علم در 8اردیبهشت

  • روز جهانی ایمنی و سلامت در محل کار

هر ساله سازمان بهداشت جهانی در روز هشتم اردیبهشت ماه مصادف با 28آوریل به مناسبت سالروز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای شعار و الگوی گفتاری را در راستای رعایت اصول ایمنی و بهداشتی سرلوحه فعالیت‌ها و خدمات بهداشت حرفه ای اعلام می‌نماید.

  • روز جهانی دامپزشکی

در سال 2000 جامعه جهانی دامپزشکی آخرین شنبه آپریل هرسال را به نام روز جهانی دامپزشکی نامگذاری نمود تا نگاهها را در سرتاسر دنیا به سمت راههای مختلفی که دامپزشکان در سلامت و رفاه دام و انسان نقش دارند معطوف نماید.روزجهاین دامپزشکی امسال مصادف با هشتم اردیبهشت – 28آوریل – است.

 

  • درگذشت سنايي غزنوي

ابوالمجد مجدود بن آدم سنايى غزنوي، موصوف به حكيم، از بزرگان، حكما و شعراي ايران، در اواسط قرن پنجم هجري در طوس به دنيا آمد. او آن هنگام كه به شاعري روي آورد، مداح و شاعر سلطان ابراهيم غزنوي بود و پس از حادثه ‏اي از اين كار توبه كرد و به عرفان روي آوَرد. اشعار سنايى براخلاق، مواعظ، حقايق توحيد، عرفان، حكمت و نكات لطيف بسياري تكيه دارد و آدمي را به تزكيه‏ دروني و توجه به شناخت خود و بازگشت به اللَّه سوق مي‏دهد. سنايى، كلام خود را به اشاراتِ مختلف از احاديث و آيات و قصص و تمثيلات و استدلالات عقلي و نتيجه‏گيري از آنها براي اثباتِ مقاصد خود و نيز اصطلاحاتِ فراواني علمي آراسته است و به همين سبب، بسياري از ابيات او، دشوار و محتاجِ شرح و تفسير شده‏اند. آثار فراواني از سنايي به جا مانده است كه: حديقةُ الحقيقه و شريعةُ الطَّريقه، زادُالسالِكين، سيرُالعباد الي المعاد و كارنامه‏ي بلخ از آن جمله‏اند. وفات وي را سال 555 ق نيز گفته ‏اند.

  • تولد يوهان گوتنبرگ

اطلاعات زیادی پیرامون شرح حال گوتنبرگ در دسترس نیست. تنها می‌دانیم كه او در حدود سال ۱۴۰۰ در شهر ماینز آلمان به دنیا آمد و در اواسط قرن تمام فعالیت خود را وقف هنر چاپ كرد. معروف‌ترین كار او كتاب مقدس گوتنبرگ می‌باشد كه حدود سال ۱۴۵۴ در ماینز چاپ شده است. البته نام گوتنبرگ در هیچ یك از كارهای چاپی او، حتی در كتاب مقدس گوتنبرگ كه مسلماً با تجهیزات او چاپ شده است، به چشم نمی‌خورد.گفته شده است كه سهم عمد‌ه گوتنبرگ در صنعت چاپ اختراع حروف چاپی قابل جابجایی بوده است. در واقع حروف چاپی قابل جابجایی نیز در اواسط قرن یازدهم در چین توسط شخصی به‌نام بی‌شنگ اختراع شده بود. اما چون صنعت چاپ تنها پس از اروپا و پس از اینکه چینی‌ها روش‌های جدید آن را از اروپایی‌ها فراگرفتند در چین همگانی شد، صنعت چاپ به شکل امروزی‌اش را به بی‌شنگ و چینی ها نسبت نمی‌دهند.

  • تولد کارل بری شارپلس

کارل بری شارپلس متولد ۲۸ آوریل ۱۹۴۱است.وی شیمی‌دان آمریکایی و برنده جایزه نوبل است که در سال ۲۰۰۱ «برای کار درباره واکنش‌های اکسیداسون فعال شده توسط کاتالیزهای کایرال»به همراه ریوجی نویوری و ویلیام نولز موفق به دریافت جایزه نوبل در شیمی شد.

  • درگذشت آرتور لئونارد شلاوو

آرتور لئونارد شالو متولد ۵ مه ۱۹۲۱ بود. وی فیزیکدان آمریکایی بود که به دلیل کارهایش بر روی لیزر و جایزه نوبل فیزیک که به واسطه آن به همراه نیکولاس بلومبرگر و کای مان برج سیگبان دریافت کرد، در یادها مانده‌است.او در  ۲۸ آوریل ۱۹۹۹ درگذشت.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا