شناسایی قمر فراخورشیدی با ابعاد دو نیم برابر زمین

به گزارش سیناپرس، ستاره شناسان در مطالعات جدید خود یک قمر فراخورشیدی کشف کردند که Kepler-1708 b-i  نام داشته و 2.6 برابر بزرگتر از زمین است . به باور محققان، این کشف می تواند یک قطعه گمشده در پازل درک شکل گیری و تکامل منظومه های سیاره ای فراخورشیدی را نشان دهد.
گفتنی است قمرها در همه جای منظومه شمسی ما وجود دارند، با این حال، ما هنوز مدارک سیارات فراخورشیدی را تایید نکرده ایم .  اگرچه نامزدهای قبلی مانند Kepler-1625 bi در سال ۲۰۱۸ وجود قمرهای فراخورشیدی را پیشنهاد داده بودند. با این حال، شناسایی چنین سیاراتی با تکنیک گذر که  رایج ترین روش برای یافتن سیارات فراخورشیدی هستند که افت اندک روشنایی را که یک منظومه سیاره ماه هنگام عبور از مقابل ستاره خود ایجاد می کند، مشاهده می کند، چالش برانگیز است.

در این مطالعات، دیوید کیپینگ و همکارانش سیارات فراخورشیدی کشف شده توسط تلسکوپ فضایی کپلر را بررسی کردند تا به دنبال آثاری از ماه های فراخورشیدی باشند. آنها روی  ۷۰ سیاره غول گازی با دمای خنک (کمتر از 300 کلوین، تقریباً معادل 27 درجه سانتیگراد)، که در فاصله ای بیشتری از فاصله بین خورشید و زمین به دور ستارگان مربوطه خود می چرخند، یعنی با دوره گردش بیش از یک سال، تمرکز کردند. 

به گزارش سیناپرس، پس از بررسی دقیق، نویسندگان تنها یک سیگنال را در اطراف یک سیاره فراخورشیدی به اندازه مشتری به نام Kepler-1708 b پیدا کردند. این سیگنال را می‌توان با وجود یک ماه فراخورشیدی در اطراف Kepler-1708 b، به نام Kepler-1708 b-i، توضیح داد، اگرچه احتمال 1٪ وجود دارد که این سیگنال  دارای منشا مصنوعی باشند.

در خاتمه گفتنی است،ستاره شناسان هشدار می دهند که برای تایید واقعیت سیگنال Kepler-1708 b-i و وضعیت بعدی آن به عنوان یک ماه فراخورشیدی احتمالی، به شواهد بیشتری نیاز است. به گفته آنها، درک منشأ چنین قمرهای بزرگی چالشی برای نظریه‌های تشکیل سیاره‌ها خواهد بود.
شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Nature Astronomy ارائه شده است.

مترجم: سید یوسف دراوی زاده
 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا