فناوری 5G رسماً در ایران به بهره‌برداری رسید

«حسن روحانی» اعلام کرد که نسل پنجم شبکه موبایل سپس در سایر نقاط کشور نیز راه‌اندازی خواهد شد. در همین اوصاف اولین تصویر از تست 5G در ایران نیز در شبکه‌های مجازی منتشر شده که خبر از سرعت بالای آن می‌دهد.

«حسن روحانی» در جلسه هیات دولت امروز ضمن اعلام راه‌اندازی 5G در ایران، تاکید کرد که نسل پنجم تلفن همراه صرفا برای ارتباطات نیست بلکه در ابعاد گسترده‌تری کاربرد خواهد داشت: «این یک تحول بزرگ در زمینه دیجیتال است. نسل پنجم، فقط برای ارتباطات نیست، برای اقتصاد دیجیتال کشور راه‌اندازی خواهد شد.» به گفته روحانی، ایران سال گذشته مرکز هوش مصنوعی (با نام مرکز هوش مصنوعی 176) را تشکیل داد که کمک بزرگی به رشد اقتصاد دیجیتال در کشور کرد و این مسیر با توسعه 5G در ایران ادامه پیدا خواهد کرد.

به گفته روحانی، وزارت ارتباطات به زودی جزئیات بیشتری را در همین رابطه با مردم به اشتراک خواهد گذاشت.

در همین حال مدیر عامل ایرانسل نیز تصویری از تست 5G در ایران منتشر ساخته که سرعت دانلود 1.5 گیگابیت بر ثانیه را نشان می‌دهد. «بیژن عباسی آرند» با انتشار این عکس تاکید کرده که «نسل پنجم گامی به سوی ایران هوشمند» خواهد بود. او همچنین در صفحه اینستاگرامی خود نوشت که «امروز چهارشنبه اول مرداد 1399، با بهره‌برداری از نخستین سایت 5G ایران توسط رئیس‌جمهور  فناوری نسل پنجم تلفن همراه به صورت رسمی وارد ایران شد.»

پیش از این نیز ایرانسل در شهریورماه 1396، نخستین آزمایش نمونه‌ای از شبکۀ کامل (End to End) نسل پنجم، شامل هستۀ شبکه و رادیو، توسط ایرانسل و در حضور «محمدجواد آذری جهرمی»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام داده بود.

مدیر عامل شاتل موبایل نیز تصویری از تست 5G در بستر اینترنت ایرانسل کشور را در فضای مجازی منتشر ساخت. در این تست که با سیم کارت ایرانسل در مرکز تحقیقات مخابرات گرفته شده، سرعت دانلودی در حدود 1.5 گیگابیت در ثانیه، سرعت آپلود 108 مگابیت در ثانیه با زمان پینگ 8 میلی ثانیه و جیتر 1 میلی ثانیه به دست آمده است.

گفته می‌شود در حال حاضر 5G آزمایشی ایرانسل روی باند فرکانسی 3500 مگاهرتز در حال تست است و طی روزهای آینده و با تجمیع فرکانسی (اگریگیشن) احتمالا تست سرعت 3 گیگابیت در ثانیه هم برای نخستین بار در ایران تجربه خواهد شد.

فناوری 5G در کشورهای معدودی پیاده سازی شده است. نه‌تنها در ایران بلکه در کل جهان چشم‌اندازی چندساله برای فراگیر شدن 5G وجود دارد و گفته می‌شود که بسیاری از کشورهای جهان سال 2025 را برای پیاده‌سازی کامل 5G هدف‌گذاری کرده‌اند. به علت نوآورانه بودن این فناوری و هزینه‌های بالای آن، بسیاری از کشورها در وهله اول سعی می‌کنند 5G را ابتدا به‌صورت پایلوت اجرایی کنند و بعد اندک‌اندک در یک بازه زمانی چندساله پیاده‌سازی کامل آن را انجام دهند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سال گذشته درباره اینترنت نسل پنج‌ گفته بود که مقدمات پیاده‌سازی 5G در ایران انجام شده است و از اجرایی کردن اولین نسخه 5G و ارائه خدمات اینترنت نسل ۵ به‌عنوان یک مطالبه جدی و نیازمندی کسب‌وکارها در کشور خبر داده بود. او همچنین ۱۶ خرداد ماه سال جاری، اعلام کرد که مطابق برنامه تا شهریور ماه، پنج منطقه تاریخی تهران زیر پوشش نسل پنجم تلفن همراه قرار می‌گیرد.

توسعه فناوری 5G مستلزم پیاده‌سازی مجموعه‌های وسیع سیستم‌ها و نرم‌افزارهای مختلف در شبکه ارتباطی کشور است و حجم گردش اقتصادی بسیار بزرگی را به‌عنوان سرمایه‌گذاری و بعدها به‌عنوان منبع درآمد در اپراتورها ایجاد خواهد کرد. توسعه این نسل ارتباطی یک فرصت مهم برای کشور به شمار می‌آید. از سوی دیگر با راه‌اندازی 5G نیاز بیشتری به آزادسازی فرکانس‌های ۷۰۰ و ۸۰۰ برای استفاده از تمام پتانسیل این فناوری و البته فراگیری ارزان‌تر آن وجود خواهد داشت.

باید دید که این فناوری در سال جاری تا کجا پیش خواهد رفت و چه نقاطی از کشور را تحت پوشش خود قرار خواهد داد؛ هرچند ناگفته نماند دستگاه‌هایی که از اینترنت 5G در ایران پشتیبانی کنند و در دست عموم شهروندان باشند، بسیار اندک هستند اما این تازه ابتدای یک مسیر جدید است.

منبع:دیجیاتو

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا