ماراتن مسیه ۹۵ با معرفی برندگان پایان یافت

به‌گزارش دانشمندآنلاین ، ماراتن مسیه، قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین رقابت رصدی منجمان آماتور ایران است که در جریان آن، علاقه‌مندانی که با تلسکوپ و دوربین دوچشمی خود در رقابت شرکت می‌کنند، به رصد ۱۱۰ جرم غیرستاره‌ای (شامل کهکشان‌های، خوشه‌های ستاره‌ای و انواع سحابی‌ها) از فهرست شارل مسیه، اخترشناس فرانسوی می‌پردازند. این رقابت هر سال در سافند یا فروردین برگزار می‌شود، زیرا در این زمان در طول سال فقط می‌توان همه ۱۱۰ جرم فهرست مسیه را در یک شب، از شامگاه تا صبحدم روز بعد رصد کرد.

 با نزدیک شدن به غروب پنجشنبه ۱۲ اسفند و پایان برف و مساعد شدن تدریجی شرایط جوی، شرکت‌کنندگان با راهنمایی داوران و گروه برگزارکننده، تلسکوپ‌های خود در محل‌های از پیش تعیین شده مستقر کردند. سپس در مراسم افتتاحیه با توضیحات کاظم کوکرم، محمدصالح تیمار و علی متین‌فر به نمایندگی از گروه داوران، در جریان برنامه کاری ماراتن مسیه و چگونگی برگزاری رقابت، اداره بخش آموزشی، شیوه برگزاری رقابت عکاسی و برنامه جایگزین ماراتن مسیه در صورت نامساعد بودن شرایط جوی قرار گرفتند. در این زمان پذیرایی با نان سنتی و پنیر محلی و سبزی‌های خاص قالهر به همراه ارائه بسته‌های خوراکی انرژی بخش برای برگزاری ماراتن مسیه انجام شد.

با تاریک شدن هوا و صاف شدن آسمان، درحالیکه با هماهنگی دهیار محترم قالهر و شورای اسلامی روستا، برق معابر قطع شده بود، ماراتن مسیه از ساعت ۱۸:۳۰ آغاز شد. تاریک آسمان کم‌نظیر قالهر که حد قدر آن در اندازه‌گیری با دستگاه SQM به ۶,۴ می‌رسید، موجب شده بود تا رصدگران در شرایطی ایده‌آل و در سرمای قابل تحمل حدود صفر درجه به رصد و رقابت در ماراتن مسیه بپردازند. در بخش آموزشی نیز، نخست دکتر محمدتقی میرترابی در سالن مدرسه شهید باهنر قالهر به ارائه سخنرانی برای آشنایی شرکت‌کنندگان آموزشی با مبانی نجوم پرداخت. سپس با همراهی دیگر مربیان بخش آموزش، رصد آسمان با تلسکوپ و شناخت صور فلکی با چشم غیرمسلح در بخش آموزشی آغاز شد. در بخش عکاسی نیز شرکت‌کنندگان زیرنظر داوران و مربیان این بخش به عکاسی از آسمان شب پرداختند.

عکس برگزیده و برنده بخش عکاسی

علیرضا اخلاقی از اصفهان، برنده تندیس ماراتن مسیه ۹۵، یک سال اشتراک مجله نجوم، نرم‌افزار آرشیو نجوم۲۰۰و فیلتر دیفیوزر سری Z اهدایی شرکت BVision به برنده بخش عکاسی.

هیئت داوران در این بخش از تلاش علی چراغی در بخش عکاسی تقدیر کرد.

برنده ماراتن مسیه ۹۵ در رده دوربین دوچشمی

سبا فتوحی از اصفهان با ثبت رصد مجموعا ۹۲ جرم از فهرست مسیه و NGC، برنده تندیس ماراتن مسیه ۹۵، یک سال اشتراک مجله نجوم، نرم‌افزار آرشیو نجوم۲۰۰و یک ماگ حرارتی صور فلکی اهدایی شرکت بلودات.

در این بخش از تلاش گلبرگ بنی‌جمالی از انجمن ادیب اصفهان که موفق به رصد مجوعا ۹۰ جرم از فهرست مسیه و NGC شده بود با اهدای یک سال اشتراک مجله نجوم و نرم‌افزار آرشیو نجوم۲۰۰ تقدیر به عمل آمد.

برندگان ماراتن مسیه ۹۵ در بخش رصد با تلسکوپ

هیئت داوران ماراتن مسیه ۹۵ در بخش رقابت با تلسکوپ، دو گروه را به عنوان برندگان ماراتن مسیه ۹۵ اعلام کردند: مهیار عباسی و بنیامین کاظم زاده از انجمن ادیب اصفهان را با رصد مجموعا ۱۰۸ جرم (شامل ۹۹ جرم مسیه و ۹ جرم از فهرست NGC) و همین‌طور کیان باختری و مصطفی کویری از تهران با رصد مجموعا ۱۰۷ جرم (شامل ۹۷ جرم مسیه و ۱۰ جرم از فهرست NGC). از تلاش این دو گروه با اهدای این جوایز تقدیر به عمل آمد: دو تندیس ماراتن مسیه ۹۵، دو تندیس یادبود انجمن ادیب اصفهان، دو چشمی ۱۴ میلی‌متری ED از طرف مجله نجوم، دو اشتراک یک ساله مجله نجوم، دو نرم‌افزار آرشیو نجوم ۲۰۰، چهار عدد ماگ حرارتی صور فلکی اهدایی شرکت بلودات و ارائه دو مجموعه کتاب ویژه از طرف نشریه دانستنیها.

همچنین در این بخش به علت تلاش در رصد اجرام مسیه در شرایط دشوار و پیچیده جوی از تلاش گروه‌های زیر که اختلاف کمی با یکدیگر در رصد اجرام مسیه داشتند نیز با هدای تندیس و جوایزی تقدیر به عمل آمد:

علیرضا صادقی و علی امیری از کانون نجوم آماتوری دانشگاه فردوسی مشهد با رصد مجموعا ۱۰۱ جرم (۹۲ جرم از فهرست مسیه و ۹ جرم از فهرست. NGC) برنده تندیس ماراتن مسیه ۹۵، چشمی ۱۴ میلی‌متری اهدایی مجله نجوم، اشتراک یک‌ساله مجله و نرم‌افزار آرشیو  نجوم۲۰۰.

امیر احسان علیزاده از تهران با رصد مجموعا ۱۰۰ جرم (۹۰ جرم مسیه و ۱۰ جرم از فهرست NGC)، برنده تندیس ماراتن مسیه ۹۵ و اشتراک یک‌ساله مجله‌نجوم.

عماد صالحی و علی نادمی از تهران با رصد مجموعا ۹۹ جرم، برنده تندیس ماراتن مسیه ۹۵ و اشتراک یک‌ساله مجله‌نجوم و نرم‌افزار آرشیو  نجوم۲۰۰.

محمد حسین بی نیاز از تهران با رصد مجموعا ۹۸ جرم، برنده تندیس یادبود انجمن ادیب اصفهان و اشتراک یک‌ساله مجله‌نجوم.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا