تشخیص زودهنگام آلزایمر با نشانگر زیستی

در این مطالعه یک نشانگر زیستی به نام ADMA مورد بررسی قرار گرفت که در خون وجود دارد. این نشانگر معمولا برای شناسایی بیماری‌های قلبی عروقی و تصلب شرایین به‌کار می‌رود.
در این مطالعه، در سال ۱۹۳۶ میلادی داوطلبانی که ۱۱ سال سن داشتند، تحت آزمایش‌های هوش و شناختی قرار گرفتند که پیش‌بینی کننده هوش و سلامت ذهنی آنان در پیری بود. در طی این سال‌ها ناهنجاری‌های مغزی و تمام عوامل مورد بررسی قرار گرفت. در سال ۲۰۰۰ میلادی سطح ADMA در خون این داوطلبان اندازه‌گیری شد که حاکی از کاهش عملکرد شناختی مغز بود. محققان معتقدند با اندازه‌گیری این نشانگر و توجه به تغییرات آن و دستیابی به روش‌های درمانی برای کاهش این نشانگر می‌توان علاوه بر تشخیص زودهنگام زوال عقل، موفقیت روش‌های درمانی را ارزیابی کرد.
آلزایمر شایع‌ترین نوع زوال عقل است که حافظه، افکار، مهارت‌های کلامی و قضاوت، درک مطلب و به طور کلی عملکرد شناختی بیمار را تحت تاثیر قرار می‌دهد.  یکی از مهمترین دلایل بروز آلزایمر، تجمع پلاک‌های پروتئین آمیلوئید در مغز است. آمیلویید یک اصطلاح عمومی برای پروتئین‌هایی است که به طور طبیعی در بدن به وجود می‌آیند. در مغز افراد سالم، این پروتئین نابود می‌شود؛ ولی در مغز افراد مبتلا به آلزایمر، تجمع می‌یابد.
در حال حاضر حدود ۵۰ میلیون نفر به زوال عقل مبتلا هستند و سالانه حدود ۱۰ میلیون نفر به این تعداد افزوده می‌شود.

منبع:ایرنا

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا