
بر پایه این گزارش، محققان بذرها را از ترکیب سه نوع سلول انسانی در بافت زایشی هیدروژل ساختند. در این روند ابتدا مجموعه ای از سلول های کبدی و سلول های بافت اتصالی را به دست آوردند، سپس این مجموعه ها را در هیدروژل بین نخ هایی ساخته شده از سلول های رگ های خونی وارد کردند.
این سلول ها در بدن موش های آزمایشگاهی در محلی دور از کبد حیوانات گنجاند شد و کبد به شکل شیمیایی آسیب دید تا آسیب مزمن کبد در بدن موش ها تقلید شود. کبد موش در واکنش به این وضعیت علایم شیمیایی بروز داد که بازتولید کبد را تسریع می کرد. این مواد شیمیایی همچنین باعث شد بذرهای مهندسی شده طی بازه زمانی 11 هفته ای 50 برابر شود و و کارایی کبد عادی را داشت.
باهاتا امیدوار است این بذرها قابل طراحی برای رشد داخل بدن انسان شوند. وی گفت: ایده ما افزایش کارایی کبد بیمار با کاشت این بذرهای کبدی در شکم است تا بتواند به اندازه توده سلولی حمایتگر رشد کند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا