آی سی یو بیمارستان ها هم آلوده به باکتری است

بخش آی سی یو یا همان بخش مراقبت های ویژه یک بیمارستان جایی است که آسیب پذیرترین بیماران برای درمان به آن مراجعه می کنند. اگرچه ممکن است تصور شود که این مکان امن و به دور از بیماری و عفونت است، اما نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد: باکتری‌های مقاوم به آنتی ‌بیوتیک همچنان می‌توانند راه خود را به آی سی یو باز کنند.

به گزارش سیناپرس، بررسی های انجام شده توسط یک تیم مطالعاتی در هانگژو چین نشان می دهد: در آی سی یو بیمارستان ها سویه های خطرناک بیماری و باکتری ها وجود داشته و متاسفانه این آلودگی ها از هر سه بیمار یک نفر را آلوده و برای متخصصان مراقبت های بهداشتی مشکلات متعددی ایجاد می کند.

طی مطالعات موازی انجام شده توسط محققان بریتانایی نیز مشخص شد: نوعی از باکتری های Acinetobacter baumannii مقاوم به کارباپنم (CRAB) به بخش آی سی یو بیمارستان های مطالعه شده راه یافته و از طریق جریان هوا، کارکنان، تجهیزات مشترک و سیستم های پزشکی به گسترش خود ادامه داده است.

پروفسور آلن مک نالی از دانشگاه بیرمنگام و یکی از پژوهشگران ارشد این مطالعه توضیح می ‌دهد: ابتلا به عفونت دربیماری هایی مانند سرطان خطری جدی برای افراد بستری در بیمارستان ایجاد می ‌کند و می ‌تواند باعث ایجاد بیماری‌ های شدیدی از جمله ذات ‌الریه، عفونت دستگاه ادراری، باکتریمی، مننژیت و عفونت‌ بافت های نرم شود که درمان همه این‌ها به دلیل مقاومت چندگانه باکتری‌ها در برابر دارو بسیار دشوار است.

به گزارش سیناپرس، در طول این پژوهش گسترده، محققان از کل بخش های مختلف ای سی یو بیمارستان های مورد مطالعه قرار گرفته نمونه برداری کردند و ۳۵ بیمار سرطانی را شناسایی کرده که ۱۴ نفر از آنها در طول اقامت خود در آی سی یو دچار عفونت شدند.

متاسفانه بررسی ها نشان داد:تنها آزمایش وجود باکتری و عفونت های خطرناک در برخی بیماران مثبت نبود، بلکه تخت‌ ها و تجهیزات بیمارستانی نیز به این میکروب ها آلوده بودند. در واقع، محققان دریافتند: به طور کلی، ونتیلاتورها و برانکاردها و تخت های متحرک و چرخ دستی های توزیع کننده دارو غذا محتمل ترین اشیایی بودند که نتیجه آزمایش وجود ابرباکتری ها در آن ها مثبت شدند.

پروفسور مک ‌نالی در ادامه توضیحاتش م ی‌افزاید: آلودگی موجود در این بخش مراقبت‌ های ویژه، نیاز فوری به اقدامات هدفمند پیشگیری و کنترل عفونت در مراکز بهداشتی را نشان می ‌دهد که در آن تجمع ‌های بزرگی از باکتری ‌ها محتمل است.

باید توجه داشت که مقاومت آنتی بیوتیکی تهدیدی برای سلامت عمومی است که دانشمندان، محققان و عموم مردم را نگران می کند. در حالی که بیماران باید اطمینان داشته باشند که درمان ‌های آنتی‌بیوتیکی علیه باکتری ‌هایی که برای مبارزه با آن ‌ها ساخته شده‌اند کار می ‌کنند، سویه‌های بیشتری در حال شکست دادن داروهایی هستند که برای از بین بردن آنها طراحی شده‌ اند.

به گزارش سیناپرس، شرح کامل این یافته ها  در آخرین شماره مجله تخصصی  The Lancet منتشر شده است.

مترجم: فاطمه کردی

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا