افزایش بازده سلول های خورشیدی پلیمری به کمک نانومواد توسط محققان ایرانی

دکتر مهدی احمدی در این زمینه گفت: از مهم ترین منابع انرژی که مورد استفاده وسیعی قرار گرفته اند، سوخت های فسیلی هستند، این منابع علاوه بر تجدیدناپذیر بودن، بسیار آلاینده اند، به همین دلیل جایگزین نمودن انرژی های تجدیدپذیر به ویژه انرژی خورشیدی که به سهولت در دسترس همه قرار دارد اهمیت بالایی دارد.
وی بیان کرد: در چند دهه اخیر، ساخت سلول های خورشیدی پلیمری به دلیل کم هزینه بودن، انعطاف پذیری و امکان تهیه در مقیاس بزرگ تحقیقات بسیاری را به خود اختصاص داده است، در این میان سلول های خورشیدی پلیمری با معماری معکوس پایداری بیشتری دارد، در تحقیق حاضر نیز تلاش شده تا ساختار این دسته از سلول های خورشیدی بهینه شده و راندمان آن ها افزایش یابد.
احمدی ادامه داد: برای دستیابی به این هدف درلایه انتقال دهنده الکترون سلول خورشیدی پلیمری با ساختار معکوس، از نانومیله های اکسید روی استفاده شده، از اثرات این کار می توان به افزایش راندمان در واحد سطح سلول های خورشیدی پلیمری دارای ساختار معکوس اشاره کرد، این اثر به نوبه خود باعث کاهش هزینه ساخت این نوع از سلول های خورشیدی خواهد شد.
وی اظهارکرد: سلول های خورشیدی پلیمری به دلیل قابلیت های بالای خود می توانند جهت تأمین انرژی الکتریکی در مصارف خانگی و صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرند.
احمدی در خصوص نحوه اثرگذاری نانومیله های اکسید روی بر میزان بازده راندمان افزود: با استفاده از این نانو ساختارها سطح تماس میان لایه فعال سلول و الکترود شفاف آن افزایش یافته و الکترون های به وجود آمده در ماده فعال بر اثرتابش نور، با سهولت بیشتری به سمت الکترود شفاف سلول حرکت می کند، این موضوع افزایش راندمان سلول را در پی دارد.
به گزارش ایرنا ازستاد ویژه توسعه فناوری نانو،نتایج حاصل از ای تحقیقات درمجله Chinese Physics. B منتشر شده است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا