پیشگیری از ابتلا به الرژی با مصرف ماهی های روغنی

آخرین نتایج پژوهش های جدید محققان نشان می دهد مصرف ماهی های روغنی می تواند از ایجاد آلرژی و حساسیت های بینی همچون بیماری رینیت (Rhinitis) یا التهاب مخاط بینی در کودکان جلوگیری کند.   

دیانا دی فابیو از کلینیک کودکان کلیولند (Cleveland Clinic Children) واقع در ایالت اوهایوی ایالات متحده امریکا در رابطه با اثر این نوع ماهی ها می گوید : به نظر می رسد که مصرف ماهی ها به جلوگیری از بیماری یا التهاب مخاط بینی کمک کند.

یک رژیم غذایی سالم با انواع مواد مختلف غذایی ممکن است اثری مشابه در پیشرفت سلامت عمومی داشته باشد . فابیو در این رابطه اظهار داشت : مصرف ماهی در سن هشت سالگی به عنوان شاخص کیفیت بالا در رژیم غذایی محسوب می شود.چراکه احتمالا کودکانی که این غذاها را مصرف می کنند دارای ذائقه ای تنوع طلب بوده و تحت یک رژیم غذایی متعادل قرار داشته اند.

گروهی از والدین به همراه کودکان خود در این پروژه تحقیقاتی شرکت کرده و به تکمیل پرسشنامه ارائه شده اقدام کردند . آنها جزئیات این پرسشنامه را که درباره اینکه چگونه کودکان 98 درصد غذاها و نوشیدنی های رایج در سوئد و ماهی ها را مصرف می کنند، تکمیل کردند . آنها به طور خاص در مورد انواع ماهی های روغنی مانند شاه ماهی (herring)، ماهی اسقومری (mackerel) و قزل آلا (salmon) و همچنین به عنوان جایگزین ماهی های کمتر چرب مانند codfish، پولاک (Pollock) ، اردک ماهی (pike) ، ماهی تن (tuna) و fish fingers مورد سوال قرار گرفتند.

نتایج این بررسی ها نشان می دهند که نوزده درصد از این کودکان پس از چهار سال دارای علائم رینیت ، مانند عطسه یا آب ریزش بینی یا علائم چشم در تماس با حیوانات خانگی خزدار یا گرده بوده اند . بیست و یک درصد از این افراد دچار بیماری حساسیتی رینیت شده و پانزده درصد در سن 16 سالگی به بیماری رینیت غیر حساسیتی مبتلا شدند و هزار و 590 کودک نیز در سن هشت سالگی هیچ گونه علائم بیماری رینیت نداشته اند.

 در نهایت پژوهش ها نشان می دهند که خوردن ماهی های روغنی با کاهش خطر ابتلا به رینیت حساسیتی مرتبط بوده و می تواند از ابتلا به آن جلوگیری کند.

منبع

 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا