روز طبیعت

  • روز طبیعت

روز 13 فروردین، روز طبیعت گردی و بهره‌بردن از مواهب خدادادی است. روزی که ایرانیان به پاسداشت سنت‌های گذشته، روز را خارج از خانه و در دامان طبیعت سپری می‌کنند، اما بی‌توجهی‌ برخی از گردشگران، گاه موجب وارد شدن خسارت‌های جبران ناپذیری به طبیعت می شود.
در این روز، مردم بنا بر سنتی فرهنگی، از خانه ها بیرون می آیند و به دشت و صحرا و باغ می روند تا آخرین روز عید را در طبیعت و در کنار سبزه و گیاه و آب روان چشمه ها و جویبارها بگذرانند. این روز زیبا را، «روز طبیعت» نام گذاری کرده اند؛ روزی که باید در کنار بهره مندی از طبیعت زیبا و آب و هوای نیکو، بکوشیم آن را به زباله دانی همگانی تبدیل نسازیم و به همه نشان دهیم که «روز طبیعت» فقط یک شعار نیست؛ بلکه نشانه شعور بالای مردمی است که می خواهند سال های سال از این طبیعت زیبا بهره مند گردند.
فرهنگ احترام به طبیعت را باید از کودکی آموخت و در بزرگسالی به کوچک ترها آموزش داد. «روز طبیعت»، فرصت بسیار مناسبی است تا این درس بزرگ را به فرزندان دلبندمان بیاموزیم. آن ها باید بدانند که طبیعت زیبای سرزمینمان ایران، خانه بزرگ تر همه ما به شمار می آید و ضرر آسیب رساندن به درختان و سبزه زارها، ابتدا به خودمان برمی گردد. اگر کودکان یاد بگیرند که درختان، ریه های تنفسی زمین هستند و بدون آن ها، حیات روی زمین رو به نابودی می رود، هیچ گاه به از بین رفتن طبیعت شگفت انگیز کشورمان راضی نخواهند شد. کودکان امروز، پدران و مادران فردای این سرزمین اند و با این فرهنگ سازی درست، می توان عشق به طبیعت را در دل آن ها کاشت.

  • درگذشت علی اکبر صنعتی

علی‌اکبر صنعتی متولد ۱۰ فروردین ۱۲۹۵ بود. وی نقاش و مجسمه‌ساز ایرانی. «او تنها هنرمند ایرانی است که دو موزه به نامش ثبت شده‌است: موزه صنعتی (کرمان) و موزه صنعتی (تهران) یا همان موزه هلال‌احمر در میدان توپخانه تهران.» صنعتی یکی از مجسمه‌سازان قدیمی عصرجدید ایران است او شاگرد ابوالحسن‌خان صدیقی بود.
صنعتی تا پایان عمر عضو پیوستهٔ فرهنگستان هنر ایران باقی ماند. فیلم مستند "او مثل هیچ کس نیست" کاری از سید هادی موسوی به بررسی زندگی و آثار استاد صنعتی پرداخته است. این مستند از 22 آبان ماه 1397 در گروه هنر و تجربه اکران شده است و به دلیل استقبال مخاطبان در تهران و شهرستان ها اکران آن ادامه دارد. پیش از این در سال ۱۳۷۷ نیز به سفارش صدا و سیمای مرکز کرمان، فیلم مستندی از زندگی و آثار استاد سید علی اکبر صنعتی به کارگردانی و تهیه کنندگی علیرضا سرباز ساخته شد که بارها از شبکه های مختلف تلویزیونی پخش گردید. وی  ۱۳ فروردین ۱۳۸۵ در گذشت.

  • روز جهاني كتاب كودك

روز دوم آوريل هر سال، يادآور سال‏روز تولد هانس كريستين اندرسن، نويسنده مشهور دانماركي است. وي از سال 1835 تا سال 1872م به مدت 37 سال، هر سال قصه‏اي براي كودكان نگاشت و در رديف بهترين نويسندگان دانمارك و در شمار بهترين داستان‏سرايان جهان جاي گرفت.

از اين‏رو، به منظور ارج نهادن به كوشش‏هاي وي در خلق آثار داستاني ارزنده كودكان، اين روز (برابر با چهاردهم فروردين) را به عنوان روز جهاني كتاب كودك نام‏گذاري كرده ‏اند.

هرسال يكي از كشورهاي عضو به عنوان مسئول برگزاري اين مراسم انتخاب مي‏شود و اين كشور، پوستر و پيام روز جهاني را تهيه مي‏كند و براي ساير كشورهاي عضو ارسال مي‏ دارد. جمهوري اسلامي ايران نيز در سال 1992م (1371ش) عهده‏دار برگزاري اين مراسم بوده است.

  •     روز جهانی آگاهی از اوتیسم

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۱۸ دسامبر سال ۲۰۰۷ قطعنامه ۱۳۹/۶۲ را که توسط دولت قطر ارائه شده بود به تصویب رساند.این قطعنامه اعلام می‌کند که روز ۲ آوریل (مصادف با ۱۴ فروردین در ایران) به عنوان روز جهانی آگاهی از اوتیسم (WAAD) است.

این قطعنامه، یکی از سه قطعنامه‌ای است که تاکنون در خصوص بیماری‌های خاص به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل رسیده و توجه جهانیان را به آگاهی بخشی و شیوع اوتیسم جلب کرده است.

قطعنامه روز جهانی آگاهی از اوتیسم، همه کشورهای عضو را تشویق می کند که اقدامات لازم را برای افزایش آگاهی در مورد اوتیسم در سراسر جهان بعمل آورند و آنان را به تشخیص و مداخله زودهنگام ملزم مینماید. در همین راستا تمامی ماه آوریل از سوی نهادهای مرتبط با اوتیسم به عنوان ماه اطلاع‌رسانی در زمینه این اختلال نامگذاری شده است.

  •     تولد هانس كريستين اندرسن

هانْسْ كريستيَن اندرسن، نويسنده دانماركي، در دوم آوريل 1805م در خانواده‏اي فقير در يكي از شهرهاي دانمارك به دنيا آمد. وي يازده ساله بود كه پدرش مُرد و چون پولي براي ادامه تحصيل نداشت به پايتخت رفت. وي در ابتدا رمان‏ هاي مختلفي را نگاشت و چون موفقيت چنداني كسب نكرد، تصميم گرفت داستان‏هاي كودكان را به صورت ادبي بنگارد.

اين كار با استقبال چشم‏گيري مواجه شد و اندرسن پس از مدتي شهرتي عالم‏گير يافت. اين داستان‏ها در رديف زيباترين و در عين حال غم ‏انگيزترين داستان‏هايى است كه تا كنون نوشته شده است.يكي از آثار معروف اندرسن، كتاب جوجه اردك زشت نام دارد كه تقريباً شرح حالي از زندگي خود اوست و به خاطر تجارب تلخ دوران كودكيش بود كه به صورت معروف‏ترين نويسنده داستان‏هاي كودكان درآمد و در سراسر عالم طرفداران فراواني يافت.او از 1835 تا 1872م به طور متوسط هر سال يك قصه از نوع قصه‏ هاي معروف به قصه‏ هاي پريان براي كودكان مي‏نوشت. هانس كريستين اندرسن سرانجام در 4 اوت 1875م در هفتاد سالگي در اوج شهرت و محبوبيت درگذشت.

  •     تولد ماريا مريان

ماريا زيبيلا مِريان محقق و نقاش آلمانی، در دوم آوريل 1647م در نزديكی شهر فرانكفورت آلمان به دنيا آمد. وي از كودكی علاقه فوق‏ العاده ‏ای به طبيعت داشت و كنجكاوی زيادی درباره آن از خود ابراز كرد. به طوری كه در ده سالگي راز دگرديسي پروانه و تبديل تخم به كرم پروانه را كشف كرد.او با مهارتي غير قابل تصور، با پايه‏ گذاری سبكی جديد در نقاشي، حشرات و گل‏ها را مي‏ كشيد و با كوشش خود توانست سبك نقاشی طبيعت بي‏جان را به وجود آورد.كتاب‏های مريان اولين كتاب‏های طبيعت‏ شناسی است كه هنوز اعتبار و ارزش خود را حفظ كرده‏اند. از آثار اين محقق و هنرمند بزرگ مي‏توان كتاب نقاشي دگرديسی حشرات استوا را نام برد.

هنر ماريا زيبيلا مريان همانند لئوناردو داوينچي نقاش بزرگ ايتاليايي، در زمان خود يگانه بود. مريان در آخرين ماه‏هاي زندگي مبتلابه فلج گرديد و قدرت بينايي ‏اش را از دست داد تا اينكه سرانجام پس از عمری تلاش خستگي‏ ناپذير، در 13 ژانويه 1717م در 70 سالگي در آمستردام هلند درگذشت.

  •     تولد امیل ادوار شارل آنتوان زولا

امیل ادوار شارل آنتوان زولا متولد ۲ آوریل ۱۸۴۰ بود.وی رمان‌نویس، نمایش‌نامه‌نویس و روزنامه‌نگار فرانسوی، مهم‌ترین نماینده مکتب ادبی ناتورالیسم و عامل مهم در گسترش تئاتر ناتورالیستی بود. او یکی از معروف‌ترین نویسندگان فرانسوی است که کتاب‌هایش در سطح وسیع در جهان ترجمه و چاپ شده و مورد تحلیل و تفسیر قرار گرفته است. از کتاب‌های او در سینما و تلویزیون فراوان اقتباس شده است.وی  ۲۹ سپتامبر ۱۹۰۲درگذشت.

  •     مرگ ساموئل مورس

ساموئل فينلي بريس مورْسْ، مخترع تلگراف، در 27 آوريل 1791م در ايالت ماساچوست امريكا به دنيا آمد.  مورس در طي اين سال‏ها با برق و فيزيك آشنا شد و به آزمايش‏هاي الكتريكي پرداخت. وي به اين نتيجه رسيد كه هرگاه برق در طول سيم جريان يابد، مي‏توان اخبار را به وسيله آن از جايى به جاي ديگر فرستاد. ساموئل مورس بر خلاف اصول جوانمردي و حق‏شناسي، كمك‏ها و راهنمايي‏ هاي جوزف هنري، فيزيك‏دان معروف هم‏وطنش را ناديده گرفت و از مساعده‏ هاي ارزنده و بي‏ حساب او در اختراع تلگراف سخني به ميان نياورد. ساموئل فينلي مورس سرانجام در دوم آوريل 1872م در 81 سالگي درگذشت.

 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا