باید یک مدل جامع و مشترک برای اداره کشور ترسیم شود

به گزارش سیناپرس به نقل از ایسنا،  دکتر حمیدرضا طیبی در چهارمین کنگره ملی آموزش‌های مهارت،‌ فناوری و اشتغال دانشگاه علمی کاربردی که امروز در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، بر ضرورت تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآزموده در کشور تاکید کرد و گفت: برای این که کشور به پیشرفت و توسعه دست یابد به طیف گسترده نیروهای انسانی احتیاج داریم که ترکیب این نیروها از نظر فیزیکی در کشور مشخص شود،‌ یعنی تعیین شود که چه تعداد نیروی متخصص در کشور نیاز داریم و گستردگی آن در سطح کشور تعیین شود. برای این کار لازم است ابتدا اهداف پیشرفت کشور مشخص شود، یعنی تعیین کنند که در یک بازه زمانی مشخص به کجا می‌خواهیم برسیم و شاخصه‌های پیشرفت توسعه چیست.

 

وی در ادامه تصریح کرد: کشورها، اهداف و برنامه‌های خود را براساس سند چشم‌انداز مشخص می‌کنند. در کشور ما نیز در افق 1404 اهداف دستیابی به توسعه تعریف شده است و براساس این افق،‌ ایران باید در سال 1404 به توسعه‌ دست یافته باشد.

 

رئیس جهاد دانشگاهی بر ضرورت توازن بین مولفه‌های مختلف پیشرفت در کشور تاکید کرد و گفت: برای اینکه بخواهیم به توسعه پایدار برسیم، باید بین همه مولفه‌های پیشرفت یعنی توسعه اجتماعی،‌ سیاسی،‌ فرهنگی و اقتصادی توازن ایجاد شود. در این شرایط است که می‌توانیم به توسعه دست یابیم. بنابراین ما نیازمند تهیه نقشه‌های پیشرفت کشور در این چهار مولفه هستیم. این در حالی است که فقط نقشه جامع علمی کشور تدوین و ترسیم شده است.

وی با تاکید بر اینکه پیشرفت‌ها در کشور باید مبتنی بر پیشرفت دانش بنیان باشد، خاطر نشان کرد: علاوه بر این باید توسعه با عدالت و اخلاق اجتماعی نیز همراه شود و همه بتوانند از نتایج توسعه بهره‌مند شوند.

رئیس جهاد دانشگاهی با تاکید بر اینکه بسیاری از اهداف چشم‌انداز توسعه هنوز کاربردی نشده، گفت: باید یک آمایش سرزمینی صورت بگیرد تا بتوانیم میزان گستردگی پیشرفت در کل کشور را بررسی کنیم، ضمن این که لازم است شرایط برای شکوفایی همه استعدادها در کشور که یکی از اهداف دانشگاه جامع علمی کاربردی است نیز فراهم شود.

دکتر طیبی خاطر نشان کرد: توزیع متوازن جمعیت در استان‌ها، یکی دیگر از نمودهای توسعه کشور است که باید مدنظر قرار بگیرد. متاسفانه در حال حاضر بسیاری از استان‌ها به دلیل عدم برنامه‌ریزی درست خالی از سکنه شده‌اند و این می‌تواند در آینده برای کشور مشکل امنیتی ایجاد کند.

وی تصریح کرد: امروزه مشکلی که در کشور وجود دارد، این است که همه می‌خواهند بچه‌های خود را به دانشگاه بفرستند،‌ در حالی که فکری برای اشتغال آن‌ها نداریم و باید در برنامه‌ریزی‌ها و اولویت‌های خود به این مباحث نیز توجه کنیم تا در کشور با مشکل و بحران اشتغال ایجاد نشود.

به گفته وی، اگرچه زیرساخت‌های تربیت نیروی انسانی در کشور ما بسیار خوب است و دانشگاه‌های مهارت‌محور نظیر علمی کاربردی نیز خوب عمل می‌کنند، اما متاسفانه دانشگاه‌ها به صورت هدفمند به تربیت نیرو نمی‌پردازند و در بسیاری از موارد تربیت دانشجویان به صورت هدفمند نیست و باید دانشگاه‌ها با ماموریت‌محور کردن فعالیت‌های خود به این امر مهم توجه کنند.

رئیس جهاد دانشگاهی سیاسی شدن فضای کشور را علت اصلی پیشرفت نکردن و مشکلات جامعه دانست و گفت: این که با وجود زیرساخت‌ها و نیروی انسانی خوب همچنان به پیشرفت جدی دست نیافتیم به این دلیل است که کشور ما بیش از حد و غیر ضروری سیاسی شده است و این سیاسی شدن فضا و قبول نداشتن همدیگر،‌ موجب شده که ما نتوانیم در موارد مختلف برنامه ریزی‌های بلند مدت داشته باشیم و بتوانیم با هماهنگی‌های بین دستگاهی براساس برنامه‌ریزی تصمیم بگیریم.

دکتر طیبی در پایان با بیان اینکه ما نیازمند انجام گفتمان بین علاقه‌مندان نظام برای حل مشکلات فعلی هستیم، گفت: باید با گفت‌وگو بین افراد و علاقه‌مندان نظام بتوانیم یک مدل جامع برای اداره کشور ترسیم کنیم،‌ چرا که نمی‌شود در سیاست داخلی و خارجی بین دولت، قوا و نهادهای مختلف اختلاف وجود داشته باشد اما به توسعه دست یابیم، بنابراین لازم است نبخبگان سیاسی،‌ علمی و اجتماعی کشور مدلی مشترک برای دستیابی به توسعه ترسیم کنند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا