اعتراض دانشجویان به طرح جدید تغذیه دانشجویی

بر اساس طرح جدید تغذیه، دانشجویان سنواتی و شبانه دیگر امکان دریافت غذای یارانه‌ای ندارند. فعالان صنفی می‌گویند این تصمیم بدون ابلاغ رسمی به دانشگاه‌ها اجرا شده و با توجه به شرایط آموزشی بسیاری از رشته‌ها، مشکلات جدی برای این گروه از دانشجویان ایجاد خواهد کرد.

به گزارش سیناپرس، فعال صنفی دانشجویی دانشگاه علم‌وصنعت با بیان اینکه طرح جدید تغذیه دانشجویی در وضعیت فعلی پاسخگوی نیازهای دانشجویان نیست، خواستار اصلاح سازوکار حمایت غذایی و حفظ قدرت خرید یارانه شد.

فاطمه قربانی در گفت‌وگویی خبری با انتقاد از طرح حذف یارانه غذای دانشجویان، اظهار کرد: تصمیم مربوط به اجرای این طرح از سوی سازمان امور دانشجویان به معاونت‌های دانشجویی دانشگاه‌ها ابلاغ شده و نظر شوراهای صنفی دانشجویان پیش از اتخاذ این تصمیم اخذ نشده است.

تورم واقعی با نرخ‌های اعلامی فاصله دارد

قربانی با اشاره به توضیحات مسئولان درباره نحوه محاسبه قیمت غذا گفت: به ما اعلام کردند که نرخ تورم بانک مرکزی بر این ارقام اعمال خواهد شد، اما تجربه نشان داده است که تورم اعلامی با واقعیت بازار تفاوت قابل توجهی دارد. کسانی که در حوزه تغذیه دانشگاه فعالیت داشته‌اند، به‌خوبی می‌دانند که با این ارقام امکان تأمین کیفیت مطلوب غذا وجود ندارد.

وی افزود: در چنین شرایطی یا دانشگاه باید پیمانکار را ملزم کند با همان قیمت قرارداد را ادامه دهد که در این صورت احتمال کاهش کیفیت و کمیت خدمات غذایی وجود دارد، یا دانشجو باید مابه‌التفاوت ناشی از افزایش قیمت غذا بر اثر تورم را از محل هزینه شخصی خود پرداخت کند.

افزایش سهم پرداختی دانشجویان

فعال صنفی دانشجویی دانشگاه علم‌وصنعت با بیان اینکه در این طرح حدود ۱۵ درصد هزینه هر وعده غذا بر عهده دانشجو خواهد بود، تصریح کرد: به عنوان مثال، از هزینه ۳۵۰ هزار تومانی هر وعده ناهار، دانشجو باید حدود ۵۲ هزار تومان هنگام رزرو پرداخت کند. برای دانشجویی که از شهرستان آمده و هزینه‌های زندگی و تحصیل خود را با کمک خانواده تأمین می‌کند، این افزایش هزینه فشار قابل توجهی ایجاد خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: با احتساب تعداد وعده‌های غذایی در طول ماه، هزینه پرداختی دانشجویان به رقم قابل توجهی می‌رسد و این موضوع به‌ویژه برای دانشجویان ساکن خوابگاه مشکلات بیشتری ایجاد می‌کند.

الزام به دریافت غذا در ساعت مشخص، یکی دیگر از چالش‌های طرح

قربانی گفت: هم‌زمان با اجرای این طرح، موضوع دریافت غذا از طریق سامانه تشخیص چهره نیز مطرح شده است. این شیوه دانشجو را ملزم می‌کند در بازه زمانی مشخصی برای دریافت غذا مراجعه کند. در نتیجه اگر دانشجو به دلیل حضور در کلاس، آزمایشگاه یا سایر برنامه‌های آموزشی نتواند در آن ساعت مراجعه کند، عملاً امکان دریافت وعده غذایی خود را از دست خواهد داد. همچنین در وعده شام نیز دانشجویان ناچار خواهند بود در ساعت تعیین‌شده در خوابگاه حضور داشته باشند و در غیر این صورت امکان دریافت غذا برای آنان وجود نخواهد داشت.

کاهش اختیارات دانشگاه‌ها در حمایت از دانشجویان

وی با اشاره به پیامدهای اجرای این شیوه جدید اظهار کرد: یکی از مشکلات اساسی این است که عملاً اختیار دانشگاه‌ها در مدیریت یارانه غذا از بین می‌رود. در سال‌های گذشته دانشگاه‌ها می‌توانستند با مدیریت منابع، برای گروه‌هایی مانند دانشجویان سنواتی یا دانشجویانی که شرایط خاص داشتند، حمایت‌هایی در نظر بگیرند، اما اکنون این امکان تا حد زیادی از دانشگاه‌ها سلب شده است.

این دانشجوی دانشگاه علم‌وصنعت ادامه داد: در ابتدا به ما اعلام شد دانشجویان شبانه و سنواتی دیگر امکان دریافت غذا نخواهند داشت. پس از اعتراض دانشجویان عنوان شد که این موضوع اصلاح خواهد شد، اما تاکنون هیچ ابلاغیه رسمی درباره این تغییر به دانشگاه‌ها ارسال نشده است.

وی افزود: با توجه به امکانات و شرایط آموزشی موجود در بسیاری از دانشگاه‌ها، به‌ویژه در رشته‌های مهندسی، فارغ‌التحصیل شدن همه دانشجویان در سنوات مجاز همیشه امکان‌پذیر نیست؛ بنابراین حذف حمایت غذایی از دانشجویان سنواتی می‌تواند مشکلات جدی برای این گروه ایجاد کند.

جزئیات طرح به دانشگاه‌ها ابلاغ نشده است

قربانی با بیان اینکه هنوز مفاد کامل این طرح در اختیار دانشگاه‌ها قرار نگرفته است، گفت: بسیاری از دانشگاه‌ها هنوز دقیقاً نمی‌دانند نحوه اجرای این طرح چگونه خواهد بود. جلساتی که در حال برگزاری است نیز صرفاً با هدف اطلاع‌رسانی به نمایندگان دانشجویی برگزار می‌شود و تصمیمات اصلی پیش از این اتخاذ شده است.

به گفته وی؛ این طرح به صورت آزمایشی در دانشگاه علم و صنعت در حال اجراست.

حذف اقلام جانبی غذا به زیان دانشجویان است

فعال صنفی دانشجویی دانشگاه علم‌وصنعت با اشاره به تغییرات احتمالی در کیفیت خدمات غذایی گفت: در سال‌های گذشته علاوه بر غذای اصلی، اقلامی مانند ماست، سالاد، سبزی یا میوه نیز در برخی وعده‌ها ارائه می‌شد، اما اکنون این موارد عملاً حذف شده است. هرچند گفته می‌شود این اقلام در قرارداد پیمانکار پیش‌بینی خواهد شد، اما با مبالغ تعیین‌شده، پیمانکار توان تأمین این خدمات را نخواهد داشت.

یارانه نقدی، تضمینی برای حفظ قدرت خرید دانشجو نیست

به نقل از ایسنا، این دانشجوی علم و صنعت در پایان تأکید کرد: تجربه نشان داده است که هر زمان یارانه‌ای حذف و به صورت نقدی پرداخت شده، تضمینی برای حفظ قدرت خرید آن در سال‌های بعد وجود نداشته است.

اگر قرار باشد دانشجویان به جای استفاده از غذای دانشگاه، امکان خرید آزاد داشته باشند، بهتر است یارانه در قالب کارت اعتباری یا کالابرگ در اختیار آنان قرار گیرد تا بتوانند علاوه بر دانشگاه، از مراکز عرضه مواد غذایی خارج از دانشگاه نیز متناسب با نیاز خود استفاده کنند. در غیر این صورت، از نگاه شوراهای صنفی، این طرح در شکل فعلی نمی‌تواند منافع دانشجویان را تأمین کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا