کنفرانس شیمی غذا برگزار شد

این کنفرانس که همزمان با چهلمین سالگرد انتشار مجله بین المللی Food Chemistry برگزار گردید، میزبان جمعی از کارشناسان، پژوهشگران، دانشجویان و اساتید دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و صنایع مرتبط با مواد غذایی بود که درخصوص آخرین پیشرفت های علمی در زمینه شیمی موادغذایی، چالش های فعلی و آینده کیفیت مواد غذایی، ایمنی و سلامت موادغذایی، و افق 2020 اتحادیه اروپا در حوزه کشاورزی پایدار، تحقیقات دریایی و اقتصاد زیستی (بیواکونومی) به بحث و تبادل نظر پرداختند.

محورهای کنفرانس:

فناوری نانو و بسته بندی موادغذایی

ساختار غذایی، کیفیت موادغذایی، بهداشت و سلامت، فناوری پردازش

واکنش های شیمیایی در موادغذایی: مکانیسم، سینتیک شیمیایی و تأثیر آن بر کیفیت و سلامت مواد غذایی

زیست فعال های غیرمغذی در موادغذایی – شیمی، تجزیه و تحلیل، عملکرد، سلامت

نیازهای تحقیقاتی آینده و فرصت های سرمایه گذاری                            

روش های سریع و نوین برای بهبود کیفیت، سلامت و ایمنی موادغذایی

خطر / مزایایی ارزیابی ترکیبات غذایی

 

سخنرانان اصلی کنفرانس:

فریدون شهیدی، استاد ایرانی دانشگاه مموریال نیوفاندلند (کانادا)، گوردون بیرچ، دانشگاه ریدینگ (انگلیس)، کلر میلز، دانشگاه منچستر(انگلیس)، هانلور دانیل، دانشگاه فنی مونیخ (آلمان)، جان او برایان، مرکز تحقیقات نستله (سوئیس)

 

مقالات و پوسترهای ارائه شده:

در مدت سه روز برگزاری این کنفرانس، 13 سخنرانی، 43 مقاله، 230 پوستر از سوی محققان و پژوهشگرانی از 35 کشور جهان از جمله: آلمان، آمریکا، اتریش، اسپانیا، انگلیس، ایتالیا، ایرلند، ایران، بلژیک، برزیل، پرتغال، تایوان، ترکیه، چین، دانمارک، ژاپن، سوئد، سوئیس، عربستان، فرانسه، کره جنوبی، کانادا، لیتوانی، مالزی و نیوزلند، ارائه شدند.

 

مقالات و پوسترهای ارائه شده توسط پژوهشگران ایرانی:

اسماعیلی (دانشگاه آزاد اسلامی قزوین)، رشیدی (دانشگاه علامه طباطبایی)، خجسته نژاد (دانشگاه بناب) با ارائه پوستر:

Classification of oranges through detecting types of defects on their skin based on image processing

خجسته نژاد (دانشگاه بناب)، رضایی، خوش تقاضا (دانشگاه تربیت مدرس)، مجردی (دانشگاه علم و صنعت) با ارائه پوستر:

Quality parameter determination of rainbow trout using visible-near infrared spectroscopic

 

جوایز کنفرانس:

در کنفرانس Food Chemistry 2016، سه پوستر رتبه های اول تا سوم را به خود اختصاص دادند:

رتبه نخست: شروتر، بالدرمان، شراینر، نیوگارت (موسسه محصولات کشاورزی لایبنیتس) ماول، رون (دانشگاه هامبورگ، آلمان) با ارائه پوستر:

Investigation of genotypic differences of the secondary metabolite profiles of selected leafy amaranth species

رتبه دوم: کاگاوا، لو، تیپایادارا، تاکاگاکی، یاموری (دانشگاه چیبا، ژاپن) با ارائه پوستر:

Quantitative chemical analysis of bioactive extracts from leaves of Perilla frutescens grown in a plant factory with different light intensities and nutrient levels

رتبه سوم: ریو، کووه (دانشگاه زنان سئول)، سور (دانشگاه ملی کانگ وون، کره جنوبی) با ارائه پوستر:

Effect of in vitro simulated gastrointestinal digestion on the transformation of anthocyanins in Bokbunja (Rubus occidentalis L.)

 

خلاصه سخنرانی پروفسور فریدون شهیدی:

زیست فعال ها (bioactives) در موادغذایی، در هر دو منبع خشکی زی و آبزی وجود دارند. در موادغذایی گیاهی، زیست فعال های اصلی عمده شامل ترکیبات بی شمار فنلی و پلی فنلی هستند که اثرات خود را از طریق مکانیسم های مختلف ارائه می کنند. اثربخشی این ترکیبات زیست فعال توسط عواملی مانند ساختارهای شیمیایی، مکان آنها در گیاهان، مناطق استفاده از آنها، سایت های هدف برای کاهش استرس اکسیداتیو تعیین می شوند. گونه های آبزی یک منبع غنی از زیست فعال های چندگانه هستند که در بین آنها، اسیدهای چرب امگا 3 کاملا شناخته شده اند.

ماهی، پستانداران دریایی، جلبک، همچنین گونه های قارچی در فراهم کردن زنجیره اشباع نشده اسیدهای چرب نقش مهمی ایفا می کنند. نقش آنها در رشد مغز، شبکیه چشم و اندام دیگر بدن، محافظت از قلب، داشتن اثر ضد سرطانی به اثبات رسیده است. در این نشست قصد داریم نقش زیست فعال ها در موادغذایی، استفاده از آنها به عنوان محصولات بهداشتی طبیعی، و پتانسیل آنها در کاهش هزینه های خدمات بهداشت و درمان را مورد بررسی قرار دهیم.

 

ترجمه: معصومه سوهانی

 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا