تهدید زندگی ۶۳۵ میلیون انسان با فرونشست زمین

اقدامات انسانی که به حذف آبهای زیرزمینی می‌انجامند و همچنین دلایل گوناگون دیگر می‌توانند به فرونشست بستر زمین منجر شوند.

پژوهشگران هشدار می‌دهند که این پدیده، زندگی ۶۳۵ میلیون انسان را تحت تاثیر قرار خواهد داد که بیشتر آنها در آسیا هستند و تولید ناخالص داخلی آنها طی چهار سال آینده، به ۹/۷۸ تریلیون دلار می‌رسد.

یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که ممکن است تا سال ۲۰۲۴، ۱۹ درصد از ساکنان جهان که در ۲۱ درصد از تولید ناخالص داخلی سراسر جهان نقش دارند، تحت تاثیر فرونشست زمین قرار بگیرند.

نتایج این پژوهش، نخستین گام اصلی را به سوی تدوین بیمه‌نامه‌های کارآمد برای فرونشست زمین نشان می‌دهند که در بیشتر جوامع بین‌المللی به آنها توجهی نمی‌شود.

"جراردو هررا گارسیا"(Gerardo Herrera Garcia)، پژوهشگر ارشد این پروژه و همکارانش، ارزیابی‌های گسترده‌ای انجام دادند که نشان داد فرونشست زمین طی قرن گذشته، به خاطر تخلیه آب‌های زیرزمینی در ۲۰۰ ناحیه از ۳۴ منطقه بین‌المللی است.

پژوهشگران با ترکیب تجزیه و تحلیل‌های مکانی و آماری، مدلی را به وجود آوردند که حساسیت نشست یک فضا را براساس عواملی مانند طغیان و تخلیه آب‌های زیرزمینی در اثر کارهای انسانی نشان می‌دهد.

این مدل نشان داد که بسیاری از این ۶۳۵ میلیون نفر، در آسیا هستند و تولید ناخالص داخلی آنها حدود ۹/۷۸ تریلیون دلار است.

این مولفه‌ها به مرور زمان با خشکسالی تشدید می‌شوند و می‌توانند به افزایش فرونشست زمین و خسارات یا تاثیرات مرتبط با آن بیانجامند.

سیاست‌های بیمه که مدل‌سازی فرونشست را در مناطق بدون پوشش بیمه انجام می‌دهند، نظارت ثابتی بر مناطق پرخطر دارند، آسیب‌ها را تجزیه و تحلیل می‌کنند و اقدامات مقرون به صرفه‌ای را انجام می‌دهند، ممکن است بتوانند به متوقف کردن اثرات فرونشست زمین در مناطقی که بیشترین ضربه به آنها وارد می‌شود به ویژه، مناطقی با تراکم بالا، تقاضای بیش از اندازه آب‌های زیرزمینی و مناطقی که با مشکل آب دست و پنجه نرم می‌کنند، کمک کنند.

این پژوهش، در مجله "Science" به چاپ رسید.

منبع:ایسنا

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا