واکسن «ام ام آر»جایگزینی برای واکسن کرونا نیست

به گزارش موسسه ملی تحقیقات سلامت جمهوری اسلامی ایران، بررسی های موسسه ملی تحقیقات سلامت جمهوری اسلامی ایران وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره کاهش عوارض کووید ۱۹ با واکسن سه گانه «ام ام آر» (سرخک، سرخجه و اوریون) نشان می دهد این واکسن چندان تاثیری در کرونا ندارد.

واکسن ها به سیستم ایمنی بدن کمک می کنند تا بدون ایجاد بیماری شدید پادتن بسازد. واکسن ها همچنین سیستم ایمنی را قادر به تولید سلول های حافظه می کنند و سلول های حافظه فرد را در درازمدت در برابر میکروب های آسیب رسان محافظت می کنند.

واکسن «ام ام آر» (سرخک، سرخجه و اوریون) ترکیبی از ویروس‌های زنده و ضعیف شده سرخک، اوریون و سرخجه است که به منظور پیشگیری از این سه بیماری در دوران نوزادی تزریق می شود. سوالی که مطرح می شود این است که آیا واکسن سه گانه ام ام آر می تواند عوارض کووید ۱۹ را کاهش دهد؟

برخی شواهد حاکی از آن است که واکسن‌ سه ‌گانه سرخک، اوریون و سرخجه ممکن است عوارض عفونت ریه در بیماری کووید-۱۹ را کاهش دهد.

واکسیناسیون به گلبول‌های سفید در سیستم ایمنی بدن آموزش می‌دهد که چگونه از بدن در برابر عفونت‌ دفاع کنند و سیستم ایمنی بدن را برای مقابله با تعداد زیادی از عوامل بیماریزا آماده می‌کند زیرا گلبول‌های سفید، مشخصات عامل بیماری‌زا را به خاطر می‌سپارند و بعدها نسبت به عوامل بیماری زای دیگری که مشابهت کمی دارند هم واکنش نشان می‌دهند.

این پاسخ ایمنی غیر اختصاصی، اولین خط دفاع در برابر عفونت بوده و به آن پاسخ ایمنی ذاتی گفته می شود. واکسن «ام ام آر» (سرخک، سرخجه و اوریون) خطر چندانی ندارد و ممکن است تزریق آن‌ در کادر درمان و یا بزرگسالانی که در دوران نوزادی و کودکی آن را دریافت نکرده اند مؤثر باشد؛ هرچند این موضوع نیاز به بررسی های بیشتر دارد.

در نتیجه اگرچه برخی تحقیقات نشان می دهد واکسن «ام ام آر» (سرخک، سرخجه و اوریون) می‌تواند التهاب و عوارض عفونت ریه در بیماری کووید-۱۹ را کاهش دهد، اما در حال حاضر شواهد قوی برای این موضوع وجود ندارد.

در صورتی که شواهد کافی وجود می داشت سازمان بهداشت جهانی و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های امریکا این واکسن را بویژه برای کشورهای در حال توسعه پیشنهاد می‌کرد.

به نظر نمی رسد این واکسن بتواند به عنوان جایگزینی برای واکسن در حال ساخت برای کووید ۱۹ در نظر گرفته شود. هنوز نمی توان واکسن «ام ام آر» (سرخک، سرخجه و اوریون) را به عنوان یک راه پیشگیرانه برای کاهش شدت بیماری کووید ۱۹ پیشنهاد کرد و تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا