رهبر انقلاب راهکارهای روشنی برای توسعه علوم شناختی ترسیم کردند

به گزارش سیناپرس به نقل از مهر،دکتر سید کمال خرازی با اشاره به دیدار جمعی از مسئولان و محققان ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی با رهبر معظم انقلاب گفت:  رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار با اشاره به تأثیرگذاری علوم شناختی در عرصه های علمی، پزشکی، اجتماعی و اقتصادی، بر لزوم تلاش همه‌جانبه و شبانه‌ روزی برای پیشرفت بیش از پیش در این علوم تأکید کردند.

مشاور عالی معاون علمی در امور توسعه علوم شناختی افزود: ایشان همواره تاکید داشتند که شتاب حرکت علمی کشور نباید کاهش یابد یا متوقف شود، بلکه این شتاب باید برای سال های طولانی و تا رسیدن به نقطه اوج علمی حفظ و تقویت شود.

خرازی خاطر نشان کرد: امروزه ایران در حوزه علوم شناختی در سطح منطقه در جایگاه ممتازی قرار دارد و در زمره کشورهای پیشرو در این حوزه بشمار می آید.

وی افزود: تلاش هایی برای ارتقای این جایگاه و دستیابی به موفقیت های بیشتر در حوزه های علوم شناختی به رغم رقابت شدید میان کشورها بطور جدی و گسترده ادامه خواهد یافت.

وی شناسایی استعدادها و انجام سرمایه گذاری دربخش های مختلف آموزشی و علمی را یک امر لازم و اساسی برای ترویج و توسعه دانش علوم شناختی در داخل کشور دانست و افزود: سنجش و پایش شناختی، بازتوانی و تقویت توانایی های شناختی، توسعه آموزش و پرورش شناختی، توسعه ابزار و فناوری های سنجش و معالجه اختلالات شناختی، گسترش علوم و فناوری های شناختی به سایر حوزه های علمی و توسعه پدافند شناختی در برابر تهدیدات امنیتی از حوزه های اولویت دار فعالیت ها و اقدامات ستاد توسعه علوم شناختی است.

خرازی درباره همکاری‌های بین المللی میان ستاد توسعه علوم شناختی و مراکز علمی و تخصصی دیگر کشورها گفت: در راستای توسعه همکاری های بین المللی، تلاش ها و اقدامات وسیعی برای همکاری با سایر کشور ها صورت گرفته و  پروژه های مشترکی نیز با حضور اساتید و دانشگاه های ایرانی و مراکز علمی کشورهای دیگر تنظیم شده است.

مشاور عالی معاون علمی و فناوری در امور توسعه علوم شناختی تمرکز بر تربیت و توسعه نیروی انسانی متخصص و نیز توجه به زیرساخت ها و طراحی و ساخت تجهیزات و ابزارهای مورد نیاز حوزه علوم شناختی در مراکز تحقیقاتی و تخصصی را حرکتی هدفمند از سوی ستاد توسعه علوم شناختی یاد کرد و گفت: ستاد در بخش آموزش نیز به هدایت بورسیه ها به حوزه های اولویت دار، جلب همکاری فارغ التحصیلان خارج کشور، فراهم کردن حمایت از فرصت های مطالعاتی، دعوت از اساتید بین المللی، برگزاری دوره ها و دروس انتخابی در دانشگاه ها و تربیت کارشناسان آزمایشگاه ها توجه جدی داشته و اقدامات مثبتی نیز در این زمینه ها صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه توانمندی در تامین زیرساخت‌ها و ابزارهای مورد نیاز ارائه‌کنندگان خدمات شناختی یکی از الزامات موفقیت برنامه‌های توسعه خدمات شناختی کشور است، گفت: به واسطه حمایت های ستاد علوم شناختی، بسیاری از تجهیزات و امکانات مورد نیاز طرح های تحقیقاتی و علمی در داخل کشور ساخته و تامین شده و تلاش های گسترده در این زمینه همچنان ادامه  دارد.  

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا