مدل‌ها و چالش‌ها

دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی می‌توانند نقش مهمی در ارائه تصویری هرچه دقیق‌ تر از رفتار همه‎ گیری، و یافتنِ راهکارهایی برای مواجهه با آن داشته باشند. تغییر یا اصلاح رفتارهای اجتماعی و سیاست‌گذاری‌ ها می‌تواند مانع از تکرار تجربه‎ تلخ آنفلوانزای اسپانیایی (۱۹۱۸-۱۹۱۹) شود، که موج دوم آن بسیار پرضایعه ‎تر از شیوع اولیه‌ آن بود. این به‌ معنی نجات زندگی هزاران انسان خواهد بود. به‌ همین دلیل، درک کمّی و دقیق‎ این پدیده از اهمیت بنیادین برخوردار است.

در این راستا، انجمن فیزیک ایران  یک همایش نیم‎ روزه‌ برخط (online) را با استفاده از تجربیات پژوهشگرانی که در مدل‌ سازی شیوع بیماری‌ ها از جمله کووید-۱۹ صاحب‌نظرند، برگزار می‌کند.

سخنرانان این همایش، یامیر مورنو از دانشگاه زاراگزا اسپانیا، غلامرضا جعفری از دانشکده فیزیک دانشگاه شهید بهشتی، علی‌اکبر حق‌دوست از گروه اپیدمیولوژی، آمار زیستی و بهداشت،‌ دانشکده بهداشت پژوهشکده آینده‌ پژوهی در سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمان و فاخته قنبرنژاد از دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف هستند.

بنا بر اعلام روابط عمومی انجمن فیزیک ایران، این کارگاه مجازی ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ از ساعت ۱۵ تا ۲۰ برگزار می‌شود و آخرین مهلت ثبت‌نام در آن ۵ اردیبهشت ماه است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا