مصرف زیاد روغن ماهی، باعث نامنظم شدن ضربان قلب می شود

به گزارش سیناپرس اصفهان به نقل از مدیسن نت، اسیدهای چرب امگا 3 به طور طبیعی در روغن ماهی یافت می شوند و برای افرادی تجویز می شود که تری گلیسیرید بسیار بالایی دارند. تری گلیسرید نوعی چربی خون است که خطر حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد.

طبق گزارش انجمن قلب آمریکا، امگا 3 تجویزی می تواند میزان تری گلیسیرید را20  تا 30 درصد کاهش دهد. عملکرد این دارو بحث برانگیز است، زیرا فواید نهایی آن برای قلب مشخص نیست. نتایج یک مطالعه جدید روی 5 بیمار نشان می دهد که بیمارانی که امگا 3 مصرف می کنند بیشتر از یک سوم در خطر ابتلا به فیبریلاسون دهلیزی هستند.

این مطالعه در قیاس با گروهی انجام گرفته که به آن ها گفته شده این دارو را مصرف کرده اند اما در واقع دارو به آن ها داده نشده است(به گروه دوم گروه دارو نما می گویند).

دوزهای روغن ماهی مصرف شده از 84/0 گرم تا 4 گرم در روز بود. دیو دیکسون، یکی از محققان تحقیق و دانشیار دانشگاه ویرجینیا می گوید: فیبریلاسون دهلیزی به سرعت منجر به مرگ نمی شود اما خوش خیم هم نیست و منجر به نارسایی قلبی یا سکته مغزی می شود و این موضوع که امگا 3 چگونه منجر به این عارضه می شود، هنوز نامشخص است.

اما وقتی محققان نتایج هر پنج آزمایش را تلفیق کردند، بیمارانی که امگا 3 مصرف کردند 37٪ بیشتر از بیماران دارونما به فیبریلاسون دهلیزی مبتلا می شوند. در همان مطالعه بیمارانی که برای درمان تری گلیسرید بالای خون از دارویی به نام واسپا استفاده کردند 25% کم تر در معرض بیماری های قلبی عروقی و یا سکته مغزی بوده اند.

واسپا استر اتیلی است که از امگا 3 مشتق شده و ساختارش با امگا 3 فرق دارد و در ایران هم به همین نام شناخته می شود. لیندا ون هورن، یکی از اعضای کمیته تغذیه انجمن قلب در دانشگاه شمال غربی شیکاگو می گوید: فواید و مضرات روغن ماهی هنوز تحت بررسی است اما این پژوهش می تواند فروش بدون نسخه این دارو را تحت تأثیر قرار دهد و بیماران را ملزم به مشورت با پزشک خود کند.

مترجم: هاجر غفاری

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا