تندیسی با هدف ترویج فرهنگ فداکاری و ایثار

در این مراسم معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه در تمام ملل‌به موضوع ایثار و فداکاری و از خودگذشتگی پرداخته شده که حداقل آن در حوزه مالی و حداکثر آن در حوزه جان است گفت: در طول دوران دفاع مقدس الگوهای زیادی در این زمینه داریم.

دکتر عیسی علیزاده ادامه داد: در برنامه‌های ما در دانشگاه موضوع‌های اجتماعی، از فعالیت‌های مورد توجه دانشجویان است و موضوع اعطای تندیس ملی، موضوعی خودجوش توسط دانشجویان است و ما در راستای تکریم و ارج نهادن به این موضوع این برنامه را برگزار می‌کنیم.

وی با اشاره به نقش رسانه‌ها در این حوزه، ادامه داد:  تندیس فداکاری ادعای این را ندارد که همه افراد را شناسایی می‌کند، زیرا در موضوع فداکاری و از خودگذشتگی افراد دوست ندارند شناسایی شوند. مستندسازی در این رویدادها می‌تواند الگوی خوبی برای جوان‌ها باشد و ضرورت توجه و اطلاع‌رسانی به دانشجویان حوزه گسترده‌ای است، زیرا خیلی از دانشجویان دوست دارند در این حوزه اجتماعی هم فعالیت داشته باشند.

علیزاده افزود: ما معلمان فداکاری داریم که نادیده گرفته شده‌اند و بضاعت کشور ما می‌طلبد که افراد بیشتری در این آیین داشته باشیم بنابراین یکی از اهداف ما ایجاد این آیین به صورت بین‌المللی است تا جنبه بشردوستانه آن تقویت شود و منجر به ترویج فرهنگ فداکاری و ایثار شود.

وی در ادامه ضمن تشکر از ریاست جهاد دانشگاهی و سایر نهادها گفت: هرچقدر نهادها در این موضوع فعال‌تر باشند در فرهنگ‌سازی فداکاری نیز موفق‌تر هستند.

امسال ۳۰ برگزیده مشخص می شود

در ادامه این مراسم دبیر آیین اعطای تندیس فداکاری به ارائه آماری کلی از هشت دوره قبل پرداخت و گفت: تاکنون ۳۰۶ برگزیده داشته‌ایم که از این تعداد ۲۶۶ نفر دانشجوی فداکار و ۴۰ نفر گروه دانشجوی فداکار بوده‌اند.

جمال رحیمیان اظهار کرد: از این ۳۰۶ نفر، ۲۲۴ نفر برگزیده دانشگاه دولتی و ۸۲ نفر برگزیده دانشگاه آزاد اعم از فرد یا گروه بوده‌اند. از این ۳۰۶ نفر ۱۶۷ نفر مربوط به دانشگاه‌های استان تهران و ۱۳۹ نفر مربوط به دانشگاه‌های سایر استان‌ها بوده است. از این ۲۶۶ دانشجوی فداکار ۲۳۴ نفر از رشته‌های غیرپزشکی و ۳۲ نفر از رشته‌های پزشکی بوده‌اند و از این ۲۶۶ نفر دانشجوی فداکار ۲۰۸ نفر مرد و ۵۸ نفر خواهران و دختران دانشجو بوده‌اند.

وی با اشاره به روند پیشرفت این رویداد ادامه داد: در دوره نهم کار ما از فروردین‌ماه شروع شده و تا به حال ۹ جلسه شورای سیاست‌گذاری داشته‌ایم و سازمان‌هایی مثل وزارت علوم، وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی، هلال‌احمر، کمیته امداد امام خمینی (ره) و بسیج دانشجویی فعال بوده‌اند و همکاری‌های لازم را داشته‌اند.

دبیر آیین اعطای تندیس فداکاری روند انتخاب دانشجویان فداکار را بدین شرح توضیح داد: در فراخوان نهمین دوره سه روش برای معرفی افراد فداکار در نظر گرفته شده بود. اولین روش «روش خوداعلامی» که توسط خود دانشجویان انجام شده است، دومین روش روشی است که افرادی که دانشجویان فداکار را می‌شناسند به ما مراجعه می‌کردند و آنها را معرفی می‌کردند و در سومین روش که همه سازمان‌ها نیز همکاری داشتند؛ دانشجویان فداکار را شناسایی و به کمیته ما معرفی می‌شدند. در مجموع ثبت‌نامی‌ها در سایت و دبیرخانه نسبت به سال گذشته بیش از ۲۰ درصد رشد داشته است و این نشان می‌دهد که جوان‌ها به سمت ایثار و فداکاری سوق پیدا کرده‌اند.

رحیمیان به ویژگی‌های آیین نهم اشاره کرد و گفت: یکی از ویژگی‌های این آیین این است که مراسم با پیام رییس قوه قضاییه آغاز می‌شود، ویژگی دیگر وجود دو شهید دانشجو مدافع حرم در بین برگزیدگان است، در این آیین از خانواده دانشجویی که دچار مرگ مغزی شده و با رضایت خانواده‌اش نزدیک به ۵۴ نفر حیات دوباره پیدا کرده‌اند قدردانی می‌شود.

وی ادامه داد: از ویژگی‌های دیگر این است که امسال یک استاد ویژه فداکار و برگزیده در میان فداکاران است. همچنین دانشجویان و طلابی که در سیل امسال حضور داشتند، مورد توجه قرار گرفته‌اند. کمیته امام خمینی (ره) نیز امسال حضور خوبی داشته است و دانشجویان فداکاری را معرفی کرده است.

دبیر نهمین تندیس فداکاری از وجود دو بخش جانبی در این آیین خبر داد و گفت: بخش اول شامل رویداد مهمی است که فضای فداکاری خاصی را ایجاد کرد. سیل فروردین‌ماه بود و ما از عکس‌های رسانه‌ها در این آیین استفاده کرده‌ایم. یکی از مصادیق فداکار خبرنگاری کسانی هستند که به صحنه‌ها می‌روند و عکس تهیه می‌کنند.

وی در عین حال گفت: بخش دوم این رویداد نشست‌های علمی است که در پنج دانشکده دانشگاه تهران موضوع‌های مختلف و جنبه‌های متعدد آنها مورد بررسی قرار گرفته است.

رحیمیان افزود: طبق مصوبه‌ شورای سیاست‌گذاری، امسال ۳۰ برگزیده خواهیم داشت که شامل ۱۲ گروه دانشجویی و ۱۸ فرد دانشجوی فداکار است. انتخاب این دانشجویان کار سختی است و تاکنون دو سوم فداکاران انتخاب شده‌اند و یک سوم آنها تا امشب انتخاب می‌شوند.

وی ادامه داد: برای اولین بار در خوزستان آیین تندیس استانی فداکاری را به دانشجویان اعطا کرده‌ایم. برگزیدگان این رویداد تندیس فداکاری را توسط اساتید برجسته مجسمه‌سازی و لوح تقدیری به امضای عالی‌ترین مقام جهاد دانشگاهی به همراه هدیه نقدی دریافت می‌کنند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا