هموار شدن مسیر توسعه نوآوری در کشور توسط دانش‌بنیان‌ها

بهنام میرانیان مدیرعامل یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: این شرکت به صورت کلی در حوزه طراحی، ساخت و توسعه مراکز نوآوری در سطح کشور فعالیت دارد. مراکز نوآری از جمله اجزاء کلیدی در زیست‌بوم نوآوری کشور هستند و طراحی و توسعه آنها نیازمند دانش است.

وی در ادامه افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، در سال‌های اخیر تلاش کرده است تا مراکز نوآوری در سراسر کشور، گسترش یابند. نتیجه این تلاش، بهره‌‎مندی جوانان خلاق، دانش‌بنیان و نوآور همه استان‌ها از  خدمات این مراکز است.

میرانیان با اشاره به کارکرد ویژه این مراکز گفت: راه اندازی این مراکز شامل سه مرحله کلی می‌شود که ساخت و طراحی فیزیکی و نرم‌افزاری را در بر می‌گیرد. در مرحله ابتدایی مطالعات اولیه صورت می‌گیرد، این مطالعات شامل بررسی میزبان، مقتضیات حوزه تخصصی، مرکز نوآوری، ظرفیت منطقه محل تاسیس مرکز، نیازهای دارای اولویت و مسائل مختلف دیگر است.

 مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان ادامه داد: در مرحله دوم فضا و مرکز از نظر فیزیکی، طراحی و اجرا می‌شود، بخشی از فرایند طراحی و اجرا نیز معمولاً توامان انجام می‌گیرد. در گام سوم نیز مسائلی مانند چیدمان، نحوه مدیریت و خدمات‌دهی، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

این فعال دانش‌بنیان ضمن ارائه توضیحات در مورد فرایند نرم‌افزاری، طراحی و ساخت مراکز نوآوری گفت: اولین مرکز نوآوری در دانشگاه شریف ساخته شد و ما در ساخت آن مشارکت داشتیم. از آن زمان راه‌اندازی این مراکز دچار تحولات بزرگی شده است و در هر مرحله تلاش کردیم با استفاده از تجربیات به دست آمده، مراکز نوآوری جدید را به شکلی پویاتر و کاربردی‌تر، تاسیس کنیم.

وی همچنین عنوان کرد: در حال حاضر مسیر تاسیس مراکز نوآوری به سمت تاسیس کارخانه‌های نوآوری، تغییر جهت داده است و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، تلاش دارد با تاسیس این واحدها، که از مراکز نوآوری امکانات بسیار بیشتری دارد، مناطق مختلف کشور را به زیست‌بوم نوآوری کشور متصل کنند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا