درتعامل با دانشگاه های اروپایی گشایش ایجاد شد

به گزارش سیناپرس ،دکتر احسان قبول درگفت وگوبا ایسنا، درخصوص تاثیر لغو برجام از سوی آمریکا بر روابط علمی بین‌المللی ایران، اظهار کرد: تحریم‌های جدید آمریکا روابط ما را با آمریکا و کشورهای تابع آن مانند کانادا و انگلستان با محدودیت روبرو کرده است.
 
وی افزود: هنوز زود است که بخواهیم درباره تاثیر لغو برجام بر روابط علمی بین‌المللی قضاوت کنیم، اما برای مثال برای استادی که از دانشگاه "مری" واشنگتن به ایران برای تدریس آمده بود، به دلیل تحریم‌های جدید محدودیت‌هایی ایجاد شد. هم‌چنین قراردادی که قصد امضای آن را با دانشگاه مری‌ واشنگتن را داشتیم امکان‌پذیر نشد.

مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: به هرحال ما باید بپذیریم که بخش عمده‌ای از علم جهان در آمریکا و دانشگاه‌های آمریکایی تولید می‌شود و اگر ما بخواهیم از این دانش بهره‌مند شویم باید قراردادها و توافق‌هایی را با دانشگاه‌های آمریکا داشته باشیم و استادان و دانشجویان خود را برای فرصت‌های مطالعاتی به دانشگاه‌های برتر جهان که عمده آن‌ها در آمریکا است اعزام کنیم.

دکتر قبول با بیان اینکه اروپایی‌ها در زمینه تعامل یا ایران کمی بازتر عمل می‌کنند، ادامه داد کشورهای اروپایی تا حدی روابط دانشگاهی خود را با ما گسترده‌تر کرده و تمایل به گسترش روابط علمی دارند.

وی اضافه کرد: به عنوان مثال همین روز گذشته وزیر علوم تحقیقات و فناوری و 18 رئیس دانشگاه برتر ایران و مراکز علمی و پژوهشی از جمله رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در پاریس حضور داشته و با 25 رئیس دانشگاه برتر فرانسه و وزیر علوم فرانسه، بنابر درخواست طرف فرانسوی جلسه‌ای برگزار کردند و توافقنامه‌ها و تفاهم‌نامه‌هایی نیز امضا شده است. 

مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به عملکرد دانشگاه‌های ایران جهت بهبود روابط علمی در عرصه بین‌المللی، بیان کرد: باید از طریق دیپلماسی علمی حرکات بسیار سنجیده‌ای را انجام دهیم. دیپلماسی علمی عملاً تابع سیاست کشور است و برآن است که از تهدیدها و فرصت‌های سیاسی در حوزه گسترش روابط علمی برای خود بهره جوید.

 قبول تاکید کرد: محدودیتی که آمریکا برای ما ایجاد کرده و تقابلی که اکنون بین آمریکا و اروپا در حوزه‌های مختلف ازجمله برجام وجود دارد، برای ما فرصتی ایجاد کرده که بتوانیم به سرعت از گرندهای بین‌المللی کشورهای اروپایی و کشورهایی مانند چین و روسیه استفاده کنیم.

وی اضافه کرد: برای مثال نزدیک به 30 دانشجو و استاد ما در همین تابستان به واسطه گرندهای بین‌المللی که کشور آلمان دراختیار دانشگاه فردوسی قرارداده است در دوره‌های تابستانی مشغول به تحصیل هستند درحالی که این مسئله در تابستان‌های سال گذشته نبود یا بسیار محدود بود. 

مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی مشهد یادآور شد: ما با توجه به شرایط موجود باید بتوانیم از فرصت‌هایی که در حوزه روابط سیاسی برای ایران ایجاد شده از طریق دیپلماسی علمی نهایت بهره‌وری را داشته باشیم

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا