بارگذاری بیش از 3000محصول فناورانه پارک‌ها در سامانه فروش الکترونیکی«جان»

مدیرکل پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سامانه «جان» وزارت علوم را فروشگاه الکترونیکی برای محصولات فناورانه شرکت‌های مستقر در پارک‌های علم و فناوری معرفی کرد و گفت: تاکنون در این سامانه ۳۰۳۰ محصول از سوی ۱۴۵۲ شرکت بارگذاری شده است و ۳ پارک البرز، مرکزی و فارس در رتبه‌های اول تا سوم عملکرد در دی ماه سال جاری قرار گرفتند.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از ایسنا، علیرضا زراسوندی گفت: سامانه «جان»(جریان اقتصاد نوین) با هدف ایجاد بازار برای محصولات تجاری قیمت‌گذاری شده شرکت‌های فناور مستقر در پارک‌های علم و فناوری کشور، از سوی معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و هاب بین‌المللی فناوری و نوآوری ایران به میزبانی اداره فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران طراحی و راه‌اندازی شده است.

وی تصریح کرد: در این سامانه محصولات معرفی شده شرکت‌های فناور با نظارت عالیه پارک‌های علم و فناوری کشور احصا و ممیزی می‌شوند و در این فروشگاه الکترونی در معرض فروش قرار می‌گیرند. این سامانه درگاه پرداخت و زیر سامانه حمل و نقل هوشمند دارد و تسهیلات خرید اقساطی برای مشتریان و قابلیت سفارسی‌سازی محصولات پیش‌بینی شده است.

مدیرکل پشیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم با اشاره به راه‌اندازی سامانه «جان»(جریان اقتصاد نوین) اظهار کرد: این سامانه اهدافی چون ایجاد بازار الکترونیکی برای محصولات فناورانه پارک‌های علم و فناوری، ایجاد پایگاه داده قابل اتکا در معرفی محصولات به بازارهای الکترونیکی، ایجاد بستر همکاری پارک‌های کشور در توسعه محصولات فناورانه، ایجاد زمینه شناسایی محصولات دارای آمادگی صادراتی مناسب و استفاده از محصولات مورد تایید پارک‌های علم وفناوری کشور در فرآیند «توانیران» را دنبال می‌کند.

زراسوندی به بیان نحوه بهره‌برداری از این سامانه اشاره کرد و یادآور شد: تمامی واحدهای فناور دارای کالا یا خدمت قابل تبادل به عنوان یک کالا و یا خدمت تجاری قیمت‌گذاری شده می‌توانند محصولات خود را در این سامانه بارگذاری کنند که این بهره‌برداران شامل شرکت‌های دارای صلاحیت و ارتباط مؤثر با مجموعه‌های موفق فروش و بازاریابی دیجیتال کشور می‌شود.

مدیرکل پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، با اشاره به عضویت پارک‌های علم و فناوری در این سامانه، اظهار کرد: تا ۱۲ دی ماه جاری تعداد پارک‌های علم و فناوری حاضر در سامانه «جان» به ۴۶ پارک رسیده است که این تعداد پارک فناوری عضو، ۲۸۳۰ محصول را در این سامانه بارگذاری کردند. این تعداد محصول به جز محصولات ثبت شده از سوی پارک فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران است.

وی تعداد شرکت فروشنده ثبت شده در این سامانه توسط پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی را ۱۳۲ شرکت عنوان کرد و یادآور شد: این پارک فناوری ۲۰۰ محصول را در سامانه بارگذاری کرده است. تعداد کل شرکت‌های فروشنده محصول در سامانه ۱۴۵۲ مورد و تعداد کل محصولات بارگذاری شده در این سامانه ۳۰۳۰ مورد است.

وی نسبت فروشنده به شرکت را ۲.۰۸ درصد و تعداد پارک‌های فاقد محصول ثبت شده را ۹ پارک عنوان کرد.

زراسوندی «تعداد شرکت جذب شده در سامانه»، «تعداد شرکت جذب شده در سامانه و نسبت محصول به شرکت در هر پارک» و «نسبت تعداد محصول ثبت شده پارک به تعداد بالقوه اعلام شده نماینده پارک» را از شاخص‌های سه گانه رتبه‌بندی و امتیازدهی به عملکرد پارک‌های فناوری در سامانه «جان» ذکر کرد.

به گفته وی، ۲۰ پارک علم و فناوری فعال در سامانه «جان» در آبان ماه سال جاری به این شرح است:

ردیفپارکتعداد فروشنده
۱البرز۶۰
۲گیلان۴۸
۳زنجان۳۴
۴یزد۳۱
۵خوزستان۲۵
۶قم۲۴
۷دانشگاه سمنان۱۹
۸های تک کرمان۱۸
۹زیست فناوری قشم۱۶
۱۰خراسان جنوبی۱۷
۱۱مرکزی۱۳
۱۲کردستان۱۱
۱۳سمنان۱۰
۱۴دانشگاه شهید بهشتی۷
۱۵همدان۷
۱۶آذربایجان شرقی۶
۱۷آذربایجان غربی۴
۱۸کرمان۳
۱۹علوم پایه زنجان۳
۲۰سیستان و بلوچستان۲

این مقام مسئول با بیان اینکه در این رتبه‌بندی پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران با ۱۳۲ فروشنده وارد نشده است، گفت: نتایج رتبه‌بندی پارک‌های فناور عضو سامانه «جان» در ۲۰ آذرماه جاری بر اساس تعداد محصول به این شرح است:

ردیفپارکتعداد محصول
۱های تک کرمان۱۹۷
۲فارس۱۸۶
۳گیلان۱۳۸
۴یزد۱۳۲
۵البرز۱۰۸
۶زنجان۹۸
۷دانشگاه سمنان۸۰
۸مرکزی۷۵
۹قزوین۶۸
۱۰دانشگاه کاشان۵۳
۱۱خوزستان۴۹
۱۲سمنان۴۷
۱۳لرستان۴۶
۱۴قم۴۳
۱۵کردستان۴۰
۱۶گلستان۳۸
۱۷آذربایجان شرقی۳۵
۱۸هرمزگان۳۲
۱۹آذربایجان غربی۲۹
۲۰دانشگاه شریف۲۵

به گفته وی، پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران با ۱۳۲ فروشنده و ۲۰۰ محصول در این رتبه‌بندی وارد نشده است.

مدیرکل دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، با اشاره به نحوه خوشه‌بندی پارک‌های علم و فناوری در سامانه «جان»، خاطر نشان کرد: خوشه‌بندی پارک‌ها بر اساس اطلاعات اظهار شده پارک‌های علم و فناوری کشور انجام شده است و بر این اساس این خوشه‌بندی به این شرح است:

* خوشه A: پارک‌های با قابلیت ثبت ۱۴۰ -۱۶۰ محصول در سامانه «جان»
* خوشه B: پارک‌های با قابلیت ثبت ۸۵-۱۰۰ محصول در سامانه «جان»
* خوشه C: پارک‌های با قابلیت ثبت ۶۰ -۸۰ محصول در سامانه «جان»
* خوشه D: پارک‌های با قابلیت ثبت ۴۰-۵۰ محصول در سامانه «جان»
* خوشه E: پارک‌های با قابلیت ثبت ۲۰ محصول در سامانه «جان».

وی ۲۰ پارک علم و فناوری برتر کشور را در سامانه «جان» در ۱۰ دی‌ماه ۱۴۰۲ بر اساس امتیاز عملکرد به این ترتیب اعلام کرد:

ردیفپارکامتیازعملکرد
۱البرز۲۵۸.۱۲۵
۲مرکزی۱۷۲.۸۵۷
۳فارس۱۶۵.۶۲۵
۴دانشگاه کاشان۱۶۲.۵
۵کهگیلویه و بویراحمد۱۴۷.۵
۶های تک کرمان۱۴۴.۳۷۵
۷دانشگاه سمنان۱۳۸.۳۳۳
۸گیلان۱۲۳.۷۵
۹آذربایجان غربی۱۱۸
۱۰قم۱۰۵
۱۱گلستان۱۰۴
۱۲قزوین۹۶.۲۵
۱۳کردستان۹۰
۱۴جهاددانشگاه کرمانشاه۸۸
۱۵زنجان۸۵
۱۶ایلام۸۰
۱۷سمنان۷۸.۷۵
۱۸خراسان شمالی۷۰
۱۹چهارمحال و بختیاری۶۶.۶۶۶
۲۰یزد۶۶.۲۵

زراسوندی تاکید کرد: سامانه «جان» امکاناتی چون سامانه فروش برای شرکت‌هایی که محصولات فیزیکی دارند، بهره‌مندی شرکت‌های خدماتی از اطلاع‌رسانی به مخاطبان، امکان فروش محصولات نرم‌افزاری در سامانه، ارائه بستر مناسب و حرفه‌ای به شرکت‌های فاقد زیر ساخت و قابلیت درخواست سفارشی سازی محصولات فناورانه را برای شرکت‌ها فراهم می‌کند.

مدیرکل پشیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، تولید بر اساس اعلام نیاز خریداران، امکان فروش محصولات بر اساس درخواست مشتری و ایجاد امنیت در فرآیند خرید و فروش را از دیگر امکانات ایجاد شده توسط سامانه «جان» عنوان کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا