اخبار جعلی تهدیدی برای اعتماد عمومی

 عبارت اخبار جعلی،  اصطلاحی است که در روزهای اخیر به‌طور گسترده‌ای شنیده‌شده و توسط بسیاری از کشورها مورداستفاده قرار می‌گیرد.  متأسفانه بسیاری از دولت‌ها از این حربه برای پیشبرد اهداف خود استفاده کرده و از سوی دیگر برخی از دیگر کشورها ازجمله آلمان و آنجلا مرکل با پیگیری قانون رسانه‌های اجتماعی، تلاش می‌کنند تا علیه این اخبار جعلی مبارزه کنند. گفته می‌شود برخی کشورها همچون روسیه به‌طور سازمان‌یافته‌ای اقدام به انتشار اخبار جعلی می‌کنند و از سوی دیگر، اتحادیه اروپا تلاش می‌کند در این زمینه برنامه‌ریزی‌هایی انجام دهد. بر اساس گزارش کانال چهار بریتانیا، بروکسل نیز جز مراکزی است که تلاش گسترده‌ای برای مبارزه با انتشار اخبار جعلی انجام می‌دهد.

یکی از راهکارهای پیشنهادشده برای مبارزه با اخبار جعلی، مداخله کشورها برای رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها و رسانه‌های اجتماعی است تا موجب بهبود مشاهده اطلاعات ناامن و قابلیت یافتن محتوا قابل‌اطمینان شود. در این میان سیاستمداران و روزنامه‌نگاران، هدف مشترکی دارند که تضمین بهترین بیان دموکراسی است.

در ماه سپتامبر سال جاری میلادی، روزنامه‌نگارانی از سراسر اروپا در شهر بروکسل، پایتخت کشور بلژیک جمع شدند تا درباره واقعیات این موضوع گفتگو کنند. بسیاری از مقامات اتحادیه اروپا از این فرصت استفاده کردند تا دیدگاه‌های خود را در مورد اخبار جعلی ارائه دهند. برخی از آن‌ها به‌وضوح باور داشتند که مبارزه با اخبار جعلی، درواقع مبارزه علیه آلوده کردن اروپا است. آن‌ها مأموریت خود را در این مبارزه به‌عنوان دفاع از اتحادیه اروپا و نهادهای آن عنوان کرده‌اند.

رامون لوئیس والكارسل سیسو (Ramón Luis Valcárcel Siso)، معاون رئيس پارلمان اتحادیه اروپا، به‌طور کاملاً شفافی به این موضوع اعتراف كرده و اظهار داشت كه مبارزات علیه اخبار جعلی باید باهدف متوقف كردن برخی سیاستمداران از رسیدن به کرسی‌های انتخابات آینده اتحادیه اروپا همراه باشد. وی در ادامه توضیحات خود گفت: تلاش‌های خبرنگاران برای پیروزی افراد دوستدار آزادی در انتخابات، بسیار مهم است. ما سیاستمداران و روزنامه‌نگاران، هدف مشترکی داریم که تضمین بهترین بیان دموکراسی است.

شاید برای فهم بهتر اهمیت مبارزه با اخبار جعلی، بتوان به گفته‌های جورج اورول نویسنده مشهور اشاره کرد که در این رابطه می‌گوید: هیچ‌کس نمی‌تواند از تأثیر سخن و عبارات گفته‌شده، غافل شود.

ماریا گابریل (Mariya Gabriel) عضو کمیساریای اتحادیه اروپا، درباره نادیده گرفتن عمدی اخبار جعلی هشدار داده و افزود: نحوه مواجه با اخبار جعلی، اعتماد و اطمینان شهروندان را به نهادها قانونی جلب می‌کند.

در گزارش‌های متعددی، استراتژی اتحادیه اروپا در برابر اخبار جعلی اعلام‌شده است. بر این اساس گفته می‌شود که ارائه اخبار جعلی و اطلاعات غلط، به دموکراسی و گفتمان سیاسی آسیب می‌رساند. آن‌ها همچنین درباره  از بین رفتن اعتماد به مؤسسات و نهادهای رسمی نیز هشدار دادند.

به باور کارشناسان فنّاوری مبتنی بر هوش مصنوعی می‌تواند ویدیوهای جعلی بسازد که تقریباً غیرممکن است با چشم غیرمسلح از موضوعات واقعی تشخیص داده شوند. درعین‌حال با کمک نسل جدید گرافیک‌های کامپیوتری و ساخت ویدئوهای جعلی می‌توان مردم را گمراه کرده و اطلاعات جعلی را در اختیار آن‌ها قرارداد. ویدئوهای جعلی که به‌صورت آنلاین در شبکه‌های اجتماعی پخش می‌شوند می‌توانند بسیار خطرناک باشند و حتی این اخبار و ویدئوها می‌توانند صدمه بزرگی به روابط دیپلماتیک بین کشورها وارد کنند و اطلاعات غلط و کذب را در سطح جهانی گسترش دهند.

امروزه فنّاوری به‌سرعت بسیار بالایی درحال‌توسعه و پیشرفت است و این موضوع به معنای این است که تشخیص یک ویدئوی جعلی از ویدئوی واقعی بسیار سخت است. البته نباید در این زمینه کاملاً ناامید بود زیرابه باور متخصصان، ازنظر فنی امکان دارد ابزاری ایجاد شود که بتوان با کمک آن به راحت‌ترین نحو، جعلی بودن یک ویدئو را تشخیص داد.

یکی از راهکارهای پیشنهادشده برای مبارزه با اخبار جعلی، مداخله کشورها برای رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها و رسانه‌های اجتماعی است تا موجب بهبود مشاهده اطلاعات ناامن و قابلیت یافتن محتوا قابل‌اطمینان شود.

ترجمه: احسان محمدحسینی

منبع: nationalreview

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا