چین نخستین شبکه ارتباطات کوانتومی غیرقابل هک دنیا را راه‌اندازی می‌کند

به گزارش سیناپرس به نقل از ماهنامه شبکه، هدف چین از این کار تسهیل ارتباطات بین سازمان‌ها و ادارات دولتی در شهرهای مهم این کشور است.دقیقا دو هفته پیش بود که چین موفق شد به‌عنوان نخستین کشور دنیا مجموعه‌ای از اطلاعات را با استفاده از مکانیک‌های ساده "گرفتاری کوانتومی" از زمین به ماهواره‌ای که در فضا قرار دارد ارسال کند و قدرت خود را در حوزه فناوری کوانتومی به رخ جهانیان بکشاند.

حالا نوبت به یک قدرت‌نمایی دیگر رسیده است: چین قرار است در ماه آگوست (ماه آینده میلادی) بزرگ‌ترین شبکه ارتباطات کوانتومی دنیا را راه‌اندازی کند. طول این این شبکه دو هزار کیلومتر است و با گذر از یک هاب پیام در شهر جینان، شهرهای پکن و شانگهای را به‌یکدیگر متصل می‌کند.

جینان از این شبکه برای ارتباطات بین سازمان‌ها و ادارات دولتی در داخل این شهر استفاده می‌کند. در واقع، با این کار حدود 200 کاربر که در ادارات دولتی، حوزه مالی، ارتش و هم‌چنین وزارت نیرو مشغول به‌کار هستند با یکدیگر در ارتباط خواهند بود. با این کار، جینان تبدیل به نخستین شهر در دنیا خواهد شد که با استفاده از شبکه ارتباطات کوانتومی کارهای دولتی و حکومتی را انجام می‌دهد.

لینک به‌کار گرفته شده بین پکن و شانگهای از سال 2013 در حال تست است ولی تست‌های شبکه جینان از حدود دو ماه پیش آغاز شد. به‌گفته پایگاه خبری ژین‌هوا با استفاده از این شبکه خارق‌العاده تاکنون بیشتر از 51 هزار بار اطلاعات جابه‌جا شده و در 99 درصد موارد عملیات با موفقیت کامل انجام شده است. این اطلاعات شامل خطوط امن تلفن، فایل‌ها، اسناد و هم‌چنین فکس‌ها می‌شود.

روش کار شبکه ارتباطات کوانتوم کاملا منحصربه‌فرد است. این فناوری هم‌چنان از کابل‌های فیبر نوری که پیش از این جواب خود را پس داده‌اند استفاده می‌کند ولی تفاوت اصلی در نحوه ارسال دیتاست. برای شروع انتقال اطلاعات، در ابتدا یک کلید تولید می‌شود و با استفاده از ابزار موجود روی شبکه ارسال می‌شود. به‌محض دریافت کلید، یک فوتون گرفتار کوانتومی روی همان شبکه فیبر ارسال می‌شود. این فوتون می‌تواند برای تله‌پورت اطلاعات و رمزگشایی کلیدی که قبل از آن دریافت شده استفاده شود. البته با توجه به ماهیت ذرات کوانتومی گرفتار هرگونه اختلال در حین کار منجر به از بین رفتن فوتون می‌شود. این امر امکان ره‌گیری فیزیکی را غیرممکن می‌کند بنابراین ادعای چین مبنی بر غیرقابل هک بودن شبکه ارتباطی فوق کاملا درست است البته تا زمانی که همین فناوری موجود مورد استفاده قرار بگیرد.

لازم به‌ذکر است که چین نخستین کشوری نیست که شبکه ارتباطات کوانتومی می‌سازد بلکه چندین سال است که این شبکه‌ها در آمریکا و اروپا در حال کار هستند هر چند که از آن‌ها فقط در پروژه‌های تحقیقاتی استفاده شده ولی چین اولین کشوری است که در دنیای واقعی آن را پیاده‌سازی می‌کند. مطمئنا زمانی‌که این فناوری به بلوغ کافی برسد توسط همه مانند دولت‌ها، بانک‌ها، ارتش و دیگر سازمان‌ها و در همه موارد مورد استفاده قرار می‌گیرد

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا