برای برداشتن موفق گام دوم انقلاب باید اختلافات سیاسی را کنار بگذاریم

به گزارش سیناپرس ،دکتر محمدرضا پورعابدی در گفت‌وگو با ایسنا، جهاد دانشگاهی را بزرگترین نهاد علمی کشور عنوان کرد و افزود: این نهاد عمدتاً در حوزه پژوهش‌های کاربردی و توسعه‌ای فعالیت دارد و مهم‌ترین مأموریت آن شناسایی چالش‌های موجود در سطح جامعه و ارائه راه حل‌های فناورانه برای رفع آنها است.

به گفته پورعابدی در حال حاضر ۲۳ پژوهشکده، سه پژوهشگاه، ۱۴۷ گروه پژوهشی و ۱۱۷ مرکز خدمات تخصصی در سطح جهاد دانشگاهی کشور فعال است.

وی با اشاره به اجرای سالانه حدود ۵۶۰ طرح کارفرمایی در سطح واحدهای جهاد دانشگاهی، گفت: این تعداد بیش از ۶۰ درصد پروژه‌های این نهاد را شامل می‌شود و این یعنی عمده پژوهش‌هایی که انجام می‌دهیم تقاضامحور بوده و پژوهش‌هایی است که کارفرما داشته و برای رفع یک مسئله یا مشکل خاصی انجام می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در بحث علم و پژوهش در گام دوم انقلاب، گفت: همانطور که همه می‌دانیم و رهبر معظم انقلاب هم به درستی به آن اشاره کردند، تنها راه برون‌رفت کشور از مسائل و مشکلات موجود این است که کشور به صورت دانش‌بنیان اداره شود.

پورعابدی تاکید کرد: اگر تصمیم بگیریم مسائل و مشکلات به صورت علمی بررسی شده و به صورت دانش بنیان برای آنها راه حل پیدا شود، در آن صورت بسیاری از مسائل و مشکلات کشور قابل حل خواهد بود.

وی مهمترین اقدام در خصوص اجرایی کردن بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب را ایجاد یک وفاق ملی دانست و افزود: این وفاق باید در سطح ملی صورت گرفته و به این صورت باشد که همه در خصوص مشکلات گفت‌وگو کنیم و منطقی‌ترین راه حل را انتخاب کرده و همه برای اجرایی کردن آن تلاش کنیم.

پورعابدی یادآور شد: لازمه رسیدن به این مهم این است که همه اختلافات سیاسی را کنار گذاشته و این اختلافات را در حوزه‌های اساسی کشور وارد نکنیم.

وی با انتقاد از سیاست زدگی بیشتر حوزه‌های کاری در کشور، گفت: متأسفانه در این بین حوزه پژوهش و فناوری هم مصون نمانده است، در صورتی‌که اگر می‌خواهیم پیشرفت کنیم، باید سیاست را از تمام حوزه‌ها جدا کنیم.

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی دوری از مسائل حاشیه‌ای را یکی از مزیت‌های اصلی جهاد دانشگاهی عنوان کرد و افزود: تلاش مسئولان این نهاد این بوده که به دور از مسائل سیاسی و حاشیه‌ای تنها به وظایف خود عمل کرده و اهداف تعریف شده را محقق کنند و این وضعیت باید در دیگر بخش‌های کشور هم ایجاد شود.

وی افزود: باید وفاق ملی شکل گیرد و برنامه‌ها و سیاست‌گذاری‌ها طوری باشد که با تغییر دولت‌ها تغییری در برنامه‌ها ایجاد نشود و اگر این کار صورت گیرد در آن صورت می‌توان امیدوار بود که با توجه به پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های بی‌شمار کشور از جمله تعداد بالای نیروی جوان و نخبه و منابع خدادادی بتوانیم آینده‌ای درخشان برای کشور رقم بزنیم.

پورعابدی در ادامه از هدف‌گذاری برای تجمیع توان واحدهای جهاد دانشگاهی خبر داد و افزود: این موضوع از یک سال پیش در دستور کار قرار گرفته و هم اکنون در برخی حوزه‌ها از جمله پروژه‌های مربوط به حوزه‌های نفت، گاز، پتروشیمی، صنعت ریلی و برق این هم افزایی واحدها صورت گرفته است.

وی افزود: این تجمیع توان واحدها در بخش‌های دیگر هم پیگیری خواهد شد تا بتوانیم بسترهای لازم برای انجام مأموریت‌های بزرگ در سطح کشور را بیش از پیش در جهاد دانشگاهی فراهم کنیم.

پورعابدی در ادامه با مثبت ارزیابی کردن فعالیت پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه، گفت: خوشبختانه پارک کرمانشاه علاوه بر برند بودن در سطح استان در سطح کشور نیز دارای شاخص‌های خوبی است.

وی به فعالیت‌های مؤثر پارک علم و فناوری کرمانشاه در بحث ایجاد اشتغال اشاره کرد و افزود: با توجه به مشکلات بسیار استان کرمانشاه در بحث بیکاری، خوشبختانه پارک کرمانشاه توانسته در این زمینه فعالیت‌های خوبی انجام دهد و به شاخص مطلوبی در بحث ایجاد اشتغال رسیده است.

پورعابدی به قطبیت پارک علم و فناوری کرمانشاه در غرب کشور اشاره کرد و افزود: پارک کرمانشاه هم اکنون در میان پارک‌های غرب و جنوب غرب کشور به لحاظ پذیرش شرکت‌ها و نیز میزان فروش و صادرات محصولات تولیدی آنها از وضعیت مطلوبی برخوردار است و وضعیت خوبی در عمده شاخص‌ها دارد.

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی کرمانشاه با راه‌اندازی پارک علم و فناوری خدمت بزرگی به جامعه دانشگاهی ارائه کرده است، گفت: در حال حاضر سیاست بر این است که هر استان یک پارک داشته باشد و این پارک باید بتواند بستر لازم برای اجرایی شدن عمده ایده‌ها را فراهم کند. البته فعلاً امکان تخصصی شدن فعالیت پارک‌ها وجود ندارد و شاید در آینده با ایجاد مراکز رشد بیشتر بتوانیم فعالیت پارک‌ها را به سمت تخصصی شدن پیش ببریم.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا