ارتباطات صلح به موضوعی عمومی تبدیل شده است

به گزارش سیناپرس به نقل از ایسنا، دکتر وحید عقیلی در سمینار بین‌المللی ارتباطات صلح وگردشگری شهری که در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد به نقش واهمیت ارتباطات صلح در روابط بین‌المللی اشاره کرده و گفت: همه مذاهب به دنبال ترویج شایسته از افرادی هستند که به صلح اعتقاد دارند. در واقع صلح ایده‌ای نهفته است و زمانی ما می‌توانیم آن ترویج بدهیم که در ذهنمان نیز پذیرفته باشیم در این شرایط است  که در جامعه نیز نهادینه می‌شود.

وی ادامه داد: به طور کلی نحوه ایجاد ارتباطات در شرایط مختلف متفاوت است و این امری بسیار مهم است که بدانیم درشرایط مختلف از چه کلماتی استفاده کنیم. بنابراین ارتباطات در ایجاد صلح بین ملتها بسیار تاثیرگذار است. این که ما به جای تاکید روی تفاوت‌ها بر مشترکات توجه داشته باشیم.

استاد ارتباطات همچنین با تاکید بر این که هدف از صلح باید فقط برای صلح باشد نه این که دنبال صلح مسلح یا صلح منفی باشیم. گفت: پژوهشگرانی که در مورد صلح صبحت می‌کردند تا مادامی که خودشان در صلح نبودند نمی‌توانستند به آن نیز عمل کند. همچنان که  محمد علی اسلامی ندوشن پژوهشگر کشور می‌گوید: "صلح وقتی صلح است که از روی ترس و فشار نباشد در واقع هدف از صلح باید واقعی باشد".

دکتر عقیلی رابطه فرهنگی بین دو کشور ایران و ترکیه را نزدیک ودوستانه توصیف کرد و گفت: علیرغم که 200 سال در امپراتوری‌های عثمانی کشمکش و جنگ بین دو  کشور اتفاق افتاد اما خوشبختانه امروز ارتباطات سالمی بین دو کشور در حوزه فرهنگی وجود دارد و این نشان از مشترکات موجود بین دو کشور ایران و ترکیه است.

به گفته ی وی ارتباطات صلح پروسه صلح در درون ارتباطات است که در حال حاضر در جوامع جاری است اما این که هر کشوری آن را با چه رویکردی پیش ببرد موضوعی قابل بررسی است.

استاد دانشگاه آزاد با تاکید بر این که روزنامه‌نگاری صلح امروز به تئوری شکست خورده تبدیل شده است،گفت: با وجود این که در حال حاضر روزنامه‌نگاری صلح شکست خورده است و صبحتی از آن نمی شود اما ارتباطات صلح به موضوعی عمومی تر تبدیل شده است وتئوری‌های مختلفی در مورد آن شکل گرفته است که یکی از این تئوری‌ها توسط ادوارد هال ایجاد شده است.

دکتر عقیلی خاطرنشان کرد: در گذشته کشور آمریکا بیشتر بر کشورهای اروپا و آسیا تاکید زیادی داشته است و با گسترش ایده صلح در این کشورها دنبال منافع اقتصادی وفرهنگی خود بوده است؛ تصویری که امروزه موضوعیت ندارد و ارتباطات صلح موجب شده است که در بحث گردشگری بسیاری از تصورات ذهنی گردشگران بعد از ورود به یک کشوری تغییر یابد به طوری که 90 درصد گردشگرانی که وارد ایران می‌شوند تصویر منفی آنها از این کشور کم رنگ می‌شود و تمایل بیشتری برای بازگشت دوباره به ایران دارند.

این استاد ارتباطات با تاکید بر این که ایرانیان مردم صلح طلب و صلح دوست هستند، خاطرنشان کرد: اگر نگاهی به سابقه تاریخی کور داشته باشیم درمی‌یابیم بجز در یک مورد که نادرشاه بر اثر کشتن شاه سلطان حسین به کشور هند حمله برد هیچ حمله‌ای  از طرف ایرانیان به کشور دیگر صورت نگرفته است که این سابقه تاریخی بیانگر صلح طلبی ایرانیان است. البته در دنیای امروز نمی‌توان از ایجاد صلح بین فرهنگ‌ها از طریق رسانه‌ها غافل شد.

در ادامه، دکتر هادی خانیکی استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه تاریخ زیست بشر تاریخ بی‌خردی‌ها است و این بی‌خردی در این روزگار بیشتر شده است، گفت: بررسی صلح از دریچه ارتباطات در هر سه بخش انتقال پیام، کالا و انسان نشان می‌دهد، به طور طبیعی نیاز به صلح در دوره معاصر بیشتر است.

وی افزود: هر چه جهان و جهانیان در اثر ارتباطات به هم نزدیک شده‌اند امکان برخوردها نیز بیشتر شده است.

این استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه گفت: هویت مساله امروز ما است. هویت‌های مرگبار یا هویت‌های مقاومت را در تنها در صورت افزایش گفت‌وگو و گسترش ارتباطات صلح می‌توان پیش برد.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا