نشست استپ تجربه ای خوب از همکاری دانشمندان در تبادل تجربیات

اولشاس ابیشو، معاون وزیر بهداشت قزافستان امروز (پنجشنبه/ ۸ خرداد) در دومین روز از هفتمین نشست برنامه تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشورهای اسلامی که به صورت مجازی و به همت بنیاد مصطفی(ص) برگزار می شود گفت: ویروس کرونا خسارات زیاد جانی و مالی در جهان داشته است.

وی ادامه داد: قزاقستان از ۳۰ آوریل ( ۱۱ اردیبهشت) آزمایش گسترده کارکنان خدمات عمومی در بخش درمان و نیروهای پلیس را آغاز کرد که برای بیماریابی بسیار مفید بود.

معاون وزیر بهداشت قزافستان افزود: در ادامه آزمایش تصادفی از بخش‌های دیگر جامعه انجام شد و به این شکل اقدامات ضروری را در فاصله گذاری اجتماعی و قرنطینه‌ها انجام دادیم.

به گفته معاون وزیر بهداشت قزاقستان، آموزش بهداشت عمومی و آموزش به گروه‌های پرخطر از دیگر اقداماتی بود که به کنترل سرایت کرونا در این‌ کشور کمک کرد.

وی با اشاره به ارائه آموزش ها و نظارت‌های بهداشت عمومی به شکل دیجیتالی گفت: همکاری با متخصصین از کشورهای دیگر می تواند به کنترل روند این بیماری در کشورها کمک کند و  به این ترتیب تولید واکسن کرونا با همکاری و هم‌افزایی کشورها ممکن است.

ابیشو ادامه داد: این نشست یکی از بهترین اقدامات و تجربه ای خوب برای همکاری دانشمندان در زمینه علمی است و باور داریم با ابتکارات فناورانه و دستاوردهای علمی می توانیم بر این بیماری غلبه کنیم.

این دوره از نشست استپ با توجه به شیوع بیماری کرونا از ماه دسامبر (آذر 1398) در چین و ابتلای نزدیک به شش میلیون نفر در جهان و مرگ بیش از سیصو پنجاه هزار نفر به دلیل ابتلا به آن با نام همکاری‌های علمی و فناورانه در مقابله با چالش ویروس کرونا و با هدف تاکید بر اهمیت تبادل تجربیات و دانش ارزشمند و دستاوردها و ارائه بهترین زمینه از طریق نشست مجازی موضوعی در مورد کرونا، همچنین هم‌افزایی توانایی ها و ظرفیت‌های دانشمندان و متخصصان کشورهای اسلامی برای حل بحران کنونی جهانی برگزار می‌شود.

هفتمین دوره نشست استپ شامل سخنرانی کلیدی برگزیدگان دوره‌های پیشین جایزه مصطفی(ص)، شامل پروفسور جکی یینگ، پروفسور اوگور شاهین، استاد ایمونولوژی در دانشگاه ماینز آلمان، حسین بهاروند استاد زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی در پژوهشگاه رویان و محمد عبدالاحد، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر در دانشگاه تهران و پنل‌های تخصصی با مشارکت کارشناسانی از کشورهای مختلف و ارائه مقاله متخصصان در زمینه‌های مرتبط نیز هست.

نشست امروز با حضور سخنرانانی از کشورهای دیگر با رعایت قوانین فاصله‌گذاری اجتماعی به صورت مجازی برگزار می‌شود.

در این دوره از نشست استپ کارشناسان بیماری‌های عفونی و اساتید دانشگاه و متخصصان همراه با اساتیدی از کشورهای هند، ترکیه، ژاپن، چین، اندونزی، مالزی، ایران و آذربایجان تجربیات خود را در درمان این بیماری به اطلاع یکدیگر می‌رسانند.

تاکنون مراکز مختلفی در جهان اسلام شامل دانشگاه های ایران سه دوره، دانشگاه پوترای مالزی (دوره دوم)، دانشگاه سلطان قابوس عمان (دوره چهارم) و دانشگاه کراچی پاکستان (دوره پنجم) میزبان نشست‌های استپ بوده‌اند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا