نصب تهویه هوا در فضای باز برای کاهش دما

دمای هوا به بیش از 45 درجه سانتی گراد رسیده است و با توجه به اینکه جام جهانی فوتبال در ماه نوامبر (اواخر آبان) برگزار می‌شود، باید برای این گرمای شدید فکری کرد.

علاوه بر تهویه مطبوع در فضای عمومی، کولرهای غول‌پیکر در کنار پیاده‌روها، مراکز خرید و در فضای باز و زیر صندلی استادیوم‌ها نصب‌شده‌اند تا از شدت گرمای هوا برای تماشاگران و گردشگرانی که پیاده از جاذبه‌ها بازدید می‌کنند، بکاهند. در هر صورت، با وجود اینکه تهیه هوا در فضای باز ایده و نوآوری خوبی برای ساکنین و گردشگران محسوب می‌شود، اما در بلندمدت به‌هیچ‌عنوان به‌عنوان یک ایده طرفدار محیط‌ زیست شناخته نمی‌شود.

قطر به دلیل اینکه انرژی بسیار زیادی برای دستگاه‌های خنک‌ کننده هوا مصرف می‌کند به‌عنوان رتبه اول انتشار دهنده گازهای گلخانه‌ای در جهان (به‌صورت سرانه) شناخته می‌شود و این ابتکار جدید نیز به میزان مصرف انرژی قطر می‌افزاید. طبق پیش‌بینی‌ها میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای این کشور تا سال 2030 دو برابر خواهد شد.

یکی از بنیان‌گذاران سازمان تحقیق و توسعه خلیج‌فارس می‌گوید: «اگر تهویه‌های هوا را خاموش‌کنیم هوا غیرقابل‌تحمل خواهد شد و نمی‌توانید عملکرد مناسبی داشته باشید». همچنین یکی از محققان دیگر که عضو موسسه ماکس پلانک آلمان است می‌گوید: «اوضاع می‌تواند بسیار وخیم‌تر شود، بدین‌صورت که اگر هوا گرم و مرطوب باشد و رطوبت به نزدیک 100% برسد، احتمال دارد گرمایی که خودتان ایجاد کرده‌اید بسیار کشنده باشد».

بخصوص این نگرانی‌ها برای جام جهانی که ایمنی تماشاگران جزو بزرگ‌ترین نگرانی‌های عوامل اجرای مسابقات است بسیار مهم است. حتی برگزاری این مسابقات به دلیل اینکه نمی‌خواستند مسابقات در ماه تابستان برگزار شود نسبت به زمان معمول دوره‌های قبل 5 ماه به تعویق افتاد. مسئولین برگزاری از این طریق سعی کردند تا حد ممکن از گرمای طبیعی هوا کاسته شود و ورزشکاران و تماشاگران میزان کمتری در معرض گرما قرار گیرند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا