شیردهی خطر ابتلای مادر به بیماری های قلبی را کم می‌کند

بررسی‌های متعددی نشان می دهد که با افزایش سن، مادرانی که به کودکان خود شیر نداده‌اند نسبت به مادرانی که شیردهی داشته‌اند، امکان بیشتری جهت ابتلا به بیماری‌های قلبی دارند. محققان برآورد می‌کنند که ضخامت دیواره عروق گردنی بالاتر که در شیردهی ناکافی مشاهده شده با 3 تا 5 سال پیری عروق زودتر متناظر است.

احتمال ابتلا به بیماری کاروتید در میانسالی، در مادرانی که به کودکان خود شیر نداده‌اند بیشتر است.

بررسی‌های متعددی خاطرنشان کرده‌اند که با افزایش سن، مادرانی که به کودکان خود شیر نداده‌اند نسبت به مادرانی که شیردهی داشته‌اند، امکان بیشتری جهت ابتلا به بیماری‌های قلبی دارند.

جهت ارزیابی ارتباط بین طول دوره‌ی شیردهی و بیماری‌های عروقی، محققان وضعیت 486 زن را پیگیری و طول دوره‌ی شیردهی در تمامی بارداری‌های آنها را ثبت و میزان ضخامت دیواره عروق گردنی را در سال بیستم سنین 38 تا 50 سالگی اندازه‌گیری کردند.

همانند بررسی‌های پیشین، طول دوره‌ی شیردهی به شکل مطلوبی با شاخص توده‌ی بدنی (BMI)، لیپیدها، فشارخون و دیابت نوع 2 در سال بیستم ارتباط داشت. به علاوه طول دوره‌ی شیردهی به شکل معنادار و معکوس با میزان مورد قبول ضخامت دیواره عروق گردنی، حتی پس از تنظیم و تعدیل عوامل خطرساز کاردیومتابولیک، اجتماعی، جمعیت، سیگار کشیدن، زایمان‌های پیشین و BMI پیش از بارداری ارتباط داشت.

محققان برآورد می‌کنند که ضخامت دیواره عروق گردنی بالاتر که در شیردهی ناکافی مشاهده شده با 3 تا 5 سال پیری عروق زودتر متناظر است. تطبیق انجام‌شده برای عوارض بارداری، اثر بسیار کمی روی این نتایج داشت.

به گزارش ایسنا ؛ نتیجه این پژوهش در Gunderson EP et al. obstet Gynecol منتشر شده است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا