جهشی بزرگ در تولید نمایشگرهای LED شفاف

محققان دانشگاه برکلی و آزمایشگاه ملی لاورنس برکلی آمریکا موفق به کشف روش ساده ای شده اند که در آن نواقص رایج در فیلم های باریک موسوم به نیمه هادی های تک لایه برطرف می شود. در واقع این نوآوری در دنیای تولید مواد باریک اتمی صورت گرفته است.

این محققان توانسته اند که با استفاده از نوعی اسید بسیار قوی ارگانیکی، تغییرات شیمیایی در نیمه هادی تک لایه ساخته شده از دی سولفید مولیبدنوم یا MoS2 ایجاد کنند. در نتیجه این تغییر و تحول کارایی درخشش نوری این ماده یکصد برابر افزایش یافته است.

این محققان توانسته اند که با استفاده از نوعی اسید بسیار قوی ارگانیکی، تغییرات شیمیایی در نیمه هادی تک لایه ساخته شده از دی سولفید مولیبدنوم یا MoS2 ایجاد کنند. در نتیجه این تغییر و تحول کارایی درخشش نوری این ماده یکصد برابر افزایش یافته است.

تحقیقات این محققان شامل لایه هایی از MoS2 است که تنها هفت دهم نانومتر ضخامت دارند. از این حیث باید گفت که با ماده ای سر و کار داریم که حتی از رشته DNA انسان که 2.5 نانومتر قطر دارد نیز باریک تر است.

نیمه هادی های تک لایه از این جهت مورد علاقه محققان قرار دارند زیرا تمایل به جذب نور کمتری داشته و در عین حال از ضریب مقاومت بالایی در برابر پیچش شدید، خم شدن و سایر فشارهای محیطی از خود نشان می دهد.

بدین ترتیب می توان گفت که این ماده برای تولید تجهیزات انعطاف پذیر یا شفاف انتخابی ایده آل به نظر می رسد. از این رو شاید چندان جای تعجب نداشته باشد که به نمایشگرهای LED فکر کنیم که قابلیت تغییر شکل یافتن را داشته و در عین حال شفاف نیز باشند.

نتایج این مطالعه در نشریه Science منتشر شده است.

منبع

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا