قدرت استکباری به اعتبار قدرت علمی­ اش به دنیا زور می ­گوید

 رقابت علمی «کنز» (Knowledge Application and Notion for Society) رقابتی میان دانش‌پژوهان، دانشجویان و اساتید کمتر از ۴۵ سال است که ایده‌های خود را در قالب یک ارائه تصویری عرضه می‌کنند.

این رویداد برای یافتن بهترین راه‌حل‌های علمی به‌ منظور حل مشکلات جامعه با اهداف استفاده از ظرفیت‌های جامعه متخصصان، تهیه انباشتی از آثار علمی، ‌ارتقای سطح انگیزش و خلاقیت نخبگان جوان، ‌ بسترسازی جهت شناسایی و تبادل ایده‌های علمی و فناورانه و استمرار هدفمند تعامل محققان از طریق فضای مجازی برگزار ‌شد.

مرحله پایانی این رقابت علمی با حضور علی‌اکبر صالحی معاون رئیس‌جمهور، احمد معتمدی رئیس دانشگاه امیرکبیر، مهدی فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف و مهدی صفاری‌نیا رئیس پارک فناوری پردیس برگزار و از ایده‌های برتر تقدیر شدند.

 علي اكبر صالحي؛ معاون رییس جمهور در آیین پایانی اولین دوره رقابت علمی کنز با اشاره به احادیث امام علی(ع) بیان کرد: در یکی از احادیث امیرالمومنین آمده است «علم، قدرت است و آن­که دارای علم است غالب است؛ و آن­کس که علم ندارد، مغلوب است.» در این دنیای وانفسا، یک قدرت استکباری به اعتبار قدرت علمی­اش به تمام دنیا زور می­گوید.

معاون رییس جمهور گفت: برگزاری رقابت علمی کنز که مشوق جوانان برای دستیابی به علم است، می­تواند عامل مهمی در رشد و پیشرفت علم در کشور باشد.

وی افزود: اگر بخواهیم در چالش حق و باطل، حقانیت خود را پیش ببریم راهی جز مسلح شدن به علم نداریم و این مهم با صحبت و خواهش و تمنا محقق نمی­شود.

صالحی در خصوص برگزاری رقابت علمی کنز گفت: برگزاری چنین رویدادهایی که مشوق جوانان برای دستیابی به علم است، می­تواند عامل مهمی در رشد و پیشرفت علم در کشور باشد.

معاون رییس جمهوری اظهار داشت: اگر ما جایگاه علم را درست تبیین کنیم و زمینه­ های لازم را برای دستیابی به آن فراهم کنیم، قطعا ثمرات ارزشمند آن در آینده نمود پیدا خواهد کرد.

وی با بیان اینکه جایزه مصطفی(ص) بستر خوبی برای تشویق علما و دانشمندان مسلمان است؛ گفت: برگزاری آیین پایانی رقابت علمی کنز در دانشگاه صنعتی امیرکبیر که در علم و فناوری پیشتاز است، بسیار مناسب بود.

 

فعالیت‌های بنیاد علم و فناوری جایزه را در کشورهای مختلف اسلامی توسعه می دهیم

در این مراسم سید علی عمرانی رقابت علمی کنز را از برنامه‌های جنبی جایزه مصطفی(ص) توصیف کرد و گفت: ماموریت بنیاد علم و فناوری جایزه مصطفی (ص) هم‌افزایی دانشمندان و اعضای هیات علمی جهان اسلام است که توسط واقفین حمایت می‌شود.

رئیس کارگروه جایزه مصطفی (ص) با بیان اینکه در صدد هستیم فعالیت‌های بنیاد علم و فناوری جایزه را در کشورهای مختلف اسلامی توسعه دهیم، افزود: داوطلبانی برای همکاری با بنیاد از سراسر دنیا وجود دارند که به شبکه سازی نخبگان علمی کمک می‌کنند و از اعضای جامعه خادم المصطفی(ص) هستند.

وی افزود: این داوطلبان از کشورهای آلمان، انگلیس، عربستان، اردن، عراق، کنگو، پاکستان، ازبکستان، زیمباوه و کشورهای دیگر هستند.

عمرانی با بیان اینکه رقابت علمی کنز در حوزه حل مساله راه اندازی شد، گفت: این رقابت‌ها فرصت تحقیقاتی و مطالعاتی بود که به اتمام رسید و از ظرفیت نخبگان و دانشمندان جهان اسلام برای توانمندی دانشجویان استفاده خواهد شد.

رئیس کارگروه جایزه مصطفی (ص) افزود: در این ارتباط ۸۰۰ نفر متقاضی از کشورهایی مانند ترکیه، سودان، یمن، صربستان و … داریم تا با همراهی دانشجویان کار علمی انجام دهند.

عمرانی با اشاره به برگزاری رویداد "استپ" از سوی جایزه مصطفی گفت: این رویداد در قالب برنامه تبادل علم و فناوری دانشمندان است که در سال‌های 1394 و 1396 در تهران و سال 1395 در مالزی برگزار شد و امسال در دانشگاه سلطان قابوس مسقط برگزار می‌شود و 70 دانشمند برجسته در حوزه‌های آب، انرژی و اقتصاد آثار خو را ارائه کردند.

رئیس کارگروه جایزه مصطفی (ص) تصریح کرد: در کنار رویداد استپ، رویدادی با نام «عیسی» برگزار می شود. این رویداد آشنایی با دستاوردهای دانشمندان جهان اسلام است. در این راستا محصولات دانش بنیان که برای توسعه بازار و جذب سرمایه گذار بوده است، در معرض نمایش قرار می گیرد.

راه اندازی موزه هنر مصطفی (ص)

مهدی صفاری نیا رئیس بنیاد علم جایزه مصطفی (ص) نیز در آیین پایانی رقابت علمی کنز با بیان اینکه در این بنیاد بنا داریم شبکه سازی دانشجویان را داشته باشیم تا در تعاملات بیشتری با کشورهای اسلامی قرار گیرند، ادامه داد: به جز رویداد دو سالانه جایزه مصطفی در صدد هستیم گروه ها و اقشار مختلف را با حوزه های علمی درگیر کنیم که بر این اساس سه دوره مسابقه دانش آموزی و یک مسابقه تحت عنوان رقابت علمی کنز را برگزار کردیم تا در این قالب دانشجویان و دانش آموزان مسلمان در کشورهای اسلامی تعاملاتی داشته باشند.

وی ادامه داد: در صدد راه اندازی موزه هنر مصطفی (ص) هستیم که قرار است سال آینده افتتاح شود و آثار مرتبط در حوزه تمدن اسلامی در آن قرار می‌گیرد.

 

همچنین برگزیدگان در حوزه‌های اقتصاد، انرژی، فناوری اطلاعات و آب و محیط زیست معرفی شدند که اسامی برگزیدگان به این شرح است:

برترین‌های اقتصاد

رتبه اول حوزه اقتصاد دکتر عبدالرحیم عبدالصمد از دانشگاه پوترا مالزی

رتبه دوم حوزه اقتصاد دکتر حسین درودیان از دانشگاه تهران

رتبه سوم حوزه اقتصاد دکتر مهشید التماسی از پژوهشگاه فناوری اطلاعات

برترین‌ها فناوری اطلاعات

رتبه اول محمدمهدی کیانی از دانشگاه صنعتی شریف

رتبه دوم حسین نیک‌کار از دانشگاه آزاد واحد نیشابور

رتبه سوم دکتر آزاده محبی از پژوهشگاه فناوری اطلاعات ایران

برترین‌های آب و محیط‌زیست

رتبه اول دکتر صادق صادق‌زاده از دانشگاه علم و صنعت

رتبه دوم محمد قدیانی از دانشگاه آزاد

رتبه سوم رضوان برمه‌زیار از دانشگاه لرستان

برترین‌های حوزه انرژی

رتبه اول دکتر بهنام مستأجران از دانشگاه صنعتی اصفهان

رتبه دوم دکتر همین گل‌پیرا از دانشگاه کردستان

رتبه سوم کمیل کهنسال از دانشگاه تهران

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا