تولید مکمل غذایی برای مبارزه با فقر آهن

حدود 1.2 بیلیون نفر در جهان از کمبود آهن رنج می‌ برند، زنان بیشتر از مردان دچار این بیماری هستند، در اروپا از هر پنج زن، یک نفر کمبود آهن دارد که این موضوع منجر به خستگی و کاهش عملکرد بدن می‌ شود.
برای افزایش آهن، یا باید از رژیم غذایی خاصی استفاده کرد و یا مکمل‌ های غذایی به کار برد، افزودن آهن به مواد غذایی موجب تغییر طعم و رنگ غذا می‌ شود که چندان جالب توجه نیست.
رافل مزنگا و مایکل زیمرمان از ETH سوئیس روش جدیدی برای غنی‌ سازی غذا و نوشیدنی ‌ها با آهن ارائه کردند، در این روش از نانوذرات آهن و نانو الیاف پروتئینی استفاده شده ‌است.
این نانوالیاف پروتئینی از پروتئین آب پنیر به دست آمده است که این کار با گرمادهی در دمای 90 درجه سانتیگراد انجام می ‌شود، بعد از گرمادهی، محلول به وسیله اسید قوی هیدرولیز می‌ شود، هیدرولیز تا زمانی انجام می ‌شود که فیلامنت ‌های پروتئینی به دست آید، چندین نوع فیلامنت پروتئینی تولید شده و در نهایت این فیلامنت‌ ها نیز با یکدیگر ترکیب شده و نانوفیبریل‌های پروتئینی به وجود می‌ آید.
پژوهشگران نشان دادند که با ترکیب این نانوفیبریل‌ها با نانو ذرات آهن، ترکیبی به وجود می‌ آید که به راحتی جذب بدن می ‌شود، برای تولید این نانوذرات، محققان کلرید آهن را مستقیم با نانوفیبریل پروتئینی ترکیب کردند که این کار در محلول اسیدی انجام می‌ ‌شود. 
نانوذرات به دست آمده با این روش، ابعادی کمتر از 20 نانومتر دارند که به سرعت به نانو فیبریل ‌های پروتئینی متصل می‌ شوند و پایداری قابل توجهی دارند.
نانو ذرات آهن به‌ صورت طبیعی از پایداری بالایی برخوردار نیستند، اما هنگام ترکیب با نانو فیبریل پایدار می‌ شوند، نانو ذرات آهن به ‌صورت طبیعی به سرعت به هم متصل می ‌شوند، اما با این ترفند نانوذرات از هم جدا مانده و به راحتی وارد بدن می ‌شوند.
نتایج این پروژه در قالب مقاله ‌ای در نشریه Nature Nanotechnology به چاپ رسیده است.

 

گزارش:نداجوادهراتی

 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا