تلاش غول های فناوری برای کنترل اعتیاد به فناوری

اپل و برخی دیگر از شرکت های بزرگ فناوری سیلیکون ولی (Silicon Valley) طی ماه های اخیر با شکایت های متعددی در مورد اعتیادآور بودن دستگاه ها و نرم افزارهای طراحی شده خود مواجه شده اند. در ماه ژانویه، دو سهامدار عمده اپل از این شرکت خواستند تا موضوع "اعتیاد به تلفن همراه هوشمند" در بین کودکان را مورد بررسی قرار دهد.

آمار مرکز تحقیقات پیو (Pew Research) نیز، نگرانی های موجود در این زمینه را تأیید می کند: 45 درصد از نوجوانان آمریکایی تقیربا همیشه آنلاین هستند.  

نتایج Telsyte Australian Digital Consumer Study 2018 نیز نشان می دهد که بیشتر کاربران در استرالیا به تلفن همراه هوشمند خود "احساس وابستگی (اعتیاد)" دارند.

آیا اعتیاد به فناوری واقعی است؟

اعتیاد به فناوری، در بین مردم تعبیرهای متفاوتی دارد. برخی معتقدند که استفاده بیش از حد و افراطی از هر چیزی که اثر منفی بر زندگی داشته باشد، به نوعی اعتیاد است.

برخی نیز بر این باورند که انسان به فناوری معتاد نمی شود و درحقیقت، در این دسته از افراد، نوعی رفتار وسواس گونه مانند حضور بیش از اندازه در شبکه های اجتماعی دیده می شود.

غول دنیای فناوری

اپل باتوجه به افزایش انتقادها نسبت به اعتیادآوری تلفن های همراه هوشمند، ابزار جدیدی را معرفی کرده است که به افراد برای کنترل استفاده از این دستگاه کمک می کند.

ابزار معرفی شده از سوی اپل در کنفرانس توسعه دهندگان جهانی در سن خوزه، Screen Time نام دارد که به صورت روزانه و هفتگی، گزارشی از فعالیت های کاربر تهیه می کند.

این گزارش شامل جزئیاتی در مورد طول مدت استفاده از هر اپلیکیشن، تعداد اطلاعیه های دریافتی (notifications) و مدت زمان کلی استفاده از تلفن همراه هوشمند است. درعین حال کاربر می تواند با استفاده از این ابزار، محدودیت زمانی برای استفاده از برخی اپلیکیشن های خاص را تعیین کند.

همچنین والدین می توانند نظارت و کنترل بیشتری بر فرزندان خود داشته باشند. از طریق ابزار Screen Time، امکان تهیه گزارش از میزان استفاده فرزندان از تلفن همراه فراهم می شود؛ والدین می توانند زمان های مشخصی را برای محدودیت استفاده (به عنوان مثال زمان خواب) تعیین کنند؛ یا استفاده از برخی اپلیکیشن های خاص را برای کودکان ممنوع کنند.

این تغییرات جدید در سیستم عامل جدید اپل iOS 12 اعمال خواهد شد.

گوگل

گوگل نیز از ماه مه، برخی تغییرات را در نرم افزار خود اعمال کرد؛ این تغییرات شامل قرار دادن داشبوردی برای نشان دادن بیشترین زمانی است که کاربر از یک اپلیکیشن استفاده می کند یا سیستم یادآوری استراحت (break reminder) برای یوتیوب است.

فناوری برای درمان اعتیاد به فناوری

دکتر اندرو کمبل (Andrew Campbell)، مدیر گروه تحقیقات سایبر سایکولوژی (Cyberpsychology) در دانشگاه سیدنی (استرالیا) معتقد است که فناوری می تواند به کنترل رفتار (اعتیادگونه) کمک کند.

کمبل تأکید کرد: البته بسیاری از این ابزار دیجیتال، بیشتر بر اندازه گیری و محدود کردن میزان استفاده کاربر متمرکز هستند و راهکاری برای بهتر شدن شرایط و ترک این وابستگی ارائه نمی کنند.

 

 

مترجم: معصومه سوهانی

منبع: abc

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا