پرتاب نخستین موشک قاره پیمای شوروی

  • پرتاب نخستین موشک قاره پیمای شوروی

شوروی 26 آگوست سال 1957 اعلام كرد كه داشمندان این جماهیریه نخستین موشك قاره پیمای هدایت شونده جهان را پیروزمندانه آزمایش كرده بودند. در این اعلامیه آمده بود كه این موشك مورد استفاده نظامی و غیر نظامی قرار خواهد گرفت. چهل روز بعد (4 اكتبر 1957) دانشمندان شوروی با موشك قاره پیما، نخستین سفینه فضایی جهان به نام «اسپوتنیك ـ 1» را در مدار زمین قرار دادند و باعث تحسین جهانیان شدند و اعلام داشتند كه ظرف كمتر از سه سال انسان در مدار زمین و تا 5 سال دیگر یك سفینه در مدار ماه قرار خواهند داد كه به هر دو وعده عمل كردند. برخی مفسران روزنامه ها در همان روز نوشته بودند؛ با توجه به این كه شوروی دارای بمب اتمی و هیدرژنی است، اگر استالین زنده بود، دیگر در بمباران اتمی انگلستان و آمریكا درنگ نمی كرد. استالین چهار سال پیش از این آزمایش به صورت ناگهانی (مرموز) درگذشته بود. وی بارها اشاره كرده بود كه تا انگلستان برسرپا باشد مسائل جهان به طور كامل حل نخواهند شد زیرا كه برسر هر راهی سنگ اندازی می كند.استالین آمریكارا هم قتلگاه بومیان (سرخپوستان) می خواند و بارها گفته بود كه از دل خاک آمریكا خون می جوشد ـ خون سرخپوستان بی گناه، اروپاییان آنان را نابود كردند تا زمین هایشان را بخورند، ثروتمند شوند و …. آمریكاییان كه یازدهم ژوئن آن سال (75 روز پیش از پیروزی روس ها) در آزمایش موشک قاره پیما با شكست رو به رو شده بودند از آن پس بر دامنه فعالیت خود در این زمینه افزودند. اینك ثابت شده است در قرن 21 دولتی قدرت نظامی خوانده می شود كه مجهز به انواع سلاح موشكی، هسته ای، الكترونیك، دیجیتال، زیردریایی و وسیله دفاع در برابر چنین سلاحهایی باشد. با وجود این، قدرتی بالاتر از داشتن یك سیستم رسانه ای خوب نیست و برتری آمریكا، رسانه هایش هستند كه … و رسانه خوب بدون انسان با استعداد و ماهر در این کار بوجود نمی آید.

  • تولد ابوسهل كوهي

ابوسهل كوهي رياضي‏دان و منجم ايراني، بيشتر روزهاي عمرش را در مراكز علمي شهر بغداد كه در آن عصر از رونق علمي برخوردار بود، به مطالعه و تحقيق، سپري كرد و نزديك به سي سال به رَصَد ستارگان و مسايل مربوط به آن‏ها پرداخت. ابوسهل كوهي در نتيجه‏ تحقيقات خود، موفق به ساخت رصدخانه‏اي شد كه مورد استفاده‏ي دانشمندان پس از او قرار گرفت. از كتاب‏هاي متعدد او، صنعت اُسطُرلاب و دواير حماسه قابل اشاره‏اند.

  • تولد یوهان ولفگانگ فون گوته

یوهان ولفگانگ فون گوته متولد ۲۸ اوت ۱۷۴۹ در فرانکفورت بود.وی شاعر، ادیب، نویسنده، نقاش، محقق، انسان‌شناس، فیلسوف و سیاست‌مدار آلمانی بود. او یکی از کلیدهای اصلی ادبیات آلمانی و جنبش وایمار کلاسیک و همچنین رمانتیسیسم به‌شمار می‌رود. وی یکی از مردان بزرگ فرهنگی قرون ۱۸ و ۱۹ اروپا و یکی از افراد برجسته ادبیات جهان محسوب می‌شود. گوته آلمانی، شکسپیر انگلیسی، هومر یونانی، و دانته ایتالیایی را چهار رکن ادبیات اروپا می‌دانند.او در۲۲ مارس ۱۸۳۲ در وایمار درگذشت.

  • درگذشت ملوین شوارتز

ملوین شوارتز متولد ۲ نوامبر ۱۹۳۲ بود. وی یک فیزیک‌دان آمریکایی بود. وی در سال ۱۹۸۸ جایزه نوبل فیزیک را به همراه لئون لدرمن و جک استینبرگر برای «توسعه روش باریکه نوترینوئی و اعلام وجود قرین برای لپتونها از طریق کشف میون نوترینو» دریافت کرد.او در ۲۸ اوت ۲۰۰۶ درگذشت.

 

 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا