شیر مادر فراتر از یک غذای عادی است

مطالعات جدید نشان می دهد که پروتئین های موجود در شیر مادر توانائی ایجاد مصونیت در نوزادان و به  ویژه نوزادانی را دارد که زودتر از موعد به دنیا آمده اند. این پروتئین ها سبب می شوند نوزادان از ابتلا به بسیاری از بیماری های مرگبار مصون بمانند.

مطالعات جدید نشان می دهد که وجود پروتئینی به نام neuregulin-4 که به صورت طبیعی در شیر مادر وجود دارد می تواند نوزادان را در برابر ابتلا به بیماری های گوارشی و عفونت روده مصون کرده و از این طریق جانشان را حفظ کند.

نتایج این مطالعات که توسط پژوهشگران بیمارستان کودکان لوس آنجلس با همکاری دانشگاه های لووا و شمال غرب Children's Hospital Los Angeles, the University of Iowa and Northwestern University انجام گرفت نشان دهنده اهمیت تغذیه با شیر مادر برای نوزادان و به ویژه نوزادان زودرس است.

بیماری های مختلفی به ویژه بیماری های ناشی از عفونت داخلی ، اصلی ترین دلیل مرگ و میر نوزادان زودرس در سراسر دنیا به شمار می رود و آمار ها حاکی از مرگ بیش از 30 درصد این اطفال به دلیل ابتلا به بیماری های داخلی در روزهای نخستین حیاتشان است. در این میان برخی دیگر از نوزادانی که دچار این بیماری ها شده و توانسته اند زنده بمانند ، همواره در خطر ابتلا به بیماری هایی از قیبل بیماری های دستگاه گوارش ، روده و اختلال در جریان خون هستند.

مطالعات جدید نشان می دهد که وجود پروتئینی به نام neuregulin-4 که به صورت طبیعی در شیر مادر وجود دارد می تواند نوزادان را در برابر ابتلا به بیماری های گوارشی و عفونت روده مصون کرده و از این طریق جانشان را حفظ کند.

دکتر مارک فری از اعضای این تیم پژوهشی در ارتباط با یافته های جدید اعلام کرد: مطالعات ما نشان می دهد که بدون وجود پروتئین neuregulin-4 ، سیستم ایمنی بدن نوزادان قادر به دفاع کامل از بدن آن ها در برابر عوامل بیماری زا نبوده و  مکانیزم دفاعی نوزادان بدون این پروتئین به صورت ناقص عمل می کند.

منبع: upi

ترجمه: فاطمه کردی

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا