چگونه دانشمندان سلول ‌های مرده را به حیات باز می ‌گردانند؟

به گزارش سیناپرس، این تیم پژوهشی مطالعه ای را منتشر کرد که با تعریف مرگ به عنوان توقف غیرقابل برگشت گردش خون، تنفس یا فعالیت مغز آغاز شد. این مقاله در ادامه به جزئیات این موضوع می‌ پردازد که چگونه سلول‌ های حساس به نور را پنج ساعت پس از مرگ در چشم اهدا کنندگان عضو انسانی زنده کردند.

دانشمندان امیدوارند این موفقیت دروازه ‌ای به سوی روش ‌های جدید افزایش عمر مفید اعضای اهدا شده و همچنین راه‌ های جدید برای درمان بیماری ‌های چشمی باشد.
فاطیما عباس (Fatima Abbas) پژوهشگر ارشد این مطالعه، توضیح می ‌دهد: ما توانستیم سلول ‌های گیرنده نور را در ماکولای انسان، که بخشی از شبکیه چشم و مسئول بینایی مرکزی و توانایی انسان برای دیدن جزئیات و رنگ ‌ها است، بیدار کنیم.

در چشم‌ هایی که پس از مرگ یک اهدا کننده عضو به‌ دست آمد، این سلول ‌ها تا پنج ساعت به نور روشن، نورهای رنگی و حتی فلاش‌ های بسیار کم نور پاسخ دادند. 
به گزارش سیناپرس،در ابتدا، محققان فقط می ‌توانستند گیرنده‌های نوری را احیا کنند، اما نتوانستند با سلول ‌های دیگر شبکیه ارتباط برقرار کنند. پس از این فرضیه که مشکل کمبود اکسیژن است، تیم روش خود را با نگه داشتن سلول ‌ها برای مدت طولانی ‌تر با اکسیژن تنظیم کردند. با این زمان اضافی، شبکیه و سلول های عصبی به زندگی بازگردانده شدند.

این تیم تحقیقاتی در مورد شانس هایی که این تحقیق به راه هایی برای معکوس کردن برخی از انواع نابینایی منجر شود خوش بین است.
به گزارش سیناپرس، فرانس وینبرگ (Frans Vinberg) یکی از دیگر از پژوهشگران این مطالعه می گوید: جامعه علمی اکنون می تواند بینایی انسان را به روشی مطالعه کند که قبلا امکان پذیر نبوده است.

ما امیدواریم که این امر باعث ایجاد انگیزه در جوامع اهدا کننده عضو، اهدا کنندگان و بانک‌ های چشم شود و به آنها کمک کند تا فرصت‌ های جدید و هیجان ‌انگیزی که این نوع تحقیقات ارائه می ‌دهد را درک کنند.

مترجم: مهنوش فلاحی پناه
منبع: optimistdaily
 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا