تداوم ذوب شدید یخ های قطب جنوب

 دانشمندان به تازگی  مدارک و شواهدی مبنی بر گسترده شدن روند ذوب سطح یخ های غرب قطب جنوب به دست آورده اند که باعث بروز نگرانی شدیدی شده است. شواهد موجود حاکی از آن است که در صورت ادامه پیدا کردن روند کنونی گرم شدن زمین، وقایع ترسناکی برای این سیاره رخ خواهد داد.

بسیاری از مردم ممکن است با خواندن گزارش های مربوط به ذوب یخ های قطبی تصور کنند این پدیده به آرامی در حال پیشروی است اما متاسفانه آب های گرم اقیانوس ها از مناطق تحتانی در حال ذوب کردن شدید یخ های قطب جنوب بوده و این روند به طور وخیمی در حال تسریع است. این موضوع در آینده نزدیک تاثیرات خود را عیان کرده و شاهد سست شدن سطح یخ های قطبی و بوده و این مناطق به طور بالقوه ای سست تر و بی ثبات تر خواهند شد.

در تابستان سال 2016 میلادی در قطب جنوب، ذوب یک صفحه از سطح یخچال راس، بزرگترین یخچال واقع در کره زمین، افزایش پیدا کرده که این روند ذوب سریع در برخی نقاط تا پانزده روز به طول می انجامد. بر اساس گزارش های دانشمندان، کل منطقه ای که تحت تاثیر این ذوب شدن بوده شامل 777 هزار کیلومتر مربع می شود که  مساحت آن، اندازه ای بزرگتر از ایالت تگزاس، است.

می توان گفت که این گزارش، خبر بدی برای تمام مردم جهان محسوب می شود چراکه ذوب شدن سطح یخ های قطب جنوب می تواند موجب افزایش سطح آب دریاهای جهان شده و این افزایش ارتفاع تا میزان 3 متر قابل پیش بینی است.

در همین زمینه دیوید برومویچ (David Bromwich) پژوهشگر و متخصص قطب جنوب  در دانشگاه ایالتی اوهیو اعلام کرد: «با انجام این مطالعات می توان نگاهی اجمالی به شرایط آینده کره زمین داشت. بسیاری از مردم ممکن است با خواندن گزارش های مربوط به ذوب یخ های قطبی تصور کنند این پدیده به آرامی در حال پیشروی است اما متاسفانه آب های گرم اقیانوس ها از مناطق تحتانی در حال ذوب کردن شدید یخ های قطب جنوب بوده و این روند به طور وخیمی در حال تسریع است. این موضوع در آینده نزدیک تاثیرات خود را عیان کرده و شاهد سست شدن سطح یخ های قطبی و بوده و این مناطق به طور بالقوه ای سست تر و بی ثبات تر خواهند شد.»

در این مطالعات پژوهشگران انستیتوی اقیانوس شناسی اسکریپس (Scripps Institution of Oceanography) از دانشگاه اوهیو با همکاری موسسات پژوهشی دیگری در حال بررسی روند ذوب یخ های قطبی و مطالعه شرایط موجود در این محل بوده و به طور مستقیم و میدانی به مطالعه این موارد پرداخته و یک ایستگاه دیده بانی در اعماق مناطق غربی قطب جنوب نیز تاسیس کرده اند که یافته های به دست آمده حاکی از روند سریع گرم شدن این مناطق بوده و  اعلام شده است ابرهای فعلی موجود در قطب جنوب دارای حجم زیادی از رطوبت هستند.

از سوی دیگر داده های میدانی جمع آوری شده توسط این تیم تحقیقاتی با اطلاعات و تصاویر ماهواره ای تطبیق داشته و همگی موضوع ذوب سریع یخ های قطبی را تائید می کنند.

شرح کامل این پژوهش و نتایج به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Nature Communications منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.

در خاتمه گفتنی است در مطالعات موازی دیگری که در قطب شمال در حال انجام سات، روند مشابه ذوب یخ ها گزارش شده و شدت این موضوع به حدی است که در انجام پژوهش های قسب شمال اختلال ایجاد کرده است. برای مطالعه گزارش فوق، اینجا را کلیک کنید.

منبع: sciencealert

ترجمه: احسان محمدحسینی

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا